Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Huisartsenpraktijk Maasbracht

"Wij zijn erg tevreden over Euromate en de luchtreinigers. Een goed en veilig gevoel en een aangename binnenlucht in de praktijk!"
Dokter Luijten
De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
Huisartsenpraktijk Maasbracht

Introductie

Huisartsenpraktijk Maasbracht is onderdeel van het Medisch Centrum de Vlinder in Maasbracht. Op deze locatie bevinden zich alle zorgverleners onder één dak. Huisartsenpraktijk Maasbracht biedt huisartsenzorg waarmee een essentiële bijdrage wordt geleverd aan een zo goed mogelijk welbevinden in het leven van de patiënten.

 

Het coronavirus vraagt aanpassingen in ieders leven. Bedrijven en instanties hebben de nodige aanpassingen moeten plegen om op een verantwoordelijke manier het werk te kunnen voortzetten. Voor een huisartsenpraktijk is dat ook zeker het geval. Huisartsen ontvangen dagelijks veel patiënten, die mogelijk besmet kunnen zijn met het coronavirus. Om niet alleen de patiënten onderling te beschermen, maar ook de collega’s ondernam dokter Luijten van Huisartsenpraktijk Maasbracht actie.

De Uitdaging

"Wij willen het graag zo goed mogelijk regelen voor onze medewerkers en patiënten."

Vanaf het moment dat het coronavirus in Nederland was heeft de huisartsenpraktijk direct adequaat actie ondernomen. Patiënten die mogelijk besmet waren met het coronavirus mochten niet ‘gewoon’ de praktijk betreden maar werden ontvangen in een aparte ‘clean room’. Voor het personeel gold: heb je klachten of heeft iemand thuis klachten? Gewoon thuis werken, geen discussie.

 

Dokter Luijten: “Overal in onze praktijk hebben wij in eerste instantie schermen geplaatst. Wij werden door de leverancier van ons aircosysteem geattendeerd op luchtreinigers. Tijdens het continu tot me nemen van literatuur het laatste jaar ben ik ervan ik er overtuigd geraakt dat ventileren, om de verspreiding van aerosolen te voorkomen, mede van belang is om verspreiding van het virus te voorkomen. Wij willen het graag zo goed mogelijk regelen voor onze medewerkers en patiënten. Zo kwam ik uiteindelijk bij Euromate terecht en sprak ik met adviseur Jos Stoop over de mogelijke oplossingen.”

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

"De afspraken zijn nagekomen, de installatie verliep goed en netjes. Wij zijn zeer tevreden!”

“Na het eerste gesprek met Jos was het voor mij direct duidelijk. Het verhaal is goed en eerlijk. We hakten de knoop door.” vertelt dokter Luijten. De eerste VisionAir Blue Line luchtreiniger werd aangeschaft tussen de eerste en tweede golf. Bij de tweede golf werden de luchtreinigers in de praktijk uitgebreid met een dubbele VisionAir Blue Line voor de clean room, één bij de assistentes en één verrijdbare VisionAir die we in de spreekkamers gebruiken. Recent zijn er nóg twee aangeschaft.

 

Dokter Luijten: “Het pakket aan maatregelen dat wij hebben getroffen geeft zowel onze medewerkers als patiënten vertrouwen. We houden afstand, desinfecteren continu, de ramen staan open voor extra ventilatie, een scherm op elke kamer, de clean room waarin wij patiënten via een aparte ingang ontvangen én de luchtreinigers. Dit bij elkaar heeft ertoe geleid dat er geen coronagerelateerde besmettingen terug te herleiden zijn naar onze praktijk. Onze patiënten vragen ons ook waar de apparaten voor dienen en reageren enthousiast op deze inzet! Daarbij ervaren wij dat de luchtreinigers zorgen voor een frisse binnenlucht en heb ik persoonlijk minder last van mijn neusslijmvliezen.”

 

Het Gezondheidscentrum de Vlinder, waarin de huisartsenpraktijk zich bevindt, profiteert ook mee van luchtreinigers in de gezamenlijke ruimte. “De afspraken zijn nagekomen, de installatie verliep goed en netjes. Binnen een week na bestelling werd de extra verrijdbare VisionAir Blue Line geleverd. Wij zijn zeer tevreden!” besluit dokter Luijten.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Realiseer gunstige besparingen

 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Dit zorgt voor een frisse en prettige werkomgeving en heeft een positief effect op productiviteit en ziekteverzuim. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve afzuiging en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Filtert stof, virussen, geuren, rook, enz.
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over oplossingen voor uw medisch centrum?