Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Welkoop Retail

Na plaatsing van de aanbevolen 18 units bleek dat we een stofreductie hebben van 75% tot wel 80%.
Jan Jaap van der Dussen, Supply Chain Manager
Case: industriële luchtreiniger in een logistieke hal, bij Welkoop Apeldoorn.
Product

“Door de hoge stofconcentratie ontstonden klachten zoals branderige ogen, keelpijn en hoofdpijn.“

Jan Jaap van der Dussen is Supply Chain Manager bij Welkoop Retail B.V. Hij vertelt dat na de ingebruikname van het nieuwe pand al gauw bleek dat er sprake was van flinke overlast van stof. Dit was in de oude setting in Ede niet het geval. Met name op de verdiepingsvloer (mezzanine) van het distributiecentrum hadden de medewerkers veel last van de hoeveelheden stof. Er was echt een waas zichtbaar op de werkvloer. Jan Jaap merkte het zelf ook wanneer hij door het pand liep.  “Door de hoge stofconcentratie ontstonden klachten zoals branderige ogen, keelpijn en hoofdpijn.”

Impact op het bedrijf

"Het was om meerdere redenen nodig om snel een oplossing te vinden"

“Een ander gevolg was dat er veel stofvorming ontstond op de producten. Hierdoor werden er regelmatig vervuilde producten afgeleverd bij de winkels. Dit zorgde er bijvoorbeeld voor dat er meer personeel moest worden ingezet bij het uitpakken en ophangen van kleding die in een gesealde verpakking zat. Het was dus om meerdere redenen nodig om snel een oplossing te vinden voor het stofprobleem in ons distributiecentrum.”

Hij vervolgt: ”Het aanpassen van het ventilatiesysteem was niet wenselijk en bovendien erg kostbaar. Toen een medewerker van Euromate toevallig belde naar aanleiding van de opening van ons nieuwe pand en vertelde over hun modulaire, industriële stofafzuigers heb ik meteen een afspraak gemaakt met één van de adviseurs.”

Referentie Welkoop Apeldoorn
Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial
De oplossing

“Euromate heeft voor- en nametingen uitgevoerd om de stoflast goed in kaart te brengen.“

Jan Jaap: “Tijdens de afspraak met de adviseur van Euromate bleek al snel dat het inzetten van de Dust Free Industrial 8500 units een goede oplossing zou zijn voor ons stofprobleem. Met name het schaalbare principe sprak ons erg aan, plus daarbij het feit dat we volledig ontzorgd worden via de PAAS (product as a service) constructie, waarbij het onderhoud en de filters inbegrepen zijn. De maandlasten zijn overzichtelijk en daarbij houden we via de PAAS constructie ruimte op de balans over voor andere investeringen. Euromate heeft voor- en nametingen uitgevoerd om de stoflast goed in kaart te brengen.”

Stofreductie

"Meteen na installatie was het verschil in stofreductie goed te merken."

Hij vervolgt: “Na plaatsing van de aanbevolen 18 units bleek dat we een stofreductie hebben van gemiddeld 75%, die op sommige plaatsen oploopt tot 80%. Bijkomend voordeel is dat door het strategisch plaatsen van de DFI’s een optimale luchtstroom wordt gecreëerd. Dit betekent dat in de winter de warme lucht herverdeeld wordt en in de zomer geldt dit juist voor de koele lucht. Hierdoor ontstaat jaarrond een aangename temperatuur in het distributiecentrum. Meteen na installatie was het verschil in stofreductie goed te merken. Onze medewerkers zijn zeer enthousiast en er is ook geen stofvorming meer op onze producten. We zijn zeer tevreden over het resultaat. Daarnaast zijn we erg te spreken over de samenwerking met de medewerkers van Euromate, vanaf het eerste contact tot en met de installatie en het onderhoud.”

Case: industriële luchtreiniger in een logistieke hal, bij Welkoop Apeldoorn.

Realiseer flinke besparingen

 • Bespaar 70% op schoonmaakkosten
 • Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
 • 30% besparing op energieverbruik
 • Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
Het Product

Dust Free Industrial (DFI)

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

Kenmerken van de DFI

 • Intelligent meet- en regelsysteem voor een continue capaciteit, ongeacht of het filter leeg of bijna vol is.
 • Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking.
 • Eenvoudige besturing via een grafisch touchscreen.
 • Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat weer.
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sparren over een fijnstof oplossing? Ik help u graag verder op weg.