Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
Luchtreiniger PAS
Scholen

De gevolgen van slechte luchtkwaliteit op scholen

In de klaslokalen op school hangt vaak een muffe geur. Dit wordt veroorzaakt door slechte ventilatie. Als de lucht ‘stilstaat’, wordt het muf. Daarnaast brengen de leerlingen zelf ook allerlei geurtjes mee van zweet (na de gym) maar ook van kleding die nat is geworden van de regen. Wanneer klaslokalen overvol zijn, is er een grotere kans op ‘stank’ die de luchtkwaliteit op scholen kan vervuilen.

Tijdens de coronapandemie gaf de slechte luchtkwaliteit op scholen veel onzekerheid onder het schoolpersoneel, de leerlingen en ouders. Dit betrof onder andere angst voor verspreiding van het virus in de (praktijk)lokalen, lerarenkamers en vergaderruimtes. Naast virussen en bacteriën dragen ook nare luchtjes en fijnstof bij aan de slechte en ongezonde luchtkwaliteit op scholen.

Omdat de ventilatie-installatie in veel scholen niet voldoende is, betekent dit in de praktijk dat ramen en deuren worden geopend. Door de buitentemperatuur komt er veel koude of warme lucht naar binnen. Daarnaast komen ook andere vormen van luchtverontreiniging zoals fijnstof afzuiging, roetdeeltjes en pollen de ruimte binnen. Dit heeft een nadelig effect op de leerlingen en docenten in de zaal.

Lees meer in onze informatieve whitepaper.

 

Installatie van de Vision AirBlue luchtreiniger op de school KDV Step by Step in Delft.
De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
Kinderopvang

Virussen en geuren bij de kinderopvang

In de kinderopvang wordt de binnenlucht continu vervuild door geuren, fijnstof, micro-organismen, bacteriën en virussen. Op kinderdagverblijven is er in de lokalen vaak sprake van een muffe lucht. Deze worden veroorzaakt door slechte ventilatie. Daarnaast brengen de kinderen zelf ook allerlei luchtjes mee, bijvoorbeeld van zweet, natte kleding en luiers, wat bijdraagt aan een slechte luchtkwaliteit in de kinderopvang.

Wanneer kinderopvangorganisaties erg vol zijn, betekent dit dat er veel potentiële ‘stank’ is die de binnenlucht kan vervuilen. Een slechte luchtkwaliteit in de kinderopvang is ongezond voor zowel kinderen als werknemers. Het kan diverse ziektes, longproblemen en allergische reacties veroorzaken.

Oplossing

Onze aanpak: schone lucht voor optimale groei

Vanuit onze jarenlange ervaring met het bestrijden van bacteriën, fijnstofdeeltjes en virusdeeltjes op scholen in Scandinavië weten wij dat het plaatsen van goede (mobiele) luchtreinigers een goede en praktische aanvullende oplossing is om de luchtkwaliteit binnen scholen te verbeteren. Daarnaast levert het een kostenbesparing op omdat ramen voornamelijk dicht kunnen blijven. Leraren en leerlingen zijn alerter, hebben een betere concentratie en minder gezondheidsklachten.

In bovenstaande voorbeelden is het toevoegen van geruisloze luchtreiniging een goede aanvulling om comfort en schone binnenlucht te garanderen. Wij bieden luchtreinigers voor ruimtes >18 m3 en met diverse filterpakketten, specifiek voor virussen, ontgeuring of andere bronnen van vervuiling. De VisionAir Blue-lijn is gecertificeerd door VTT (en gevalideerd door TNO) en beschikbaar op display, wand- en plafondmontage. De Pure Air Shield 3300 is gecertificeerd door SGS en speciaal ontworpen voor grote oppervlakken. 

 • Analyse
 • Ontwerp
 • Installatie
 • Ervaring
 • Onderhoud
Inventarisatie luchtkwaliteit scholen
Stap 1 van 5

Stap 1 - Grondige analyse van de luchtkwaliteit binnen scholen

Ons proces begint met een diepgaande analyse van de huidige luchtkwaliteit in uw school of kinderopvang gebouw. Onze experts zullen metingen uitvoeren en gegevens verzamelen om inzicht te krijgen in de luchtkwaliteit problemen die moeten worden aangepakt. Hierbij houden we rekening met de specifieke behoeften van uw instelling.

Meten stappenplan luchtkwaliteit website
Stap 2 van 5

Stap 2 - Oplossing op maat ontwerpen

Op basis van de verkregen gegevens zullen we een oplossing op maat ontwerpen die perfect aansluit bij uw luchtreiniging behoeften binnen uw school instantie. We bieden een breed scala aan luchtreinigers die zijn geoptimaliseerd voor verschillende ruimtes en vervuilingsbronnen, zoals virussen, geuren en fijnstof. Samen bepalen we de beste combinatie van luchtreinigers en filters voor uw specifieke situatie.

Installatie professionele luchtreinigers
Stap 3 van 5

Stap 3 - Professionele installatie van luchtreinigers op scholen

Zodra het luchtreinigingsplan is ontworpen, gaan we over tot de professionele installatie van de luchtreinigers in uw school of kinderopvang gebouw. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat de luchtreinigers strategisch worden geplaatst voor optimale luchtverdeling en effectieve reiniging. Hierbij houden we rekening met de lay-out van de ruimtes en de plaatsing van ramen en deuren.

Voordelen gezonde luchtkwaliteit ervaren
Stap 4 van 5

Stap 4 - Voordelen ervaren

Met onze geavanceerde luchtreiniging oplossingen voor scholen zult u al snel de voordelen van schone lucht ervaren. Leerlingen, docenten en medewerkers zullen een aanzienlijke verbetering merken in hun alertheid, concentratie en algemeen welzijn. Het verminderen van gezondheidsklachten en het creëren van een gezonde omgeving worden de norm.

Advies gezonde binnenlucht
Stap 5 van 5

Stap 5 - Onderhoud en ondersteuning

Om de duurzaamheid van de luchtreinigers op school en de voordelen van schone lucht op lange termijn te waarborgen, bieden we uitgebreid onderhoud en continue ondersteuning. Ons team staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden, periodiek onderhoud uit te voeren en filters te vervangen, zodat uw luchtreinigers altijd optimaal presteren.

Luchtreiniging in klaslokaal De Nassau
Voordelen

Voordelen van luchtreiniging

 • Professionele luchtreiniging: Onze geavanceerde luchtreinigers zorgen voor gezonde binnenlucht.
 • Bescherming tegen geuren en verontreinigingen: Geen last meer van nare geurtjes, virussen, bacteriën en fijnstof.
 • Optimale omgeving: Een frisse, toegankelijke ruimte die bijdraagt aan welzijn en prestaties.
 • Energiezuinig: Efficiënte luchtverdeling voor verwarmde en gekoelde lucht.
 • Maximale productiviteit: Minder vermoeidheid, hogere alertheid en betere concentratie.
 • Gezonde luchttoevoer: Effectieve afzuiging en filtratie voor schone binnenlucht.

Bij Euromate begrijpen we dat schone lucht de basis vormt voor succesvol leren en groeien. Kies voor onze bewezen luchtreiniging oplossingen voor scholen en creëer een omgeving waarin kinderen en werknemers gedijen. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe we samen kunnen bouwen aan een gezondere toekomst.

Referenties in Educatieve omgevingen

Producten voor de Educatieve branche

Wilt u meer weten over onze oplossingen? Neem contact op voor advies op maat!