Taal
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
Fijnstof afzuiging: hoestende bouwwerker door fijnstof
Wat is (fijn)stof?

Wat is (fijn)stof?

(Fijn)stof is een verzamelnaam voor uiteenlopende deeltjes van verschillende grootte die door de lucht zweven. In de buitenlucht bestaat het bijvoorbeeld uit roetdeeltjes, opstuivend zand, uitlaatgassen, zeezout, plantmateriaal, cementdeeltjes en bijvoorbeeld stukjes afgesleten autoband of wegdek. In werkomgevingen ontstaat stof door de onvolledige verbranding van brandstoffen, industriële processen zoals productie en verwerking waar industriële afzuiging bij nodig is, maar ook bij de opslag van goederen en slijtage van banden komt stof vrij.

Het effect van fijnstof - Stofafzuiging
Wat is het effect van fijnstof?

Wat is het effect van fijnstof?

Luchtvervuiling in de vorm van fijnstof is een van de grootste bedreigingen voor de gezondheid. Voor fijnstof bestaat geen gezondheidskundige grenswaarde voor wanneer er gezondheidsschade optreedt. Ook bij lage blootstelling kan dus gezondheidsschade ontstaan. De WHO heeft om deze reden geen advieswaarde voor fijnstof bepaald. Er zijn daarom ook geen specifieke advieswaarden voor de hoeveelheid stof in de binnenlucht.

In omgevingen met veel stofoverlast krijgt men bij elke ademhaling zo’n 50 miljoen fijne stofdeeltjes binnen. Ook in de werk- of leeromgeving levert blootstelling aan fijnstof gezondheidsklachten op. Daarnaast zorgt stofoverlast voor vervuilde producten en veroorzaakt het storingen aan machines. 

Stofafzuiging van fijnstof met luchtreinigers

Het begint met inzicht!

De oplossing: onze luchtreinigers tegen fijnstof

Onze stofafzuiging oplossing tegen fijnstof

Er zijn verschillende mogelijkheden om de stofoverlast tegen te gaan. Hierbij is er altijd een oplossing op maat te vinden voor ieder bedrijf. Onze professionele stofafzuiging oplossingen zijn voorzien van een speciaal filterpakket en halen daarmee continu deze vervuiling uit uw binnenruimte. Door het stof uit de lucht te halen zorgt u voor minder ziekteverzuim en vermindert u schoonmaakkosten, met een arbeidshygiënische strategie.

Doordat onze apparaten de lucht recirculeren en schoon uitblazen, wordt een homogene luchtstroom gecreëerd waardoor u energiekosten kunt besparen aangezien er niet extra verwarmd of gekoeld hoeft te worden. 

Korte- en langetermijneffecten van fijnstof op uw gezondheid

Luchtvervuiling in de vorm van fijnstof is één van de grootste bedreigingen voor de gezondheid. Deze zwevende deeltjes met een diameter van 10 en 2,5 micron (µm) (respectievelijk PM₁₀ en PM₂.₅) kunnen ernstige schade aanrichten. Zowel PM₂.₅ als PM₁₀ zijn in staat diep in de longen door te dringen en stoflongen te veroorzaken, maar PM₂.₅ kan zelfs in de bloedbaan terechtkomen.

De zeer kleine en dus alveolaire deeltjes vormen een bijzonder gevaar voor de gezondheid. Inhaleerbaar stof dat zo fijn is dat het kan doordringen tot in de kleinste vertakkingen van de longen, de longblaasjes (pulmonale alveoli). Hoe kleiner de stofdeeltjes zijn, hoe dieper ze in de longen terechtkomen. Van daaruit verspreiden de deeltjes zich naar de lymfe en de bloedvaten.

De gezondheidseffecten van fijnstof uitgelegd - Fijnstof afzuiging

De beste luchtreinigers tegen fijnstof

Heeft u stofoverlast in uw werkomgeving of wilt u meer informatie?

Wilt u onze whitepaper over fijnstof ontvangen?

Laat uw gegevens achter en u ontvangt het document binnen enkele minuten in uw mailbox.

Whitepaper: alles over fijnstof afzuiging

Nieuwsbrief NED
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“De hoge stofconcentratie leidde tot klachten zoals brandende ogen, keelpijn en hoofdpijn.“
Jan Jaap van der Dussen, Supply Chain Manager bij Welkoop Retail B.V.

Bekijk onze stofafzuiging oplossingen

Neem contact met ons op

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u praten over (fijn)stof in uw werkomgeving? Neem contact op met Madiha