Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
De missie

De missie van Euromate

Onze missie is: Iedereen in de werkomgeving voorzien van schone en veilige binnenlucht. Dit doen we door voor elke werkplek een passende oplossing te bieden die eenvoudig te installeren is en doet wat we beloven.

Vanaf het eerste contactmoment voorzien wij u van de gewenste informatie over uw specifieke probleem en onze passende oplossing. Ook na installatie van de oplossing zorgen wij ervoor dat het product onderhouden wordt en dat de werking gegarandeerd is.

Geschiedenis

Het ontstaan van Euromate

Euromate is in 1975 opgericht door Dick den Dekker, een ondernemer die een grammofoonplatenfabriek had waar onder andere de platen van de Britse rockgroep Roxy Music werden geperst. Om de geluidskwaliteit van de platen te verbeteren was het een grote wens van Den Dekker om het zwevende stof in zijn bedrijf te reduceren.

Na jaren research en experimenteren, onder andere in de Verenigde Staten, ontwikkelde hij zijn eigen luchtreiniger. Na acquisities van bedrijven in onder meer in het Verenigd Koninkrijk en Zweden is onder de nieuwe naam Plymovent Den Dekker toen gaan uitbreiden met luchtreinigers tegen tabaks- en lasrook.

Plymovent wordt Euromate

Nieuw management in 2015

Eind 2014 is het bedrijfsonderdeel dat zich richt op tabaksrook opgekocht door de huidige directeur Chris Westerveld – van oorsprong mijnbouwkundig ingenieur – een serie-ondernemer met meerdere bedrijven waaronder in speeltoestellen, chemicaliën en metaalbewerking. “Er was een flinke todo lijst en dito transformatie nodig, met name om de nodige ontwikkeling te maken naar het buitenland. Wij vonden ook dat het bedrijf te afhankelijk was geworden van de (inmiddels dalende) rookmarkt en hebben de focus verlegd naar vervuilende stoffen in de industrie. Denk hierbij aan fijnstof, geuren, gassen, bacteriën, virussen, vettige lucht en olienevel.”

Westerveld vervolgt: “Wij zijn specialist in luchtreiniging in industriële omgevingen zoals houtbewerking, opslag, logistieke dienstverlening en productie. Daarnaast richten wij ons op kantoren en werkruimtes zoals kappers, tandartspraktijken en schoonheidssalons. Wij hebben niet alleen de oplossingen maar zijn dé expert en vraagbaak voor een gezond binnenklimaat bij bedrijven. Stofproblemen vormen een reëel gezondheidsrisico voor medewerkers met als effect ziekteverzuim en ontevredenheid op het werk. Bedrijven hebben vaak geen idee dat dit bij hen speelt. Hiertoe is er extra meetapparatuur ingekocht en krijgen onze klanten uitgebreide situatie analyses en metingen – ook op basis van datavergelijkingen binnen de eigen branche – om de binnenlucht bij te houden en eventueel effectief aan te pakken.”

Onze aanpak

Dit is hoe we werken

U wilt een oplossing voor uw binnenluchtvervuiling en u bent bij Euromate terecht. Wij bieden luchtreinigers die zorgen voor een gezond milieu in ruimtes als kantoren, scholen, tandartsen, schoenmakers, fysiotherapeuten en schoonheidssalons. Ook hebben wij oplossingen voor allerlei soorten vervuiling in bedrijfshallen zoals magazijnen, werkplaatsen, houtbewerking, productie en metaalbewerking.

U heeft vertrouwen in de aangeboden Euromate oplossing en wij gaan samen met u het traject in. Wat kunt u van ons verwachten?

 • Inventarisatie
 • Meting
 • Advies
 • Offerte
 • Installatie
 • Service
 • After sales
Inventarisatie luchtkwaliteit scholen
Stap 1 van 7

Stap 1 - Inventarisatie

We starten altijd met persoonlijk contact. Graag plannen we een bezoek bij u in om uw specifieke situatie in kaart te brengen. We inventariseren onder andere de grootte van de ruimte, de aanwezigheid van een ventilatiesysteem maar ook welke werkzaamheden er zoal plaatsvinden.

Meten stappenplan luchtkwaliteit website
Stap 2 van 7

Stap 2 - Meting

Om inzicht te verkrijgen in de hoeveelheid vervuiling voeren wij desgewenst (kortdurend of voor een langere aaneengesloten periode) een meting van de binnenlucht uit.

Advies gezonde binnenlucht
Stap 3 van 7

Stap 3 - Advies

Naar aanleiding van de resultaten is er een duidelijk beeld van de mate van vervuiling. Wij evalueren de bevindingen graag samen met u. Aan de hand hiervan stellen wij een advies op maat op.

Offerte professionele luchtreiniging
Stap 4 van 7

Stap 4 - Offerte

Wij verwerken het advies in een overzichtelijke offerte. Voor eventuele vragen kunt u altijd bij uw accountmanager terecht. Wanneer u akkoord bent met de offerte zorgen wij er voor dat de order direct wordt doorgevoerd. U ontvangt een orderbevestiging waarop de verwachte leverdatum staat.

Installatie professionele luchtreinigers
Stap 5 van 7

Stap 5 - Installatie

Wanneer de precieze installatiedatum bekend is wordt deze aan u doorgegeven, zo heeft u voldoende tijd om eventuele voorbereidingen te treffen. Onze installatiemonteurs zullen op het afgesproken tijdstip de luchtreinigers installeren en u vervolgens uitgebreide uitleg geven over de werking ervan.

Voordelen gezonde luchtkwaliteit ervaren
Stap 6 van 7

Stap 6 - Service

Om uw luchtreiniger optimaal te laten werken en in goede conditie te houden spreken we met u een service frequentie af. Het aantal servicebeurten per jaar hangt af van de hoeveelheid vervuiling in de ruimte. Wij zorgen er in overleg met u voor dat het benodigde onderhoud tijdig wordt uitgevoerd.

Advies op maat door Euromate adviseurs
Stap 7 van 7

Stap 7 - After sales

Enkele weken na de installatie belt onze after sales afdeling om naar uw ervaringen te vragen. Uiteraard kunt u ons ook altijd zelf bellen als u vragen heeft.