Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 45 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 45 jaar ervaring
Luchtreiniger PAS
Scholen

Virussen en geuren op school

In de klaslokalen op school hangt vaak een muffe geur. Dit wordt veroorzaakt door slechte ventilatie. Als de lucht ‘stilstaat’, wordt het muf. Daarnaast brengen de leerlingen zelf ook allerlei geurtjes mee van zweet (na de gym) maar ook van kleding die nat is geworden van de regen. Wanneer klaslokalen overvol zijn, is er een grotere kans op ‘stank’ die de binnenlucht kunnen vervuilen.

 

Tijdens de coronapandemie gaf de slechte luchtkwaliteit in de schoolgebouwen veel onzekerheid onder het schoolpersoneel, de leerlingen en ouders. Dit betrof onder andere angst voor verspreiding van het virus in de (praktijk)lokalen, lerarenkamers en vergaderruimtes. Naast virussen en bacteriën dragen ook nare luchtjes en fijnstof bij aan de slechte en ongezonde luchtkwaliteit.

 

Omdat de ventilatie-installatie in veel scholen niet voldoende is, betekent dit in de praktijk dat ramen en deuren worden geopend. Door de buitentemperatuur komt er veel koude of warme lucht naar binnen. Daarnaast komen ook andere vormen van luchtverontreiniging zoals fijnstof, roetdeeltjes en pollen de ruimte binnen. Dit heeft een nadelig effect op de leerlingen en docenten in de zaal.

 

Kinderopvang

Virussen en geuren bij de Kinderopvang

In de kinderopvang wordt de binnenlucht continu vervuild door geuren, fijnstof, micro-organismen, bacteriën en virussen. Op kinderdagverblijven is er in de lokalen vaak sprake van een muffe lucht. Deze worden veroorzaakt door slechte ventilatie. Daarnaast brengen de kinderen zelf ook allerlei luchtjes mee, bijvoorbeeld van zweet, natte kleding en luiers.

 

Wanneer kinderopvangorganisaties erg vol zijn, betekent dit dat er veel potentiële ‘stank’ is die de binnenlucht kan vervuilen. Een slechte luchtkwaliteit is ongezond voor zowel kinderen als werknemers. Het kan diverse ziektes, longproblemen en allergische reacties veroorzaken.

Oplossing

Zo lossen we het op

Vanuit onze jarenlange ervaring met het bestrijden van bacteriën, fijnstofdeeltjes en virusdeeltjes op scholen in Scandinavië weten wij dat het plaatsen van goede (mobiele) luchtreinigers een goede en praktische aanvullende oplossing is om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast levert het een kostenbesparing op omdat ramen voornamelijk dicht kunnen blijven. Leraren en leerlingen zijn alerter, hebben een betere concentratie en minder gezondheidsklachten.

 

In bovenstaande voorbeelden is het toevoegen van geruisloze luchtreiniging een goede aanvulling om comfort en schone binnenlucht te garanderen. Wij bieden luchtreinigers voor ruimtes >18 m3 en met diverse filterpakketten, specifiek voor virussen, ontgeuring of andere bronnen van vervuiling. De VisionAir Blue-lijn is gecertificeerd door VTT (en gevalideerd door TNO) en beschikbaar op display, wand- en plafondmontage. De Pure Air Shield 3300 is gecertificeerd door SGS en speciaal ontworpen voor grote oppervlakken.

 

Voordelen voor luchtreiniging:

 • Zorg voor gezonde binnenlucht met een professionele luchtreiniger
 • Geen last van nare geurtjes, virussen, bacteriën en (fijn)stof
 • Frisse en toegankelijke ruimte
 • Energiezuinig, verwarmde en gekoelde lucht wordt beter verdeeld
 • Hoge productiviteit, minder vermoeid personeel
 • Gezonde toevoer van schone lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht

Referenties in Educatieve omgevingen

Producten voor de Educatieve branche

Wilt u meer weten over onze oplossingen? Neem contact op voor advies op maat!