Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Houtverwerkingsind. Fransen

“De gezondheid van onze medewerkers is goed beschermd door de luchtreinigers.”
Hugo Fransen, projectleider en technisch tekenaar Houtverwerkingsindustrie Fransen
Gezonde binnenlucht Houtverwerkingsindustrie Fransen
Dust Free Industrial Luchtreiniger
Werkplaats stofafzuiging Houtverwerkingsindustrie Fransen
Introductie

Introductie

Bij Houtverwerkingsindustrie Fransen in Deurne staat kwaliteit hoog in het vaandel. De kern van het bedrijf is een breed en gevarieerd assortiment hout. Bij het bedrijf kunnen particuliere en zakelijke klanten terecht voor uiteenlopende houten producten zoals balken, palen, planken, hekwerk, poorten, schuttingen en tuinmeubelen. Daarnaast worden er al sinds 1997 hoogwaardige sport- en speeltoestellen geproduceerd, geleverd en geplaatst voor de openbare ruimte. Er werken 20 personeelsleden bij Houtverwerkingsindustrie Fransen. Inmiddels heeft de vijfde generatie van de familie Fransen zich aangediend om bij het bedrijf het stokje over te nemen.

Hofleverancier Houtverwerkingsindustrie Fransen
Het bedrijf

Hofleverancier

Het familiebedrijf bestaat al  ruim 127 jaar en mag zich sinds kort Hofleverancier noemen. Dit is een hele eer, want in heel Nederland hebben slechts een kleine 400 bedrijven dit predicaat ontvangen. Projectleider en technisch tekenaar Hugo Fransen: “Ik houd me vanuit het bedrijf met name bezig met de duurzame en natuurlijke sport- en speeltoestellen die wij onder de merknaam DEUVIE produceren, leveren en plaatsen in openbare ruimtes. Deze bedrijfstak is zeker de laatste jaren flink aan het groeien.”

Veel fijnstof bij houtbewerking
De Uitdaging

Veel fijnstof

Hugo Fransen: “De speeltoestellen zijn allemaal maatwerk, unieke ontwerpen die door onze eigen timmermannen in onze eigen fabriek worden gemaakt. Bij de productie van de speeltoestellen komt veel fijnstof vrij omdat er veel handgereedschap gebruikt wordt waar geen directe afzuiging op aangesloten kan worden.” Hij vult aan:  “Bijvoorbeeld met de schuurtol komt er heel veel stof vrij, dat dwarrelt rond en blijft lang hangen. We waren op zoek naar een oplossing voor het fijnstof dat vrij komt bij de productie, omdat we willen voorkomen dat onze collega’s daar in de toekomst last van krijgen”.

Veel fijnstof bij houtbewerking
De Oplossing

"Stof wordt echt afgezogen."

Hugo Fransen vervolgt: “Toevallig ben ik vorig jaar op een beurs in contact gekomen met Euromate en toen is het balletje gaan rollen. Er is een adviseur bij ons langsgekomen en die heeft ons geadviseerd om twee luchtreinigers in te zetten. De twee apparaten hangen inmiddels in de hal, we zijn tevreden over deze oplossing.” Er is gekozen voor de Dust Free Industrial 8500, een totaaloplossing die zorgt voor een fijnstof afzuiging op de werkplaats en reductie tot wel 90 procent en een gegarandeerde capaciteit heeft van 5.000 m3 per uur. Met behulp van innovatieve filtertechnologie en slimme fijnstof afzuiging techniek wordt altijd schone lucht in de ruimte verspreid. Daarnaast zorgt de strategische inzet van deze industriële luchtreiniger voor flinke besparingen zoals een lager energieverbruik als gevolg van optimale luchtcirculatie.

Tevreden over stofafzuiging houtwerkplaats
Zeker aan te raden

Servicecontract

Hugo Fransen: “De luchtreinigers hangen nu een paar maanden in onze hal. Sinds de machines hier draaien, merken wij dat als er hier stof hangt, die ook echt afgezogen
wordt. De apparaten doen dus goed hun werk. De installatie van de luchtreinigers is goed gegaan, alles ging volgens afspraak. De klus was zo geklaard. Wij hebben ervoor gekozen een servicecontract af te sluiten, omdat wij zelf geen ervaring hebben met het verwisselen van filters. De eerste servicebeurt moeten we nog krijgen, we zien al wel dat er aardig wat stof op het filter zit. Het stof dat van het bewerken van hout afkomt is niet bevorderlijk voor de gezondheid van de collega’s. Het gebruik van luchtreinigers is dus zeker aan te raden, want het heeft echt wel effect.”

Veel fijnstof bij houtbewerking
Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial

Realiseer gunstige besparingen

 • Bespaar 70% op schoonmaakkosten
 • Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
 • 30% besparing op energieverbruik
 • Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
Het product

Dust Free Industrial (DFI) 8500

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

 • Een slim meet- en regelsysteem voor een constante capaciteit, of het filter nu leeg of bijna vol is
 • Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking
 • Eenvoudige bediening met grafisch touchscreen
 • Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat aan
Lees meer

Is de gezondheid van uw personeel ook belangrijk?

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op voor advies over uw werkplaats