Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Klingele Golfkarton

"De oplossing die Euromate bood sloot heel goed aan bij mijn eigen idee."
Pascal Burhenne, general manager
Klingele Paper and Packaging

Klingele Paper and Packaging Introductie

Met het hoofdkantoor in Remshalden is de Klingele groep één van de vijf grootste producenten van golfkarton en van golfkarton verpakkingen in Duitsland. Voor klanten ontwikkelen zij complete verpakkings- en logistieke oplossingen. Dankzij het Europese samenwerkingsverband ‘Blue Box Partners’ voorziet Klingele haar klanten in heel Europa van optimale verpakkingen.

Al bijna 100 jaar bedenkt Klingele nieuwe oplossingen in de golfkartonbranche. Het zijn intelligente, efficiënte en kwalitatief hoogwaardige verpakkingsoplossingen uit golfkarton; van een eenvoudige transportverpakking, een opvallende POS verpakking tot effectieve Displays.

De Uitdaging

"Fijnstof is slecht voor de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers staat voorop."

Sinds 2007 maakt Klingele Golfkarton in Nijmegen onderdeel uit van de Klingele Groep. Vanuit deze locatie worden zowel kleine als grote aantallen geproduceerd voor maatwerkproducten. Specialiteiten van Klingele Golfkarton zijn onder andere just-in-time leveringen, co-packaging en eigen opzetstations.

Pascal Burhenne, Plant Manager: “Op onze locatie wordt continu golfkarton gesneden, wat zorgt voor veel stofvorming. Fijnstof is slecht voor de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers staat voorop. Het ziekteverzuim is niet hoog, al constateren we wel dat het verzuim onder het productiepersoneel gemiddeld iets hoger ligt dan bij het het kantoorpersoneel. Voordat wij naar ons nieuwe pand verhuisden oriënteerden we ons op het gebied van luchtreiniging. Eenmaal gesetteld op onze nieuwe locatie hebben we er gelijk werk van gemaakt en kwamen we in contact met een van de adviseurs van Euromate.”

Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial
De Oplossing

"De belofte dat 85% tot 90% stof uit de lucht wordt gefilterd is zeker waargemaakt."

“In onze zoektocht naar de juiste oplossing spraken wij met Euromate en met een andere partij. Het gevoel bij Euromate én de oplossing – zes industriële luchtreinigers met bijpassend filterpakket- die zij boden sloot heel goed aan bij mijn eigen idee.” vertelt Pascal Burhenne. Na de installatie van deze houtafzuiging op de werkplaats in 2021 heeft er in 2022 een uitbreiding plaatsgevonden om het fijnstof in de logistieke ruimte te reduceren.

Pascal vervolgt: “De belofte dat 85% tot 90% stof uit de lucht wordt gefilterd is zeker waargemaakt. Ik loop regelmatig door de productie en dan is er beduidend minder stof te zien in de lucht en op onze machines. Dat geeft een fijn gevoel voor onze medewerkers, die dagelijks in de ruimte werken. Ook de zelfaansturing van de filters spreekt ons aan. Er komt automatisch een signaal wanneer de filters verzadigd zijn en dus vervangen moeten worden. Zo hebben we altijd een goed functionerende unit. We gaan nu voor het eerst met deze luchtreinigers de winter in en zijn benieuwd naar de resultaten ten aanzien van de besparing op onze energierekening.”

Door de luchtcirculatie verdwijnt de warme lucht niet alleen naar boven, maar wordt deze verspreid door de hele ruimte. Uit ervaringen bij andere klanten van Euromate blijkt dat dit geresulteerd heeft in besparingen van zo’n 30% op het energieverbruik.

Luchtreiniger voor fijnstof - Dust free industrial

Realiseer gunstige besparingen

 • Bespaar 70% op schoonmaakkosten
 • Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
 • 30% besparing op energieverbruik
 • Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
Het Product

Dust Free Industrial (DFI) 8500

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

 • Een slim meet- en regelsysteem voor een constante capaciteit, of het filter nu leeg of bijna vol is
 • Eenvoudige bediening met grafisch touchscreen
 • Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat aan
Lees meer