Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Koridon Industriële Plaatbewerking

“Fijnstof kun je niet zien, maar de metingen zijn het bewijs dat onze collega’s werken in een veiligere omgeving.”
Ton Koridon, directeur
Koridon

Introductie

Koridon Industriële Plaatbewerking, is een full-serviceorganisatie gespecialiseerd in prototype- en serieproductie van hoogwaardige plaatwerk onderdelen. De klanten van Koridon Industriële Plaatbewerking zijn bedrijven die originele producten fabriceren en ‘system suppliers’ in de machinebouw, voedingsmiddelenindustrie en hightech industrie. Daarnaast adviseren zij in het voortraject van (nieuwe) projecten. Koridon onderscheidt zich door leverbetrouwbaarheid, hoge kwaliteit en een breed dienstenpakket.

 

Koridon beschikt over een modern machinepark en vakkundige medewerkers. Zo kunnen zij voor vrijwel iedere organisatie iets betekenen op het gebied van plaatbewerking en/of subassemblage. Door de werkzaamheden die hier worden uitgevoerd ontstaat een hoge concentratie fijnstof in de lucht. Een gevaarlijke vorm van luchtvervuiling waar Koridon haar medewerkers voor wil beschermen.

De Uitdaging

"Dat fijnstof erg gevaarlijk is voor je gezondheid is natuurlijk ook bij ons bekend."

Ton Koridon vertelt dat zij een vermoeden hadden dat er veel fijnstof in de fabriek was. “Het zijn nu eenmaal werkzaamheden waar stof bij vrijkomt. Ook de heftrucks die door de fabriek rijden en banden die slijten zorgen voor luchtvervuiling. We hadden er al de nodige maatregelen voor getroffen. Hierbij kun je denken aan puntafzuiging en het dragen van mond- en gelaatmaskers. Ook is er een aparte afzuiging bij de lasersnijmachines. Dat fijnstof erg gevaarlijk is voor je gezondheid is natuurlijk ook bij ons bekend. Daarom besloten wij een luchtmeting te laten uitvoeren om een goed beeld te krijgen van de concentratie fijnstof bij ons in de fabriek.”

Al een klant

"Een aantal jaren geleden kochten wij bij Euromate een Smoke ‘n Go Rookcabine".

Een afspraak om de luchtvervuiling in de hal aan te pakken was dus zo gemaakt.” vertelt Ton Koridon. Er werd een meting uitgevoerd waaruit bleek dat er een hoge concentratie fijnstof aanwezig was.

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
De Oplossing

"We zijn erg blij met de luchtreinigers. Ze nemen driekwart van het stof weg tijdens het schuren."

Daarop volgde de aankoop van 6 HFE/SFM-25 units, een professionele industrie afzuiging. Ton Koridon: “Met fijnstof is het lastig te zeggen, je ziet het niet goed. Maar de metingen wijzen uit dat er veel fijnstof uit de lucht is gefilterd. De fabriek voelt ‘frisser’ en onze medewerkers zijn blij met deze oplossing. Wat ons ook aansprak van dit systeem is het plug & play principe. Er kwam geen hak- en sloopwerk aan te pas. De units werden opgehangen, aangesloten en klaar!”

De units bij Koridon draaien overdag op 70%, in de nacht gaat dat door op 30% voor een optimaal resultaat. Met een onderhoudscontract worden de filters tijdig verwisseld en de unit schoongemaakt.

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot wel 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende vervuilingsbronnen
Het Product

HF-Serie

Euromate heeft met het product HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om (fijn)stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters zijn effectief en milieuvriendelijk
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze fijnstof oplossingen?