Taal
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
Lassen dampen ongezond
Ongezonde gassen

Ongezonde gassen

In verschillende sectoren heeft men te maken met ongezonde geuren en gassen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld chemische reactie gassen bij het lassen, de chemische geur van verf en chloor in kapsalons maar ook lichaamsgeuren. In gezondheids- en zorginstellingen komen verschillende geuren en chemische stoffen zoals ontsmettingsmiddelen via personeel, patiënten en werkprocessen in de lucht terecht. 

 Bij lassen en aanverwante processen komt een mengsel van gassen, dampen en deeltjes vrij, ook wel lasrook genoemd. Het bestaat voor een deel uit (ultra)fijnstof. Denk aan slijpen, ablatie, gutsen, schuren en thermisch snijden. De werkgever is verplicht om het vrijkomen van lasrook zoveel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door het laten installeren van een lasdampafzuiging.

Geurbestrijding voor het voorkomen van gezondheidsklachten - Afbeelding van fysiotherapie praktijk.
Geuroverlast

Wat is het effect van geuroverlast?

Geur kan verschillende gezondheidseffecten veroorzaken: (ernstige) hinder, stress gerelateerde lichamelijke gezondheidsklachten en verstoring van gedrag en activiteiten. Voorbeelden van gezondheidsklachten zijn hoofdpijn en misselijkheid. Daarnaast komt er vanuit de Gezondheidsraad steeds meer aandacht voor de gevaren van Ethyleenoxide op de gezondheid en de aanwezigheid hiervan in het beroepsleven. Beroepsmatige blootstelling hieraan vergroot het risico op kanker.

Acute blootstelling aan lasrook en gassen kan leiden tot irritatie aan de ogen, neus en keel, duizeligheid en misselijkheid. Langdurige blootstelling kan longschade en verschillende soorten kanker veroorzaken. Daarom is geurbestrijding door middel van lasrookafzuiging in het geval van geuroverlast essentieel. 

Geuren neutraliseren met gas- en geurbestrijding van Euromate.
Hoe lossen we het op?

Onze geurbestrijdingsoplossing

Een professionele lasrookafzuiging neutraliseert geuren en vangt gassen af. Hiermee zorgt u voor gezonde, frisse en hygiënische lucht, zonder verontreinigende stoffen. Voor iedere situatie biedt Euromate een oplossing. Van industriële afzuiging (en gas- en geurbestrijding) in grote magazijnen tot luchtreinigers in kantoren, zorginstellingen en kleinere ruimtes. In een gebouw met schone lucht zullen uw medewerkers productiever zijn en zal niets de gezondheid van uw cliënten en personeel in de weg staan.

Euromate biedt de oplossing met haar hoogwaardige luchtzuiveringsinstallaties, waaronder lasdampafzuigingen. Deze producten zijn gespecialiseerd in het afvangen van geuren en gassen. Euromate biedt voor elke situatie een oplossing. Van industriële gas- en geurbestrijding in lasruimtes en productielocaties door middel van lasdampafzuiging tot luchtreinigers in de zorg, restaurants, kantoren en andere kleinere ruimtes.

Hiermee lossen we het op

Heeft u gassen of geuroverlast in uw werkomgeving of wilt u meer informatie?
Geuroverlast voorkomen voor Diapriva
“Wat vooral opvalt sinds de ingebruikname van de luchtreinigers, is dat pieken van geuroverlast kleiner zijn en dat de luchtkwaliteit zich snel herstelt tot normale waarden.”
Dhr. J. van 't Walderveen, manager bedrijfsvoering bij DiaPriva

Bekijk onze oplossingen

Neem contact met ons op

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over de mogelijkheden van geur- en gasbestrijding in uw situatie?