Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Phoenix Pallets B.V.

“Uit metingen blijkt dat de units hun werk goed doen. Het resterende (fijn)stofniveau is meer dan acceptabel.”
Frank Pape, Hoofd Technische Dienst
Phoenix Pallets

Introductie

Phoenix Pallets heeft een historie die teruggaat tot 1891. Het begon allemaal met de productie van houten vaten voor boter. Geleidelijk werd de overstap naar palletten gemaakt en werden nieuwe markten veroverd. Vandaag de dag is het bedrijf een internationale speler en maakt het onderdeel uit van de Foresco Group. Mede dankzij regelmatige overnames van producenten en dienstverleners in de palletsector, wist Phoenix Pallets een gestage groei te realiseren met een steeds groter afzetgebied.

Frank Pape is sinds oktober 2020 hoofd van de technische dienst bij Phoenix Pallets en is in zijn functie eindverantwoordelijk voor alle technische zaken op de vestigingen in Hasselt en Assen. Op dit moment is er veel te doen bij Phoenix Pallets. Zoals bij veel bedrijven zijn er uitdagingen op het gebied van mensen en materialen. Daarbij is de oorlog in Oekraïne ook een factor, aangezien er veel hout uit Duitsland en het Oostblok komt. Desondanks is bij Phoenix Pallets de business booming en wordt er momenteel op de vestiging in Hasselt druk gewerkt aan de voorbereidingen voor een nieuwe hal met een productielijn voor nieuwe pallets.

De Uitdaging

"De medewerkers hadden erg veel last van het stof en er ontstonden klachten."

Op de reparatieafdeling worden voornamelijk oude pallets nagekeken en gerepareerd. Wekelijks gaan er tussen de 4000-5000 door de handen van de mannen op deze afdeling. De pallets zijn de hele wereld over gegaan en zijn vervuild met (fijn)stof vanwege de materialen die erop vervoerd zijn. Naast de vervuiling die al op de pallets zit en die vrijkomt tijdens de reparatie, ontstaat er ook veel (fijn)stof door de reparatiewerkzaamheden zelf en door de vele heftruckbewegingen op de afdeling.

In de reparatiehal, waar geen dak- of muurventilatie aanwezig is, kunnen alleen de (rol)deuren open voor wat frisse lucht. Dit was niet voldoende. Het (fijn)stof bleef in de binnenlucht van de werkplaats hangen en zorgde voor problemen. De medewerkers hadden er veel last van en er ontstonden klachten die opgelost moesten worden.

Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial
De Oplossing

"Onze medewerkers merken het verschil en dat is het belangrijkst!"

In 2019 is Phoenix Pallets voor het eerst in contact gekomen met Euromate. Door de adviseur is een inventarisatie van de situatie ter plaatse gemaakt en er zijn destijds ook metingen verricht. Op basis van deze gegevens is een advies op maat gemaakt. Er is vervolgens besloten om drie Dust Free Industrial 8500 luchtreinigers aan te schaffen voor een goede stofafzuiging op werkplaatsen.  Frank: “Toen ik in 2020 aan het werk ging bij Phoenix Pallets, waren de units al een aantal maanden actief. Het personeel was positief over het effect en merkte dat er veel minder (fijn)stof was. Het was alleen nog niet bekend wat het verschil was en of de servicefrequentie voldeed.”

Frank vervolgt: “Er wordt in 4,5 ploeg gewerkt dus de DFI’s draaien ca 80 uur per week. Om de werking inzichtelijk te maken en te controleren of de frequentie van de filterwissels voldoende was, heeft Euromate metingen verricht voor en na het vervangen van de filters. Hieruit bleek dat zelfs als de filters vol zijn, de DFI’s nog steeds goed presteren. Ook werd duidelijk dat het stofniveau meer dan acceptabel is met behulp van de units.” Frank is erg tevreden over de DFI’s én over het contact met Euromate. De periodieke filterwissels, uitgevoerd door een vaste servicemonteur van Euromate, worden altijd tijdig aangekondigd en efficiënt uitgevoerd. “Euromate houdt alles in de gaten en dat maakt het voor mij makkelijk, daardoor heb ik er geen kopzorgen over. Deze ontzorging wordt erg op prijs gesteld. Maar het belangrijkste voor ons is dat de mannen aan de lijn en de mensen in de hal het verschil merken en minder klachten hebben!”

 

Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial

Realiseer gunstige besparingen

 • Bespaar 70% op schoonmaakkosten
 • Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
 • 30% besparing op energieverbruik
 • Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
Het product

Dust Free Industrial (DFI) 8500

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

 • Een slim meet- en regelsysteem voor een constante capaciteit, of het filter nu leeg of bijna vol is
 • Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking
 • Eenvoudige bediening met grafisch touchscreen
 • Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat aan
Lees meer