Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
Ziekenhuizen

Geur in Ziekenhuizen

In ziekenhuizen is vaak sprake van geuroverlast en beperkte ventilatiemogelijkheden. De nare luchtjes worden veroorzaakt door o.a. medische behandelingen, lijflucht van de patiënt en incontinentiemateriaal.

Verpleeghuizen

Geur in Verpleeghuizen

Een veelvoorkomend probleem in verpleeghuizen is dat de bewoners vaak een lange tijd in dezelfde ruimte zitten en dat de temperatuur aangenaam moet zijn. Hierdoor kan geuroverlast ontstaan en kunnen besmettingen plaatsvinden door aanwezige virussen en bacteriën. Om een optimale, gezonde luchtkwaliteit te realiseren zou het ventilatiesysteem op volle kracht moeten draaien. Dit zorgt echter voor geluidsoverlast en een gevoel van tocht en/of kou.

Wanneer er bewoners zijn die roken is het niet altijd mogelijk dat dit buiten gebeurt. Het is in dergelijke gevallen nodig dat de kamers van de bewoners voorzien wordt van schone lucht zonder rookgeur.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
Tandartsen

Fijnstof en geuren bij Tandartsen

In de tandartspraktijk wordt de binnenlucht continu vervuild door kwik, dampen, fijnstof en micro-organismen, geuren, kleine stukjes ronddwarrelend metaal, porselein, keramische deeltjes, chemische ontsmettingsmiddelen, monomeren, evenals bacteriën en virussen. Dit is voor zowel de patiënten als de werknemers ongezond. Het kan ademhalingsproblemen, longproblemen en allergische reacties veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de luchtkwaliteit te verbeteren in de tandartspraktijk.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
Tandtechnisch laboratorium

Fijnstof in Tandtechnisch laboratorium

Binnen een tandtechnisch laboratorium wordt veel gewerkt met kunststof, lijm en gips. Hierdoor wordt de binnenlucht continu vervuild door monomeren, geuren, stank, fijnstof en dampen. Ongezond én hinderlijk voor zowel de medewerkers als de patiënten. Gezondheidsklachten die veel voorkomen bij medewerkers van een TTL zijn onder andere: ademhalingsproblemen, longproblemen en allergische reacties. De luchtkwaliteit verbeteren in een tandtechnisch laboratorium is noodzakelijk om deze problemen op te lossen. Denk aan stofafzuiging tegen fijnstof en het verwijderen van ongezonde geuren en gassen.

Geurbestrijding voor het voorkomen van gezondheidsklachten - Afbeelding van fysiotherapie praktijk.
De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
Fysiotherapeut

Geuren bij de Fysiotherapeut

Fysiopraktijken hebben vaak last van lichaamsgeuren, bacteriën, virussen, fijnstof of bedompte lucht in de behandelkamer, fitnessruimte, sporthal, oefenruimte of wachtruimte. Fysiotherapeuten hebben problemen met de luchtkwaliteit in de fysiopraktijk, o.a. in behandelkamers, fitnessruimtes en sporthal. Het is daarom nodig om de luchtkwaliteit te verbeteren in de fysiopraktijk.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
Orthopedisch bedrijf

Fijnstof en geuren bij Orthopedische bedrijven

Bij orthopedische schoenmakers, orthopedische technici, zolenmakers, ocularisten, prothesisten, orthesisten en aanverwante beroepen ontstaan onaangename geurtjes, stank en dampen van lakken, lijmen, kunstharsen en andere materialen in de werkruimte. Daarbij komen monomeren en (fijn)stof door gipsafdrukken en schuurwerkzaamheden. Het hoort bij het werk maar het is ook heel slecht voor de gezondheid én hinderlijk voor zowel de medewerkers als de patiënten. Niet gek dat o.a. longontstekingen veel vaker voorkomen in de branche. Andere gezondheidsklachten zijn onder andere: ademhalingsproblemen, eczeem en allergische reacties. Deze problemen worden opgelost door de luchtkwaliteit te verbeteren.

Oplossing

Zo lossen we het op

In bovengenoemde voorbeelden is het toevoegen van geruisloze luchtreiniging een goede aanvulling om comfort en schone binnenlucht te garanderen. Onze VisionAir luchtreinigers zijn met diverse filterpakketten verkrijgbaar, specifiek voor virussen of ontgeuren. De VisionAir luchtreinigers zijn getest door VTT en het testrapport is gevalideerd door TNO. Zowel op display, muur en plafondmontage mogelijk. Onze  Pure Air Shield 3300 is speciaal ontwikkeld voor grote ruimtes en is voorzien van HEPA 14 filter. Het apparaat is is gecertificeerd door SGS. 

Voordelen van luchtreiniging:

 • Zorg voor gezonde binnenlucht met een professionele luchtreiniger
 • Geen last van nare geurtjes, virussen, bacteriën en (fijn)stof
 • Frisse en toegankelijke ruimte
 • Energiezuinige, verwarmde en gekoelde lucht wordt beter verdeeld
 • Hoge productiviteit, minder vermoeid personeel
 • Gezonde toevoer van schone lucht door effectieve afzuiging en filtratie van de binnenlucht met PAS 3300.

Referenties in de zorg

Producten voor de Zorg branche

Wilt u meer weten over onze oplossingen? Neem contact op voor advies op maat!