Skip links

rookruimte of rookcabine zorg

Roken

in de Zorg

In de zorg (o.a. verpleeg- en ziekenhuizen) wordt door medewerkers, patiënten en bezoekers gerookt. Vooral (psychische) patiënten in verpleeg- en verzorgingstehuizen roken procentueel erg veel. In sommige gevallen heeft de patiënt al veel meegemaakt of moeten opofferen zodat het laatste wat ze hebben niet wordt verboden. Vaak wordt roken in de zorg toegestaan. Een goede voorziening om de tabaksrook af te zuigen is dan wel nodig om de hinder voor personeel en bezoekers minimaal te houden. Zij mogen geen last hebben van de tabaksgeur of tabaksrook die in de rookruimte hangt en naar buiten zou kunnen ‘lekken’. Daarom moet deze goed afgesloten zijn en voldoende rookafzuiging bevatten.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Welke tabaksrookoplossing is het beste voor de Zorg?

In de zorg zijn allerlei oplossingen mogelijk waarbij uiteraard meegedacht moet worden aan de soms fysieke ongemakken van de patiënten. Alle oplossingen van Euromate zijn rolstoelvriendelijk. Een ander aandachtspunt is de psychische toestand van de patiënt. Sommige patiënten hebben psychische aandoeningen waarbij ze soms agressief kunnen reageren. De oplossingen en de attributen in een rookruimte dienen in die gevallen vastgenageld te worden en sloopvast te zijn.

Het aanleggen van een rookruimte is de handigste keuze als er veel ruimte beschikbaar is. In die rookruimte moet dan wel een rookafzuiging worden geïntegreerd. De meest effectieve oplossing is om in die ruimte een luchtreiniger (de Grace luchtreiniger of een VisionAir luchtreiniger) te installeren want die zijn stekkerklaar en verwijdert de tabaksrook erg goed met behulp van recirculatie. Bovendien hoeft er geen hak-en-breek werk plaats te vinden zodat er geen buizen of kanalen in de rookruimte aangelegd moeten worden.

Een rookcabine in de zorg zou een prima oplossing kunnen zijn. Vooral als de beschikbare ruimte nogal beperkt is. De rookcabines zijn groot genoeg om met meerdere personen in te staan en snel maar toch aangenaam een sigaret te roken. Ook kunnen ze rolstoelvriendelijk worden gemaakt en ze zijn hufterproof. Een rookcabine is snel te installeren en stekkerklaar wat betekent dat ze ook nog eens makkelijk te verplaatsen zijn. Het is bovendien niet nodig om er buizen of kanalen aan vast te maken voor afvoer van de vuile tabakslucht. Het recirculatiesysteem filtert de lucht van tabaksrook en blaast de schone lucht terug. Zonder geuren en hinder van de tabaksrook.

Referenties van Euromate tabaksrookafzuiging in de zorg

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de tabaksrookafzuigingof wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: