Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Leunissen Interieurbouw

“We merken echt het verschil voor en na de installatie van de luchtfilters."
Dennis Janssen, Allround Interieurbouwer
Introductie

Leunissen Interieurbouw

Leunissen Interieurbouw is een familiebedrijf, opgericht in 1990, dat kwalitatief hoogwaardige interieurelementen realiseert. Het bedrijf is gevestigd in Beek. Leunissen Interieurbouw is momenteel in handen van Marc Leunissen, tweede generatie in het familiebedrijf. De derde generatie is inmiddels ook werkzaam in het bedrijf.

Met een team van in totaal 24 betrokken vakmensen worden de meest verschillende, kleine en grote projecten uitgevoerd, met name voor de particuliere markt. Maatwerk, oog voor detail, degelijke constructies, goede samenwerking met opdrachtgever en/of architect, betrouwbaarheid, betrokkenheid en service zijn kenmerken voor al de projecten.

Sinds april 2002 is Leunissen Interieurbouw gevestigd in het huidige bedrijfspand, dat destijds nieuw gebouwd Is. Het pand is voorzien van alle moderne productiefaciliteiten en is deels geautomatiseerd, zodat de medewerkers maatwerk kunnen leveren vanuit hun expertise.

De Uitdaging

Veel houtstof

Hans Segers is bedrijfsleider bij Leunissen Interieurbouw. Hij is al ruim 20 jaar werkzaam bij het bedrijf en vanaf de werkvloer opgeklommen in zijn huidige positie.

Hans geeft aan: “In de productiehal waar de interieurs worden gebouwd ontstaat veel houtstof. Dit komt met name door de handmatige bewerking van de diverse meubelstukken. Bij de bouw van het pand is er wel een afzuigsysteem in de hal voorzien en we maken waar mogelijk gebruik van bronafzuiging, maar dit is niet voldoende om al het stof af te vangen.”

 

Binnenlucht

Gezonde binnenlucht in álle ruimtes

Hans vervolgt: “ We vinden het belangrijk om continu gezonde luchtkwaliteit te hebben. Onze mensen maken het verschil op de werkvloer en we zorgen graag goed voor ze. We vinden de gezondheid van onze medewerkers heel belangrijk. Dit geldt niet alleen voor onze mensen in de productiehal, maar ook voor de collega’s die op kantoor werken.”

Er was geen specifiek ventilatiesysteem voorzien tijdens de oorspronkelijke bouw van het pand, waardoor de luchtkwaliteit in de kantoren en kantine ook verbeterd kon worden. Hans: “Met name tijdens corona is gebleken hoe belangrijk gezonde binnenlucht op de werkvloer is.”

De Oplossing

DFI 8500 & VisionAir Blue Line

Tijdens de Houtpro+beurs in Den Bosch zijn twee collega’s van Hans in contact gekomen met Euromate. Zij waren er al snel van overtuigd dat het inzetten van een aantal professionele luchtreinigers van toegevoegde waarde was om de luchtkwaliteit in de diverse bedrijfsruimtes te verbeteren.

Hans: “We hebben ervoor gekozen om Euromate’s industriële luchtreinigers (Dust Free Industrial 8500) in te zetten in onze productiehal. Met name de fijne houtstofdeeltjes worden op deze manier uit de binnenlucht gefilterd. Daarbij hebben we ook luchtreinigers (VisionAir Blue Line) aangeschaft om onze kantoren, vergaderruimte en kantine blijvend te voorzien van gezonde binnenlucht. Deze apparaten zijn netjes weggewerkt in de plafonds. Het is een fijn gevoel dat de luchtkwaliteit in álle ruimtes verbeterd is. Je went er ook snel aan. We zijn tevreden over de oplossingen van Euromate.”

De ervaringen

Het verschil

We spreken Dennis Janssen, een van de allround interieurbouwers van Leunissen. Dennis geeft aan: “We merken echt het verschil voor en na de installatie van de luchtfilters. Er is minder stof op de werkvloer en de binnenlucht voelt ook schoner aan. Het is mooi dat ook de andere ruimtes zoals de kantine zijn meegenomen, zodat we in de pauzes eveneens verzekerd zijn van schone binnenlucht.”

Dennis sluit af: “De installatie van de luchtreinigers door de monteurs van Euromate is goed verlopen. Het werk kon gewoon doorgaan terwijl ze ook een apparaat boven mijn werktafel moesten monteren.”

Realiseer gunstige besparingen

 • Bespaar 70% op schoonmaakkosten
 • Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
 • 20-40% besparing op energieverbruik met Eco+module
 • Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
De producten

Dust Free Industrial (DFI) 8500 & VisionAir Blue Line

Speciaal voor industriële omgevingen heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. De VisionAir Blue Line pakt schadelijke
luchtvervuiling aan en is breed inzetbaar dankzij de unieke filtercombinaties.

DFI 8500

 • Een slim meet- en regelsysteem voor een constante capaciteit, of het filter nu leeg of bijna vol is
 • Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking
 • Eenvoudige bediening met grafisch touchscreen
 • Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat aan

VisionAir

 • Breed inzetbaar dankzij unieke filtercombinaties
 • SGS getest en gecertificeerd
 • Plug & Play systeem
 • Vijf jaar garantie* door het gebruik van Europese onderdelen  (in combinatie met onderhoudscontract)
 • Heeft een positief effect op productiviteit en ziekteverzuim
Lees meer

Is de gezondheid van uw personeel ook belangrijk?

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik geef u graag advies op maat over uw werkomgeving.