Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Tolsa Nederland BV

“Ik schrok van de hoeveelheid stof tijdens het laatste service-onderhoud, de filters doen hun werk wel!”
Leo Don, manager technical services
Tolsa

Introductie

Tolsa, ontstaan in Spanje, is een organisatie die zich richt op het leveren van innovatieve oplossingen die bijdragen aan de verbetering van het concurrentievermogen van hun klanten over de hele wereld. Met vestigingen in Afrika, Azië, Amerika en Europa heeft Tolsa een wereldwijd bereik. De business unit industrie levert o.a. verf, asfalt, absorptiemiddelen en zuiveringsproducten. De business unit specials o.a. isolatieschuim, zelfreinigende coatings en brandbescherming tegen polymeren en coatings. De business unit consumenten is Europa’s grootste producent van hygiënische producten voor huisdieren. Zij zet dit in de markt onder een eigen merk, evenals onder de merknamen van andere bedrijven.

De Uitdaging

"Tijdens het proces komen grote hoeveelheden stof vrij. Dit daalt neer op de vloer en op de machines."

Tolsa Nederland BV, gevestigd in Vlaardingen is het productiebedrijf dat kattenbakvullingen verpakt en distribueert in allerlei soorten en maten. Tijdens dit proces komen grote hoeveelheden stof vrij. Dit daalt neer op de vloer en op de machines. Onder andere door het rijden met heftrucks in de productiehal verspreid het stof zich opnieuw in de lucht. Het resultaat is een slechte luchtkwaliteit voor de medewerkers die deze stof inademen, wat schadelijk is voor de gezondheid. Tegelijkertijd heeft het ook een nadelig effect op de werking van de machines. Uitval van machines ligt op de loer waardoor kostbare tijd verloren gaat. De afzuigers bij de machines bleken niet voldoende en men ging op zoek naar een passende oplossing om het stof in de hal te reduceren.

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
De Oplossing

“Sinds de HFE luchtreinigers zien we de lucht ‘opklaren’. De vermindering van stof is duidelijk zicht- en merkbaar.”

De accountmanager van Euromate verrichte een professionele luchtmeting waaruit bleek dat de stofconcentratie te hoog was. Tolsa beschikt over een grote productieruimte en een magazijn. Om overal een verbeterde luchtkwaliteit te realiseren heeft Euromate vijf HFE-50 luchtreinigers met zakkenfilter geïnstalleerd, om de stofoverlast tot een minimum te realiseren. De heer Leo Don: “De aanleiding van de installatie van de nieuwe luchtreinigers was bij ons tweeledig; de gezondheid van de medewerkers en de bescherming van onze machines. We merken een aanzienlijke verbetering. Daarbij moeten wij ook wel zorgen dat de hal en vloer goed schoongemaakt wordt voor een optimaal resultaat.“

Onderhoud en uitbreiding

"Prima samenwerking"

Tolsa is van plan deze luchtreinigers ook in te zetten bij de vestigingen in Frankrijk en vervolgens Spanje. De heer Leo Don: “Gezien onze werkzaamheden en de hoeveelheden stof willen we graag verzekerd zijn van een goed werkend apparaat. Daarom sloten wij ook een onderhoudscontract af. Dat bezoek wordt netjes aangekondigd, zodat wij kunnen zorgen dat de hoogwerker klaar staat. Dat is een prima samenwerking!”

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot wel 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende vervuilingsbronnen
Het Product

HF-Serie

Euromate heeft met de industriële luchtreiniger HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters zijn effectief en milieuvriendelijk
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op zoek naar een oplossing voor fijnstof of olienevel?