Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

DiaPriva dialysecentrum

"Diapriva wil maximaal comfort bieden en hecht zeer veel belang aan het handhaven van de luchtkwaliteit. We hebben de oplossing gevonden."
Dhr. J. van 't Walderveen, manager bedrijfsvoering
Diapriva, Dialysecentrum

Introductie Diapriva, Dialysecentrum

Diapriva, Dialysecentrum Amsterdam Buitenveldert, startte in juni 2008 met nierfunctievervagende therapieën in haar geheel vernieuwde pand. In een huiselijke sfeer vinden er dag-, nachtenvakantiedialyses plaats. De dialysezaal voor dagbehandelingen telt 20 dialysestoelen die in kruisopstelling zijn verdeeld over vijf stations. Dit biedt de cliënten veel privacy.

De voorzieningen voor de nachtelijke dialyse maken tevens grote indruk. Voor iedere patiënt is er een eigen kamer met badkamer. Ruim 70 patiënten, het aantal groeit nog ieder jaar, bezoeken twee of drie keer per week het zelfstandig behandelcentrum. Dat betekent circa 10.000 behandelingen per jaar. De ervaren dialyseverpleegkundigen werken hierbij nauw samen met artsen van het VU medisch centrum.

De Uitdaging

"Diapriva hecht veel belang aan het comfort van de patiënt tijdens haar dialysebehandelingen van topkwaliteit."

De stoelen in de dialysezaal zijn voorzien van een extra dikke vulling van traagschuim en op het gebied van communicatie en entertainment zijn moderne installaties aanwezig. De dialysezaal voor dagbehandeling is toegankelijk van ‘s morgens 9.30 uur tot ‘s avonds 21.30 uur. Een nierdialysebehandeling duurt er gemiddeld vier uur. De cliënt is tijdens deze behandeling gekoppeld aan de dialyseapparatuur. Het tussentijds ontkoppelen is niet altijd mogelijk, een deel van de nierpatiënten kampt namelijk met onderliggend lijden.

 

Deze cliënten zijn niet mobiel tijdens de behandeling en kunnen dan niet naar het toilet. Mocht hier onverhoopt wel behoefte naar zijn, o.a. mensen met stoma’s, dan dient dit gecontroleerd aan het dialysestation te gebeuren. Diapriva hecht vanuit haar comfortgedachte veel belang aan het handhaven van de luchtkwaliteit in de zaal en heeft hiervoor de oplossing gevonden.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

"Wat vooral opvalt sinds de ingebruikname van de luchtreinigers, is dat pieken van geuroverlast kleiner zijn en dat de luchtkwaliteit zich snel herstelt tot normale waarden.."

Samen met Jos van ’t Walderveen, manager bedrijfsvoering bij Diapriva, heeft de lokale adviseur de situatie geïnventariseerd. In de dialysezaal is geavanceerde luchtbehandeling aanwezig. Het verhogen van de hoeveelheid luchttoevoer en -afvoer zou echter leiden tot te veel tocht. Het monteren van luchtreinigers in de verlaagde plafonds bleek de juiste aanpak; de binnenlucht filteren en recirculeren met lage luchtsnelheden was de oplossing.

 

Verdeeld over de zaal is per dialysestation een luchtreiniger geplaatst, type VisionAir1 met een CarbonMax filter van ruim 4 kg actief kool. Deze filters, die een breed spectrum aan gasvormige componenten filteren (adsorberen), worden ieder half jaar gewisseld binnen een servicecontract.

 

Dhr. Jos van ’t Walderveen: “Dit project is prima uitgevoerd. De planning is keurig aangekondigd en alle afspraken zijn nagekomen. Het traject is goed verlopen. Wat vooral opvalt sinds de ingebruikname van de luchtreinigers, is dat pieken van geuroverlast kleiner zijn en dat de luchtkwaliteit zich snel herstelt tot normale waarden.”

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Realiseer gunstige besparingen

 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk. Het zorgt voor een frisse, prettige werkomgeving en heeft een positieve invloed op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt terug de ruimte in geblazen. Zo gaat er geen waardevolle verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve afzuiging en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Filtert stof, virussen, geuren, rook, enz.
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

 

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past goed in elk interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is hij zeer gebruiksvriendelijk in gebruik. Om een ​​extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met Free Breeze geurpatronen.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over oplossingen voor uw medisch centrum?