Taal
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
Gezondheidsrisico's

Wat zijn de effecten van houtstof?

In omgevingen waar met hout wordt gewerkt, ontstaan regelmatig stofwolken die zorgen voor vervuiling. Deze stofdeeltjes zijn duidelijk zichtbaar in de lucht en op de werkvloer en kunnen leiden tot irritaties aan de ogen en keel. Houtstof is net zo schadelijk voor de gezondheid als fijnstof en kan afhankelijk van de houtsoort specifieke gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals stoflongen. Om de verspreiding van fijnstof te voorkomen en een gezonde werkomgeving te creëren, is het van belang om te zorgen voor stofafzuiging in de werkplaats. Een goede houtbewerking afzuiging voorkomt niet alleen gezondheidsproblemen, maar ook de zichtbare vervuiling en storingen aan machines en productielijnen.

Deze problemen kun je voorkomen met de juiste afzuiging voor houtbewerking. Wij leggen het graag verder uit.

Andere gevolgen

Effecten op de werkplaats en bedrijfsprocessen

Een goede stofafzuiging in de industrie is van groot belang voor je werkplaats en houtbewerking. Niet alleen voor de gezondheid van je medewerkers, maar ook om storingen aan machines, productielijnen en laadbanden te voorkomen. Bovendien leidt houtstof tot slijtage van materialen, zoals banden van heftrucks, wat extra kosten met zich meebrengt. Kies daarom voor een optimale afzuiging van fijnstof bij houtbewerking om uw gehele bedrijfsvoering te verbeteren.

Meer weten over de juiste werkplaats fijnstof afzuiging?

De oplossing

Afzuiging houtbewerking

Met de juiste maatregelen zoals afvangbakken op de juiste plek kan een groot deel van het grove houtstof en de spaanders afgevangen worden. Helaas is het afvangen van ál het stof niet mogelijk, vooral fijn houtstof ontsnapt makkelijk aan de reguliere gebouwgebonden systemen en bronafzuiging. Dit fijnstof verspreidt zich door de luchtstromen in de werkplaats. Daarom is het belangrijk om fijnstof af te zuigen in de werkplaats. Professionele luchtreinigers zorgen voor een gezonde werkomgeving door het filteren van houtstof en fijnstof met een hoge efficiëntie uit de binnenlucht. Op die manier wordt de ziekmakende vervuiling gereduceerd.

 

Meer lezen over de gevaren van houtstof? Lees onze whitepaper: hout je medewerkers gezond!

Wij hebben alle noodzakelijke informatie over de gevaren en het belang van stofafzuiging van houtstof op de werkplaats voor u samengevat in een handige whitepaper. Na het invullen van het formulier ontvangt u het document binnen enkele minuten in uw mailbox.

Nieuwsbrief NED
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Houtstofproblemen succesvol opgelost bij:

Stofafzuiging voor de houtverwerkingsbranche

Veelgestelde vragen over fijnstof afzuiging op de werkplaats

Houtstof kan niet alleen schadelijk zijn voor de gezondheid van werknemers, maar ook leiden tot storingen aan machines, productielijnen en laadbanden. Daarnaast kan het zorgen voor slijtage van materiaal, zoals banden van heftrucks, waardoor extra kosten ontstaan. Met de juiste professionele luchtreinigers reduceert u de ziekmakende vervuiling, waardoor een gezonde werkomgeving ontstaat.

Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van de werkplaats en de hoeveelheid houtstof die vrijkomt bij het bewerken van hout. Als specialist op het gebied van stofafzuiging, adviseren we u graag welk luchtreinigingssysteem het meest geschikt is voor uw situatie.

Ja, er zijn wettelijke richtlijnen voor stofafzuiging in de houtbewerking. De Arbowet schrijft voor dat werkgevers verplicht zijn om hun werknemers te beschermen tegen gezondheidsrisico’s die voortkomen uit blootstelling aan schadelijke stoffen zoals houtstof. Euromate helpt u hierbij door middel van het installeren van goede afzuiging voor houtbewerking.