Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
lasafzuiging bij lassen in de werkplaats
EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
Metaalbewerking

Stof en olienevel in metaalbewerkingsomgevingen

In de machinebouw wordt vooral gewerkt met metaal. Hier vinden werkzaamheden plaats als snijden, slijpen, schuren en hechten (o.a. lassen waarvoor lasafzuiging noodzakelijk is) van metaaldelen. Waar metaal bewerkt wordt ontstaan metaalstof en metaaldampen. Deze stoffen zijn giftig en zeer schadelijk voor de gezondheid (o.a. allergieën, longaandoeningen en kankerverwekkend). Bronafzuiging is meestal niet voldoende met als gevolg dat deze giftige stoffen toch nog in de productiehal blijven hangen. Daarom is industriële stofafzuiging voor machines noodzakelijk, waarbij rookafzuiging bij lassen en andere metaalbewerking wordt meegenomen.

Hout bewerking fijnstof - stofafzuigingoplossingen
EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
Houtbewerking

Fijnstof in houtbewerkingsomgevingen

In Nederland hebben naar schatting 740.000 werknemers te maken met houtstof. Het ontstaat als hout machinaal wordt gezaagd of bewerkt en kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van het personeel. Houtstof is opgenomen in de lijst van kankerverwekkende stoffen. Het grootste risico wordt veroorzaakt door fijnstof, omdat dit diep in de neus en longen ingeademd kan worden en op die manier schade aan kan richten.

 In houtbewerkingsomgevingen wordt vaak gebruik gemaakt van bronafzuiging, echter hierdoor worden alleen grove stofdeeltjes uit de lucht gehaald. Kleinere houtstofdeeltjes blijven in de lucht hangen en verspreiden zich in de ruimte. Om gezondheidsklachten te voorkomen, is voor houtbewerking stofafzuiging voor de industrie nodig. Met behulp van industriële stofafzuiging luchtreinigers worden continu grote hoeveelheden (hout)stof uit de lucht gefilterd, waardoor schone en veilige binnenlucht ontstaat.

Lees meer over stofafzuiging in de houtbewerking
Industriële Dust Free Industrial luchtreiniger bij Royal Brinkman.
Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial
Logistiek

Fijnstof in logistieke hallen

De binnenlucht in een logistieke hal (o.a. opslag, overslag en warehouse) staat bloot aan diverse vervuilingsbronnen. Het ontstaan van ronddwarrelend, neerslaand stof is dan ook een bekend fenomeen in de logistiek. De operationele handelingen in de logistieke hal leiden tot de vorming van stofdeeltjes, die door continue bewegingen steeds blijven rond dwarrelen. Verwerking van papier, karton en ompakwerkzaamheden zorgen ook voor veel stofvorming. Bovendien zijn er ook nog de stofdeeltjes die van buitenaf het gebouw binnendringen. De nadelige gevolgen zijn groot voor de gezondheid van personeel en voor de bedrijfsprocessen.

 Een schone en gezonde werkomgeving is belangrijk om de logistieke processen vlot te laten verlopen. Met industriële stofafzuiging in de logistiek kan dit worden gerealiseerd. Daarbij zorgen luchtreinigers voor lagere energiekosten en een goed imago. Een logistieke hal bevat meestal hoge plafonds met hoge rekken die soms (tijdelijk) verplaatst worden. De industriële stofafzuiging moet dus eenvoudig te verplaatsen zijn en ook op hoogte optimaal kunnen functioneren.

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
Productie

Fijnstof in productiehallen

In een productiehal kunnen allerlei soorten vervuiling ontstaan in de binnenlucht. Ondanks dat er vaak gewerkt wordt met bronafzuiging, blijven de kleine stofdeeltjes in de lucht dwarrelen en slaan uiteindelijk neer op de producten of halffabricaten. De stoffen die in de lucht blijven hangen, vormen een gevaar voor de gezondheid van het personeel. Als ze neerslaan leiden ze tot machinestoringen, hoge schoonmaakkosten, een slecht imago en vormen ze een risico voor de hygiëne. Daarom is industriële stofafzuiging in de productiehal nodig.

HFE luchtreinigingsinstallatie bij Ref Competec.
Oplossing

Zo lossen we het op

Afhankelijk van het soort en de hoeveelheid vervuiling heeft Euromate een industrieel stofafzuigsysteem dat, zonder het kanaalwerk aan te passen, geïnstalleerd kan worden.

 Voor industriële bedrijven waar de mate van vervuiling niet exact bekend is en de behoefte aan luchtreiniging variabel is vanwege de omvangrijke ruimte, hebben onze engineers de industriële stofafzuiging Air Monitor System 5 (AMS 5) ontworpen. Hiermee kan de luchtkwaliteit gedurende een langere periode gemeten worden. Het systeem kan tevens met onze Dust Free Industrial 8500 (DFI 8500) luchtreinigers communiceren.

 Voordelen industriële stofafzuiging:

 • Hogere productiviteit, personeel is minder vermoeid aan het einde van de dag
 • Gezonde aanvoer van verse lucht door effectieve industrie afzuiging en filtratie van de binnenlucht
 • Geen last meer van onaangename geuren die tijdens productiewerkzaamheden op kunnen treden, door bijvoorbeeld lasafzuiging in te zetten bij metaalbewerking
 • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht wordt goed verspreid in de productiehal en niet direct naar buiten geblazen
 • Minder kosten voor schoonmaak
 • Lager ziekteverzuim
 • Goed imago: onderscheidend in de branche

Referenties in de industrie

Producten voor de industrie branche

Wilt u advies op maat? Neem dan contact met ons op!