Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Rondhoutzagerij Midden Nederland

“We zijn het verplicht aan onze mensen om de hoeveelheid stof te verminderen.”
Gert Boeve, eigenaar
Geert Boeve Rondhoutzagerij Midden Nederland
Houtzagerij stof
Het bedrijf

Introductie

De veeleisende, maar altijd tevreden afnemers van Rondhoutzagerij Midden Nederland zijn producenten van verpakkingsmaterialen, industriële eindgebruikers en transporteurs. Een snelle en klantgerichte levering van maatwerkproducten staat centraal. Daarom is er altijd een grote voorraad hout, zowel onbewerkt als gezaagd en gedroogd, in bijna alle denkbare afmetingen. Het zusterbedrijf van Rondhoutzagerij Midden Nederland, Boeve & Hop Houthandel, is gespecialiseerd in het kappen, inkopen en leveren van hout.

Eigenaar Gert Boeve: “Wij kopen in Nederland bomen van onder andere gemeenten en Staatsbosbeheer, maar ook van veel leveranciers in Duitsland. Dit eersteklas  rondhout verzagen wij tot balken en planken voor de emballage-industrie. Het moederbedrijf, Boeve Houthandel, de bosbouwtak, bestaat al ruim zestig jaar. De zagerij hebben we in 2000 overgenomen van kistenfabriek De Boer.”

Geert Boeve Rondhoutzagerij Midden Nederland
De Uitdaging

Gezonde werkomgeving

Bij Boeve & Hop Houthandel en zusterbedrijf Rondhoutzagerij Midden Nederland weten ze dat houtverwerking veel stof oplevert, vooral in perioden van droogte in de zomer. Ook heftrucks zorgen voor opwaaiend stof. Gert Boeve: “We hebben een tijdje hout verwerkt dat droger is, maar nadat we een nieuwe zaagmachine hadden gekocht en er meer volume werd verwerkt realiseerde ik mij des te meer dat de gezondheid van onze mensen heel belangrijk is. Ook wil ik hen graag een fijne, gezonde werkomgeving bieden. De arbeidsomstandigheden moeten ervoor zorgen dat ze hier graag blijven werken. Daarom heb ik contact gezocht met Euromate, waarvan een adviseur een aantal jaar geleden een presentatie had gegeven bij de EPV.”

Houtzagerij fijnstof luchtfilters
De Oplossing

"Het is een oplossing op maat."

Boeve vervolgt: “Inmiddels staan er vier filters in onze hal bij de verspaner en één in de hal bij onze bandzaag.” Hij heeft gekozen voor de Dust Free Industrial 8500, een totaaloplossing die zorgt voor een (fijn)stofreductie tot wel 90 procent en een gegarandeerde capaciteit heeft van 5.000 m³ per uur. Met behulp van innovatieve  filtertechnologie en slimme techniek wordt altijd schone lucht in de ruimte verspreid. Daarnaast zorgt de strategische inzet van deze industriële luchtreiniger voor flinke besparingen zoals een lager energieverbruik als gevolg van optimale luchtcirculatie.

Boeve: “Het is ook een oplossing op maat. Een deskundige van Euromate is in onze zaaghal geweest en heeft berekend dat we drie houtbewerking afzuigingen in de hal moesten plaatsen en één in de kleine zagerij. We besloten daar een extra unit op te hangen, zodat het stof afdoende wordt afgezogen.” De capaciteit van de filterunits is nu ruim voldoende, maar Gert Boeve heeft nieuws: “We gaan een hal bijbouwen. Er komt 750 m² bij. We zijn zeker voornemens ook daar units in te hangen. Geen probleem, ze zijn gemakkelijk te monteren. De hal zal medio mei klaar zijn.”

Fijnstof luchtreiniger houtzagerij
Zichtbaar minder stof

Onderscheidend door luchtreiniging

Boeve is inmiddels zeer goed te spreken over de oplossing van Euromate. “In de winter is er sowieso al minder stof, maar ook nu zien we resultaat. Elke vrijdag maken we hier schoon en er waait veel minder stof op dan normaal in deze periode. “ Dat geldt niet alleen in zijn bedrijf. Volgens Boeve is er met name in de palletbranche, waar veel stof is, veel belangstelling voor deze reinigingsmethode. “Hiermee kunnen we ons zeker onderscheiden. Grote zagerijen, waarvan er niet zoveel zijn in Nederland, vormen nu eenmaal een stoffige omgeving en we moeten alles doen wat we kunnen om de hoeveelheid stof te verminderen. Dat zijn we verplicht aan onze mensen.”

Houtzagerij fijnstof luchtfilters
Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial

Realiseer gunstige besparingen

 • Bespaar 70% op schoonmaakkosten
 • Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
 • 30% besparing op energieverbruik
 • Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
Het product

Dust Free Industrial (DFI) 8500

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

 • Een slim meet- en regelsysteem voor een constante capaciteit, of het filter nu leeg of bijna vol is
 • Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking
 • Eenvoudige bediening met grafisch touchscreen
 • Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat aan
Lees meer

Is de gezondheid van uw personeel ook belangrijk?

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op voor advies over uw werkplaats