Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Oogkliniek Dardenne

"We zijn zeer tevreden over de luchtreinigers in de oogkliniek. De patiënten merken dat we er alles aan doen om ze te beschermen tegen infecties."
Prof. Dr. Alireza Mirshahi, directeur
Oogkliniek Dardenne

Introductie

Oogkliniek Dardenne, opgericht in 1989, is een ziekenhuis in Bonn-Bad Godesberg. De kliniek biedt het volledige spectrum van oogheelkunde, zowel klinisch als chirurgisch. Oogkliniek Dardenne staat voor oogheelkunde op het hoogste niveau, met innoverende technologie. Ervaren artsen bestrijken het volledige spectrum van medische zorg. Een goed gecoördineerd, ervaren team op de achtergrond zorgt voor vlotte processen. In de afgelopen drie decennia heeft Oogkliniek Dardenne zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende centra voor moderne oogheelkunde in Duitsland.

 

 

 

De Uitdaging

“We wilden alles doen wat we konden om onze werknemers en patiënten maximaal te beschermen tegen COVID-19 infecties."

Prof. Dr. Alireza Mirshahi, directeur van de Oogkliniek Dardenne, beschrijft in een interview de uitdagingen die de coronapandemie voor de oogkliniek heeft betekend. “We moesten de spreekuren in de kliniek inkorten om de operaties te kunnen handhaven met behoud van ruimte, veiligheid en hygiënische maatregelen. Er moesten maatregelen worden getroffen op het gebied van ruimte, veiligheid en hygiëne, wat veel organisatorische inspanningen vergde.

 

Daartoe werd een task force opgericht om de uitvoering van de maatregelen te coördineren. “We wilden alles doen wat we konden om onze werknemers en patiënten maximaal te beschermen tegen COVID-19 infecties. Wij zien luchtreinigers in dit verband als een goede, aanvullende maatregel. Wij gebruiken de apparaten vooral op plaatsen waar weinig of geen ventilatie is en waar meerdere mensen (met inachtneming van de afstandsregels) in één ruimte zijn, bijvoorbeeld in de wachtkamers”.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

“We hebben een hoger veiligheidsniveau kunnen bereiken in ons totaalconcept.”

Prof. Dr. Mirshahi: “Wij zijn Euromate op het spoor gekomen door onderzoek op internet. Naast de effectiviteit was het zeer lage geluidsniveau voor ons de belangrijkste reden om voor Euromate te kiezen. Vanwege het geluidsniveau vielen andere leveranciers buiten onze beslissing. We konden het apparaat van tevoren testen in de oogkliniek, wat erg nuttig was. In bepaalde ruimten zijn luchtreinigingsinstallaties geplaatst om aerosolen te elimineren”, zo staat op de homepage van de oogkliniek te lezen. Men is uiterst tevreden over de luchtreinigers tegen corona, die voortdurend en bijna onopgemerkt hun werk doen in de wachtkamers en andere ruimten. “We hebben een hoger veiligheidsniveau kunnen bereiken in ons totaalconcept,” benadrukt Prof. Dr. Mirshahi.

 

Hij zegt dat de apparaten stil zijn en de klinische procedures helemaal niet verstoren. “Patiënten merken dat we al het mogelijke doen om ons tegen besmettingen te beschermen.” De Oogkliniek Dardenne kocht de luchtreinigers tegen (corona)virussen aan het begin van de tweede golf, vóór de lockdown light en de strenge lockdown voor Kerstmis. Neemt u de luchtreinigers tegen virussen en bacteriën mee naar het “nieuwe normaal”, het post-Corona tijdperk? “Veel van onze afstand-, veiligheids- en sanitaire maatregelen zullen ook na de pandemie van kracht blijven. Welke dat precies zullen zijn, zullen we in een workshop bepalen,” legt Dr. Thomas Haupt uit. Een laatste vraag aan Dr. Haupt: Waar zou u zo’n luchtreiniger verder nog willen zien? Een duidelijk antwoord zonder veel nadenken: in scholen.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Realiseer gunstige besparingen

 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Dit zorgt voor een frisse en prettige werkomgeving en heeft een positief eect op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve afzuiging en filtratie
 • Groot bereik
 • Bevestigingsopties: muur, vloer of plafond
 • Geluidsarm
 • Gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

 

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze oplossingen? Ik adviseer u graag!