Skip links

Een flexibele oplossing voor de bewonerskamer van uw cliënten

In veel landen is het bij wet verboden om in openbare ruimten te roken. In ons land zijn vanaf dit jaar in principe alle rookruimtes verleden tijd. Echter is in de (geestelijke) gezondheidszorg rookoverlast een veel voorkomend probleem.

Natuurlijke ventilatie is met het oog op privacy en veiligheid vaak geen optie. Ook is men niet altijd in de positie om vrijwillig de buitenlucht op te zoeken. Het blijft echter noodzakelijk om een rookvrije omgeving te kunnen blijven bieden aan uw cliënten, bezoekers en werknemers.

Een passende oplossing

De VisionAir Blue Line Smokefree Global van Euromate filtert op effectieve wijze de tabaksrook uit de lucht. Rokers en niet-rokers kunnen zodoende probleemloos in dezelfde ruimte verblijven zonder overlast door tabaksrook.

Meer informatie?

Vul dan onderstaand formulier in of mail naar request@euromate.com.

TABAKSROOKOPLOSSING VOOR ZORGINSTELLINGEN

In de zorg (o.a. verpleeg- en ziekenhuizen) wordt door medewerkers, patiënten en bezoekers gerookt. Vooral (psychische) patiënten in verpleeg- en verzorgingstehuizen roken procentueel erg veel. In sommige gevallen heeft de patiënt al veel meegemaakt of moeten opofferen zodat het laatste wat ze hebben niet wordt verboden. Vaak wordt roken in de zorg toegestaan. Een goede voorziening om de tabaksrook af te zuigen is dan wel nodig om de hinder voor personeel en bezoekers minimaal te houden. Zij mogen geen last hebben van de tabaksgeur of tabaksrook die in de rookruimte hangt en naar buiten zou kunnen ‘lekken’. Daarom moet deze goed afgesloten zijn en voldoende rookafzuiging bevatten.

De oplossing waar rokers en niet-rokers prima samen kunnen zijn

  • De effectieve luchtreiniger is een plug & play systeem die tabaksrook filtert en schone lucht de ruimte inblaast.
  • Een rookcabine kan door meerdere mensen tegelijk gebruikt worden en is ook nog eens rolstoelvriendelijk.
  • Een passende oplossing voor een rookvrije omgeving
  • Filter niet alleen tabaksrook, maar optimaliseer algehele binnenluchtkwaliteit

 

ZIJ HALEN OPGELUCHT ADEM

Bedrijven met schone binnenlucht

➝ Bekijk meer bedrijven

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN

“Sinds de ingebruikname van de rookcabine is de overlast die het roken veroorzaakte significant afgenomen en is het aangenamer om hier te zijn.”
HVO-Querido

“Een aangename omgeving is belangrijk voor onze cliënten en medewerkers.”
Dhr. van Seters, Manager Faciliteiten

Meer weten?
Voor advies neemt u gemakkelijk contact met ons op. Als u het formulier hiernaast invult dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. In onze blogs leest u nog veel meer over luchtreiniging.

Tabaksrookoplossing

In de zorg zijn allerlei oplossingen mogelijk waarbij uiteraard meegedacht moet worden aan de soms fysieke ongemakken van de patiënten. Alle oplossingen van Euromate zijn rolstoelvriendelijk. Een ander aandachtspunt is de psychische toestand van de patiënt. Sommige patiënten hebben psychische aandoeningen waarbij ze soms agressief kunnen reageren. De oplossingen en de attributen in een rookruimte dienen in die gevallen vastgenageld te worden en sloopvast te zijn.

Rookruimte

Het aanleggen van een rookruimte is de handigste keuze als er veel ruimte beschikbaar is. In die rookruimte moet dan wel een rookafzuiging worden geïntegreerd. De meest effectieve oplossing is om in die ruimte een luchtreiniger (VisionAir luchtreiniger) te installeren want die zijn stekkerklaar en verwijdert de tabaksrook erg goed met behulp van recirculatie. Bovendien hoeft er geen hak-en-breek werk plaats te vinden zodat er geen buizen of kanalen in de rookruimte aangelegd moeten worden.

Rookcabine

Een rookcabine in de zorg zou een prima oplossing kunnen zijn. Vooral als de beschikbare ruimte nogal beperkt is. De rookcabines zijn groot genoeg om met meerdere personen in te staan en snel maar toch aangenaam een sigaret te roken. Ook kunnen ze rolstoelvriendelijk worden gemaakt en ze zijn hufterproof. Een rookcabine is snel te installeren en stekkerklaar wat betekent dat ze ook nog eens makkelijk te verplaatsen zijn. Het is bovendien niet nodig om er buizen of kanalen aan vast te maken voor afvoer van de vuile tabakslucht. Het recirculatiesysteem filtert de lucht van tabaksrook en blaast de schone lucht terug. Zonder geuren en hinder van de tabaksrook.