Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Plastic Recycling Company

“De gezondheidsklachten van onze medewerkers zijn verleden tijd.”
Susan Smits, KAM Coordinator
Case: industriële luchtafzuiging met de Dust Free Industrial bij Plastic Recycling Company BV.
Plastic Recycling Company

Introductie

Plastic Recycling Company in Schijndel is gespecialiseerd in het bewerken van kunststof reststromen uit de industrie. Met moderne machinelijnen vermaalt dit bedrijf  kunststoffen tot grondstof voor de kunststof verwerkende industrie. Zij leveren als maalgoed veel soorten kunststoffen waaronder PE, PP en op aanvraag diverse andere kunststoffen. Met vaste transporteurs staan zij nationaal en internationaal garant voor snelle inzameling en levering.

Oude tuinmeubelen worden hier binnengebracht en gesorteerd aan de lopende band. Hout, ijzer, kunststof en ander materiaal wordt hier van elkaar gescheiden. Vervolgens gaat het in de shredder, waarna het in een grote machine wordt fijngemalen tot maalgoed. Een ander bedrijf maakt van dit maalgoed granulaat.

Fijnstof en gerecycled plastic
De Uitdaging

"Wij werken hard om onze organisatie te optimaliseren. Een fijne en veilige werkomgeving hoort hier ook bij."

“Wij zijn hard aan het werk om onze organisatie te optimaliseren. Een fijne en veilige werkomgeving hoort hier ook bij. Zo willen we ook ons arbeidsproces aantrekkelijker maken.” vertelt Susan Smits. “Het harde kunststof dat overblijft na het sorteren op de lopende band komt in bulk te liggen. Met een verreiker wordt dit opgetild en gaat vervolgens de bak in, waarna de shredder het fijn maalt. Dit deel van het productieproces veroorzaakt een grote hoeveelheid stof.” vervolgt Susan.

Plastic Recycling Company faciliteert zoveel mogelijk om haar werknemers te beschermen. Er zijn stofkapjes beschikbaar en tijdens het productieproces wordt zoveel mogelijk stof afgezogen met een stoffiltersysteem. Toch blijkt dit niet optimaal genoeg en besloten ze te zoeken naar een aanvullende, efficiënte oplossing.

Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial
De Oplossing

"Dat de luchtreinigers zijn werk doen blijkt, want de klachten zijn verdwenen."

Susan: “Na onze eerste afspraak met Euromate hadden wij een positief gevoel en het vertrouwen dat de DFI-luchtreinigers hun werk zouden doen. In de productieruimte is stof met het blote oog waarneembaar. Toen een luchtmeting ook nog eens uitwees dat het stofpercentage in de lucht te hoog is, investeerden wij in 6 DFI-luchtreinigers.”

“Onze werknemers zijn ontzettend positief. Ze voelen als het ware de aantrekkingskracht van de unit als ze wat hoger staan. De ene medewerker ervaarde meer klachten dan de ander vóór we luchtreinigers hadden. Dat uitte zich in pijn in de ogen, een prikkelbare keel… echt lichamelijke klachten. Dat is natuurlijk een kwalijke zaak. Dat de stofafzuiging bij houtbewerking zijn werk doet, blijkt: want deze klachten zijn verdwenen.” vertelt Susan enthousiast.

Intensief contact

"Installatie vond plaats buiten kantooruren zodat de productie niet stil kwam te liggen."

Het intensieve contact dat Euromate met Plastic Recycling Company onderhoudt waardeert Susan. “De adviseur komt regelmatig even langs om te kijken hoe het gaat en of het allemaal werkbaar is voor ons. De installatie vond trouwens plaats buiten kantooruren. Zo kon alles bij ons doordraaien en hoefden we de productie niet stil te leggen. Zo’n flexibiliteit van een leverancier is voor ons een pluspunt!”

Orde en netheid staan hoog in het vaandel bij Plastic Recycling Company. Dit is een continu proces waar ieder voor verantwoordelijk is. Met de luchtreinigers als aanvulling zijn weer extra stappen gezet naar een optimalisatie van de organisatie! “Wat nu nog speelt is gezamenlijk kijken naar de frequentie van het onderhoud van de luchtreinigers. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed op ons productieproces afgestemd wordt.” besluit Susan.

Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial

Realiseer gunstige besparingen

 • Bespaar 70% op schoonmaakkosten
 • Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
 • 30% besparing op energieverbruik
 • Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
Het Product

Dust Free Industrial (DFI) 8500

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

 • Een slim meet- en regelsysteem voor een constante capaciteit, of het filter nu leeg of bijna vol is
 • Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking
 • Eenvoudige bediening met grafisch touchscreen
 • Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat aan
Lees meer