Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

NOA Opleidingsbedrijf Afbouw

"De luchtreinigers zijn een goede oplossing voor het stofprobleem in onze praktijkruimte."
Bert Vingerhoets, projectmanager bij NOA Zuid-Nederland
Bert Vingerhoets
Dust Free Industrial Luchtreiniger
NOA Zuid-Nederland
Introductie

NOA Zuid-Nederland

NOA Opleidingsbedrijf Afbouw is een samenwerkingsverband van professionele opleiders. Samen enthousiasmeren ze jongeren voor een beroep in de afbouwsector. Op verschillende niveaus en op diverse locaties kan er een specialistische vakopleiding gevolgd worden mét deskundige en persoonlijke begeleiding.

Verspreid over Nederland heeft NOA vestigingen van waaruit de scholing georganiseerd wordt. Er worden praktijk- opleidingen, BBL-vakopleidingen en maatwerktrajecten voor zij-instromers en statushouders aangeboden. NOA Zuid-Nederland is gevestigd aan de Nobellaan in Bergen op Zoom.

Stukadoor
Stukadoor

BOL en BBL leerlingen

Bert Vingerhoets is sinds zes jaar betrokken bij NOA Zuid-Nederland en is werkzaam als projectmanager. Bert geeft aan: “In deze praktijkruimte worden jongeren opgeleid tot stukadoor op niveau twee en drie. We hebben hier BOL en BBL leerlingen. De BOL leerlingen krijgen hier de basis van stukadoren, ze hebben allemaal hun eigen hok waarin ze allerlei trainingen krijgen om het vak onder de knie te krijgen. Dan hebben we ook nog de BBL leerlingen, die komen één dag in de week en zijn de overige vier dagen aan het werk bij een leerbedrijf om het vak te leren. Ze krijgen bij ons een halve dag theorie- en een halve dag praktijkles. Zo leren we ze de extra skills die ze nodig hebben.”

 

Stof in praktijklokaal
De Uitdaging

Veel stof

Bert vervolgt: “We werken hier veel met cement en met gipsproducten. Als de leerlingen die gaan mixen dan ontstaat er veel stof. Daarbij komt nog dat als er een project of training is afgerond, dit moet worden gesloopt, wat ook weer voor veel stof zorgt. We merkten dat als je een tijdje in de praktijkruimte rondliep, je last kreeg van je keel. Er hing gewoon teveel stof rond. We konden alleen maar een raam open zetten en dat was niet voldoende. We willen wel dat onze leerlingen in een veilige en gezonde omgeving werken, vandaar dat we een oplossing zochten voor het stofprobleem.“

 

DFI 8500
De Oplossing

DFI luchtreinigers

Bert vertelt: “Via een collega in Rotterdam ben ik bij Euromate uitgekomen. Hun praktijkruimte is tijdelijk gesloten geweest vanwege de slechte luchtkwaliteit en zij waren heel tevreden over de oplossing die Euromate bood om het stof te reduceren.”

Bert vervolgt: Na overleg met de adviseur van Euromate hebben we gekozen voor twee DFI luchtreinigers. Een paar dagen na de installatie merkten we dat het veel schoner was en dat er minder stof was. Als ik in de praktijkruimte rondloop dan heb ik geen last meer van mijn keel, je merkt gewoon dat de lucht veel schoner is.”

Bert: “Het is ook goed te zien aan de laptop van mijn collega, die was altijd redelijk snel wit van het stof van het gips hier. Je merkt dat zijn laptop langer meegaat en dat hij hem niet zo vaak meer hoeft schoon te maken.”

DFI Montage
Verhuizing

Demontage

Bert sluit af: “We zijn bezig om binnen nu en een half jaar intern te verhuizen naar een andere praktijkruimte die veel groter is en waar we meer mee kunnen. Op voorhand is er met de adviseur van Euromate besproken dat de apparaten dan wel mee moeten verhuizen. Dit bleek geen probleem te zijn want ze hangen aan kettingen en kunnen daardoor makkelijk gedemonteerd worden. Er is afgesproken dat de luchtreinigers na de verhuizing in het nieuwe lokaal gehangen worden en dat ze dan gewoon weer aan de kabels kunnen worden opgehangen. Ze werken dan meteen weer en hebben ook voldoende capaciteit om de luchtkwaliteit in het nieuwe lokaal gezond te houden.”

Stof in praktijklokaal
Dust Free Industrial Luchtreiniger

Realiseer gunstige besparingen

 • Bespaar 70% op schoonmaakkosten
 • Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
 • 20-40% besparing op energieverbruik met Eco+module
 • Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
Het product

Dust Free Industrial (DFI) 8500

Speciaal voor industriële omgevingen heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld.

DFI 8500

 • Een slim meet- en regelsysteem voor een constante capaciteit, of het filter nu leeg of bijna vol is
 • Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking
 • Eenvoudige bediening met grafisch touchscreen
 • Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat aan
Lees meer

Is gezonde luchtkwaliteit ook belangrijk binnen uw organisatie?

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik geef u graag advies op maat.