Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
Luchtreiniger PAS
Restaurants

Virussen en geuren in Restaurants

In de meeste restaurants is de luchtkwaliteit voldoende volgens de brancheeisen. De richtlijnen vanuit de branche zijn er echter op gericht om de omgeving comfortabel te maken, denk aan de temperatuur, geuren en de beheersing van de CO2 in de lucht. De richtlijnen moeten worden aangepast wanneer ook de lucht moet worden vrijgemaakt van virussen en bacteriën. In dat geval moet het ventilatiesysteem worden uitgebreid of moeten er luchtreinigers in het restaurant worden geïnstalleerd.

Luchtreiniger PAS
Kantines

Geuren in Kantines

In de kantine van een sportclub of bedrijf krioelt het vaak van de mensen tijdens de piekuren (na de wedstrijd/in de pauze, etc.). Al deze mensen nemen echter geurtjes mee, wat kan leiden tot een benauwde lucht. Meer dan eens werken de medewerkers van de kantine in slechte lucht. De concentraties fijnstof, geuren en gassen zijn hoog door een verstikkende combinatie van kook- en bakapparatuur, mensen met lichaamsgeuren en fijnstof die via ramen en deuren binnenkomt.

Een slechte luchtkwaliteit in de caferia zorgt voor een ongezonde ruimte en dat leidt tot vervelende klachten. Een gezonde en prettige omgeving heeft een positief effect op de productiviteit en het ziekteverzuim van medewerkers. In dergelijke situaties zorgt de toevoeging van luchtreiniging voor voldoende zuivere binnenlucht.

Professioneel keukenfiltratiesysteem SF serie in de keuken.
SF serie keukenfiltratie systeem vooraanzicht product afbeelding.
Professionele Keukens

Pak vet, rook en geur aan in professionele keukens

Bij elk kookproces in kantines, grootkeukens, fastfood, restaurants en keukens van ziekenhuizen komen vet-, rook- en roetdeeltjes vrij. In professionele keukens waar dag in dag uit intensief wordt gekookt, hopen deze deeltjes zich al snel op in het afzuigkanaal en in de ventilatoren. Dat brengt serieuze risico’s met zich mee, want veel deeltjes zijn ontvlambaar. Daarnaast kan geuroverlast ontstaan.

Met behulp van een afzuiginstallatie voor de horeca pakt u brandgevaar en geuroverlast op een effectieve manier aan. Vet-, rook- en roetdeeltjes worden uit de lucht gefilterd vóórdat deze het ventilatiesysteem ingaan. Zelfs de allerkleinste deeltjes filtert dit geavanceerde systeem voor horeca afzuiging uit de lucht. Bijkomend voordeel is dat er ook flink bespaard wordt op de onderhoudskosten van het ventilatiesysteem.

Keukenfiltratie installatie voor geur en rookafzuiging in de keuken.
Oplossing

Zo lossen we het op

Wij bieden horeca-omgevingen een aantal mogelijkheden om vervuiling door geuren, vet en olie in de lucht aan te pakken. Euromate kijkt altijd naar de individuele situatie van een bedrijf om een ​​oplossing op maat te bieden. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Naast het reinigen van uw binnenlucht van schadelijke stoffen zoals geuren, vetten en oliën, biedt luchtreiniging nog een aantal andere grote voordelen.

Voordelen van luchtreiniging:

 • Schone binnenlucht voor een gezondere werkomgeving
 • Beperk geuroverlast
 • Verminder het risico op brand
 • Besparing tot 30% op energieverbruik en onderhoudskosten
 • Minder ziekteverzuim – maar liefst 40%

Referenties in horeca-omgevingen

Producten voor de Horeca branche

Wilt u meer weten over onze oplossingen? Neem contact met ons op voor advies op maat!