Taal
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
Rookafzuiging - Man roken in café - Euromate
Wat is rooklucht?

Wat is rooklucht?

Tabaksrook komt vrij bij de verbranding van tabak en bevat verschillende stoffen die aan een sigaret zijn toegevoegd, zoals suikers, sorbitol en glycerol. De rook bevat relatief veel aceetaldehyde. Het is zelfs een van de hoofdbestanddelen, naast teer, nicotine en koolmonoxide. Van de meer dan 6.000 stoffen in tabaksrook heeft de WHO er negen geselecteerd die een extra groot risico hebben op ernstige gezondheidsschade.

Deze variëren van een kleine hoeveelheid zeer schadelijke stof tot een relatief grote hoeveelheid van een minder schadelijke stof. Bijna alle geselecteerde stoffen zijn kankerverwekkend, en tabaksrook is ongezond voor iedereen die het inademt (ook voor meerokers).

Uitblazen van rook - Rookafzuiging tegen rookoverlast
Het effect

Wat is het effect van rook?

Roken is dus slecht voor de gezondheid. Het is veruit de belangrijkste leefstijlfactor waardoor mensen ziek worden of overlijden, nog belangrijker dan ongezonde voeding of te weinig beweging. In Nederland overlijden elk jaar bijna 20.000 mensen aan de gevolgen van roken, en een roker leeft gemiddeld 5 tot 10 jaar korter dan een niet-roker.

Bij rook van sigaretten en sigaren willen niet-rokers en rokers vaak niet bij elkaar in dezelfde ruimte zijn. Dit heeft te maken met het welbekende zeer schadelijke meerookeffect, maar ook de geur die blijft hangen in kleding. Een groot probleem dus, met vele negatieve gevolgen.

 

 

Rookcabine als rookafzuiging oplossing
Rookcabine PHO PRO van Euromate
De oplossing

De oplossing: Rookafzuiging

Hoe verwijdert u rooklucht die in een ruimte blijft hangen? Dat kan met het rookafzuiging systeem van Euromate. Het is een plug & play systeem met een speciaal filterpakket dat de rook filtert en schone lucht de ruimte inblaast. Afhankelijk van de situatie is een rookcabine of een (mobiele) luchtreiniger een passende oplossing ter afzuiging van je rookruimte.

Onze rookoplossingen worden gebruikt voor afzuiging in de horeca, casino’s, evenementenhallen, coffeeshops, als luchtreiniging in kantoorgebouwen, bewonerskamers van verzorgingshuizen en op luchthavens.

Rookruimte in kantoorgebouw
De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
Afzuiging rookruimte

Afzuiging rookruimte

Het aanleggen van een rookruimte is een keuze als er veel ruimte beschikbaar is. In die rookruimte moet dan wel een luchtreiniger voor tabaksrook worden geïntegreerd. Vaak wordt er gekozen voor een rookafzuiging luchtzuiveraar omdat deze de tabaksrook goed kan verwijderen d.m.v. recirculatie (dus geen afvoerbuizen en kanaalwerk naar buiten).

Een luchtreiniger als afzuiging in de rookruimte is bovendien makkelijk qua installatie (geen hak-en-breekwerk) en sowieso makkelijk te verplaatsen. Qua veiligheid is het wel raadzaam om de rookruimte geheel transparant te maken en/of voldoende cameratoezicht aan te brengen.

Geplaatste rookcabine in werkruimte
Rookcabine PHO PRO van Euromate
Rookcabine met luchtreiniging voor tabaksrook

Rookcabine met luchtreiniging voor tabaksrook

Bij een beperkte beschikbare ruimte kan, in plaats van een losse luchtreiniger voor tabaksrook, een rookcabine ingezet worden. Groot genoeg om met meerdere bezoekers in te staan, het is vandaalbestendig en de cabine nodigt uit om snel maar toch aangenaam een sigaret te roken. Dat laatste is echt een groot voordeel want in de cabine kan geen omzet worden gemaakt. De rookcabine is standaard transparant zodat er altijd toezicht is op deze ruimte. De rookcabine is qua installatie vrij gemakkelijk te plaatsen en is stekkerklaar.

Het is bovendien niet nodig om afvoerbuizen of kanalen aan de cabine vast te maken om de tabaksrook af te voeren. Het recirculatiesysteem filtert de lucht van tabaksrook en blaast de schone lucht terug in de ruimte, zonder geuren en hinder van de tabaksrook. De afzuiging van de rookruimte zit dus al in de cabine ingebouwd!

Een goede professionele rookafzuiging zorgt voor een gezond binnenklimaat. Een van onze adviseurs komt graag bij u langs zodat het rookprobleem op een doeltreffende manier kan worden opgelost. 

De beste afzuigers voor rookruimtes

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van rookafzuiging in uw situatie?
Rookcabine installatie bij Frankfurt Airport.
“De rookcabines van Euromate zijn geplaatst op strategische punten binnen de terminals, waardoor de efficiency van passagiersstromen eindelijk is geoptimaliseerd."
Mr. Harald Nierula, Senior Manager van Frankfurt Airport

Bekijk onze oplossingen

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw situatie?