Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Chep, Bornhem

"Op jaarbasis maken deze luchtreinigers het mogelijk meer dan 200 kilo fijnstof te filteren uit de lucht!"
Carlo van Hoey, plant manager
Chep

Chep Introductie

CHEP werd opgericht in 1954 en biedt pallet- en containerpooling- services. Wereldwijd marktleider met meer dan 300 miljoen pallets, kratten en containers in gebruik in de supply chains van onze klanten, elke dag.

 

CHEP is wereldwijd marktleider op het gebied van pallet- en containerpoolingservices. Met het verhuren van blauwe pallets spelen zij in op de behoeften van grote industrieën. De verhuurconstructie die Chep biedt, geeft klanten een duidelijk zicht op de supply chain. Eén van de 1100 vestigingen ligt in Bornem, België. Hier worden jaarlijks meer dan een half miljoen pallets gebracht en gehaald. Dagelijks komen de 15.000 pallets binnen op de lopende band, waar zij worden gecontroleerd op beschadigingen. De beschadigde pallets vervolgen hun weg naar de reparatieafdeling, waar door middel van zagen en nagelen de pallets weer bruikbaar worden gemaakt.

 

De HF-serie luchtreiniger geplaatst in een industriële bedrijfshal.
De Uitdaging

"We hebben regelmatig metingen gedaan en vastgesteld dat er hoge stofconcentraties zijn in de werkomgeving van de medewerkers."

Carlo van Hoey, Plant Manager bij Chep Bornem vertelt: “Bij de reparatiewerkzaam- heden, maar ook bij de valmomenten van de pallets, ontstaat veel stofvorming. Dit probleem willen wij oplossen. Chep hecht veel waarde aan het welzijn en de gezondheid regelmatige metingen stelden we vast dat er zich hoge concentraties stof bevinden in de werkomgeving van de medewerkers.”

 

Bij Chep zijn diverse maatregelen getroffen zoals: stofzuigen in plaats van vegen, natte schoonmaak, een vernevelaar op de houtmachine en meer schoonmaak. De insteek is zoveel mogelijk fijnstof uit de lucht filteren. De maatregelen resulteerden in een stofreductie van 30%. Het vooropgestelde doel was hiermee nog niet bereikt.

HF-serie industriële luchtreiniger product afbeelding.
De Oplossing

“Naast de verbeterde werkomgeving voor onze medewerkers (gezondheid en welzijn), zien we extra voordelen."

Stof heeft impact op het welzijn van de medewerkers, productkwaliteit en reinigingskosten.

 

Omdat de eerste maatregelen vanuit Chep niet het vooropgestelde doel bereikten, is er contact gezocht met Euromate. Na een professionele meting volgde het advies om industrie afzuiging te plaatsen met elektrostatisch filter en zakkenfilter.

 

Carlo van Hoey: “Naast de verbeterde werkomgeving voor onze werknemers (gezondheid en welzijn), zien wij nog meer bijkomende voordelen. De reinigingskosten van de hal zijn gereduceerd en ook onze productkwaliteit is verbeterd.”

 

Chep sloot bij Euromate een servicecontract. De filters worden tijdens zo’n servicebezoek verwisseld en het apparaat wordt gereinigd. Zo kunnen de medewerkers in een aangenamere en gezondere werkomgeving blijven functioneren.

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot wel 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende vervuilingsbronnen
Het Product

HF-Serie

Euromate heeft met  de industriële luchtreiniger HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters hadden de voorkeur boven wegwerpfilters, niet alleen vanwege de effectiviteit van het filter, maar ook omdat ze milieuvriendelijker zijn en de kosten verlagen
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze fijnstof oplossingen?