Taal
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
Vetlucht en olienevel verwijderen met professionele afzuigsystemen in de industrie.
Vet en olie in de industrie

Industrie

Vet in de lucht en olienevel zijn problemen waar veel industrieën mee te maken hebben. De transportsector en de machinebouw hebben er op vele manieren last van. Bij het onderhoud van voertuigen en machines wordt vaak gebruik gemaakt van olie en vet. Bedrijven in machineonderhoud en autogarages hebben daardoor vaak te maken met vervuilde lucht door olienevel. Bedrijven die actief zijn in de metaalindustrie gebruiken metaalbewerkingsvloeistoffen om gereedschappen en producten te smeren en te koelen. Wanneer deze vloeistoffen in contact komen met snel roterende gereedschappen ontstaat er olienevel: kleine oliedruppeltjes die in de lucht vrijkomen. Euromate biedt de oplossing voor dit probleem met professionele olieafzuiging.

Vet dampen en olienevel afzuiginstallaties in de horeca via Euromate.
Vet en olie in restaurants

Restaurants

Als voedsel wordt bereid met heet vet, hebben normale ventilatiesystemen het bijzonder moeilijk: het vet blijft in de afzuigkap hangen, zorgt voor extra schoonmaakkosten, energiekosten en kan in het ergste geval zelfs het risico op brand vergroten. Het vet lost op, verdampt en verspreidt zich door de lucht met een nare impact op het lichaam tot gevolg. Hierdoor is personeel in restaurants, cafés, hotels, snackbars of horeca vaak het slachtoffer van ongezonde lucht.

 

 

Het effect van vet dampen en olie in de lucht op de gezondheid van je personeel.
Het effect

Wat is het effect van vet en olie?

Oliedampen en olienevel hebben een negatief effect op onder andere onze luchtwegen, huid en ogen. Bevatten de nevel stukjes metaal, dan kunnen deze fijne deeltjes zelfs kankerverwekkend zijn. Olienevel kan daarnaast gladde vloeren veroorzaken en het is schadelijk voor de metaalbewerkingsmachines. In de horeca is het ongezond voor het personeel in de keuken om rook, dampen en geuren continu in te ademen. De vette rook kan op deze plek daarnaast voor problemen zorgen in het afzuigkanaal, denk hierbij aan ongedierte of brand. De nare luchtjes in de keuken moeten ook niet in het restaurant terecht komen omdat ze daar voor veel hinder zorgen bij het personeel en de gasten.

Afzuiginstallaties voor oliedampen en vetlucht verwijderen.
SF serie keukenfiltratie systeem vooraanzicht product afbeelding.
De oplossing

De oplossing: Vetlucht verwijderen met de olie afzuiger

Het filteren van vetlucht en olienevel brengt grote voordelen met zich mee. In veel gevallen is binnen de horeca een keukenfiltratiesysteem een goede oplossing. Voor grote industriële onderhoudsruimtes is een industriële luchtreiniger een goede keuze. Ook voor industriële afzuiging in kleinere werkplaatsen hebben we een goede oplossing. Euromate zal altijd kijken naar de individuele situatie van uw bedrijf om een oplossing op maat aan te kunnen bieden.

Hiermee lossen we het op

Heeft u last van olie of vet in uw werkomgeving of wilt u meer informatie?
Vetlucht verwijderen en olienevel afzuiginstallatie bij Knorr Factory - Case Euromate.
“Wij zijn zeer tevreden met het afzuigsysteem van Euromate. “De aan het plafond hangende afzuiginstallaties zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de schadelijke stoffen in de lucht en kunnen naar behoefte worden geprogrammeerd.”
Dhr. Manfred Kindermann, Managing Director, Knorr-Bremse KAMA

Bekijk onze oplossingen

Neem contact met ons op

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw situatie?