Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
Virussen in de lucht bestrijden met luchtreinigers. Man heeft gezondheidsklachten.
Hoe?

Hoe ontstaan besmettingen in een ruimte?

Luchtgedragen virussen zoals corona of griep worden hoofdzakelijk overgebracht via kleine druppeltjes; aerosolen. Deze druppeltjes zweven urenlang binnenshuis in de lucht en kunnen leiden tot indirecte besmetting, zelfs wanneer de besmette persoon niet meer in de kamer is. Aerosolen zijn bewezen vervoerders van ziektekiemen en deze minuscuul kleine druppeltjes kunnen uren in een ruimte blijven zweven. Het inademen ervan kan voor ziektes zoals griep of ziekte door het coronavirus zorgen. Des te belangrijker dat deze deeltjes uit de lucht gefilterd worden. 

Je moet (meestal) in contact komen met een grote hoeveelheid virusdeeltjes voordat je ziek wordt. Dit gebeurt bijvoorbeeld in ruimtes waar geen of te weinig ventilatie is en/of waar veel mensen, vooral voor een langere tijd, bij elkaar zijn.

Het effect van virussen op je gezondheid, verkouden man in beeld.
Het effect

Wat is het effect van luchtgedragen virussen?

Ieder mens komt voortdurend in contact met mogelijke ziekteverwekkers zoals virussen. De meeste virussen worden tegengehouden door huid of slijmvliezen. Als het virus verder het lichaam binnendringt dan spreken we van een virusinfectie. Dan komt de afweer in actie om verdere verspreiding tegen te gaan: witte bloedlichaampjes, afweercellen en lymfeklieren helpen daarbij. Als het virus zich verder uitbreidt, kunnen er klachten ontstaan.

Griep en verkoudheden zijn de meest voorkomende virusinfecties. De klachten die daarbij vaak voorkomen, ziet men ook bij vele andere virusziekten: koorts, hoofdpijn en spierpijn. Het afweersysteem gaat aan de slag om het virus alsnog onschadelijk te maken.

Luchtreiniging voor virus bestrijding op scholen, in het klaslokaal.
De oplossing

Virussen bestrijden met luchtreiniging

Door het gebruik van een luchtreiniger die aerosolen met virussen effectief uit de binnenlucht filtert, wordt het besmettingsgevaar geminimaliseerd. Onze luchtreinigers tegen virussen zijn uitvoerig getest en goedgekeurd door onafhankelijke instituten. Ze hebben een hoge efficiëntie en zorgen voor een omgeving met schone én veilige lucht.

De werking van virusbestrijding en filtering van virussen in de werkruimte.

Tips voor een virusproof kantoor of werkomgeving. Onze adviseurs krijgen vaak de vraag hoe de binnenlucht van een kantoor of werkomgeving virusproof gemaakt kan worden. En wat goede ventilatie nou eigenlijk inhoudt. Wat ons betreft zijn ventilatie en luchtreiniging onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij delen graag een aantal tips waarmee u stap voor stap aan de slag kunt gaan.

 1. Inventariseer de mogelijkheden op het gebied van ventilatie
 2. Zorg voor voldoende verse buitenlucht
 3. Zorg ervoor dat vervuilde binnenlucht niet recirculeert
 4. Investeer in goede luchtreiniging
 5. Laat u goed adviseren

De beste luchtreinigers tegen virussen en bacteriën

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw situatie?
Case van Wilminktheater. Virusbestrijding met luchtreiniger voor voorkomen van gezondheidsklachten.
“Onze metingen wijzen uit dat de luchtreinigers heel goed hun werk doen. Met name fijnstof, dat het coronavirus kan verspreiden, wordt flink gereduceerd.”
Marco Rouw - Hoofd Productie bij het Wilminktheater en Muziekcentrum

Bekijk onze oplossingen

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten over het filteren van virussen en bacteriën?