Taal
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 45 jaar ervaring
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 45 jaar ervaring
Gezondheidsrisico's

Wat zijn de effecten?

Er ontstaan regelmatig stofwolken in omgevingen waar met hout gewerkt wordt. Deze vervuiling is duidelijk zichtbaar in de lucht en op de werkvloer, je voelt het prikken in je ogen en het kriebelt in je keel. Houtstof is net zo vervelend en schadelijk voor de gezondheid als fijnstof. In het algemeen geldt: hoe fijner het is, hoe gevaarlijker voor mensen, omdat de fijnste deeltjes niet alleen in de neus, maar ook in de neusbijholten, de longen en de bloedbaan terechtkomen. Afhankelijk van de houtsoort kan fijn houtstof dat in de lucht zweeft leiden tot specifieke gezondheidsproblemen.

 

Deze problemen kun je voorkomen met de juiste afzuiging voor houtbewerking. Wij leggen het graag verder uit.

Andere gevolgen

Effecten op bedrijfsprocessen

Houtstof is niet alleen slecht voor de gezondheid van uw medewerkers. Het veroorzaakt ook storingen aan machines, productielijnen en laadbanden, waardoor werkprocessen onnodig stilgelegd moet worden. Daarnaast zorgt het stof voor slijtage van materiaal zoals banden van heftrucks, waardoor extra kosten ontstaan. Stofafzuiging in de houtbewerking is dus belangrijk voor uw gehele bedrijfsvoering.

Meer weten over de juiste afzuiging in uw werkplaats?

De oplossing

Minimaliseer stof met afzuiging voor houtbewerking

Wanneer de juiste randvoorwaarden gehanteerd worden en bij een juiste positionering van de afvangbakken aan de bron, wordt normaal gesproken een groot deel van het grofstof en spaanders afgevangen. Dat wil niet zeggen dat ál het stof afgevangen wordt. Fijn houtstof is namelijk een makkelijke ‘ontsnapper’ aan de reguliere gebouwgebonden systemen en bronafzuiging. Dit fijnstof wordt door de luchtstromen meegenomen de hal in. Stofafzuiging in de werkplaats is daarom belangrijk. Professionele luchtreinigers reduceren de ziekmakende vervuiling, waardoor een gezonde werkomgeving ontstaat. Deze apparaten filteren continu met hoge efficiëntie houtstof en fijnstof uit de binnenlucht.

 

Meer lezen over de gevaren van houtstof? Lees onze whitepaper: hout je medewerkers gezond!

Wij hebben alle noodzakelijke informatie voor u samengevat in een handige whitepaper. Na het invullen van het formulier ontvangt u het document binnen enkele minuten in uw mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief NED
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Houtstofproblemen succesvol opgelost bij:

Stofafzuiging voor de houtverwerkingsbranche

Last van houtstof in de werkplaats?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WIj helpen u graag aan een gezondere werkomgeving!