Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

IJscafé Gelatissimo

"Onze gasten kunnen genieten van ijs en wafels zonder zich zorgen te maken over het corona- en griepvirus."
Alessandro Zanchetta, eigenaar
Gelatissimo

Introductie

Met meer dan 110 winkels en een rijk gastronomisch aanbod, verdeeld over drie etages, trekt het winkelcentrum Köln Arcaden bezoekers aan voor winkelen en ontspanning. Toen de Köln Arcaden in Köln-Kalk in 2005 als eerste Keulse winkelcentrum ten oosten van de Rijn werd geopend, was het ijscafé Gelatissimo meteen van de partij: prachtig gelegen op de derde etage, direct tegenover het grote trappenhuis.

 

Samen met drie partners, allemaal uit de stad Treviso bij Venetië en allemaal al langer woonachtig in Duitsland, heeft Alessandro Zanchetta de kans met beide handen aangegrepen en een klassiek Italiaans ijscafé in de Köln Arcaden opgezet: Gelatissimo. “Het concept van het winkelcentrum was in die tijd helemaal nieuw”, aldus Alessandro Zanchetta. Ze hebben het risico genomen en dat bleek een goede zet. In 2016 hebben de eigenaars Gelatissimo grondig gerenoveerd om de gasten een nog fijnere ervaring te kunnen bieden.

De Uitdaging

“Vanaf maart mochten we weer ijs aanbieden voor afhalen, maar vanwege de mondkapjesplicht in het winkelcentrum zelf mocht het daar niet worden opgegeten."

Tijdens de eerste coronalockdown was Gelatissimo acht weken gesloten en toen kwam in december 2020 de tweede lockdown. “Vanaf maart mochten we weer ijs aanbieden voor afhalen, maar vanwege de mondkapjesplicht in het winkelcentrum zelf mocht het daar niet worden opgegeten, dus dat was niet echt een aantrekkelijke optie”, zegt Alessandro Zanchetta. Sinds juni 2021 is Gelatissimo weer helemaal geopend.

 

“Toen moesten we ons gaan bezighouden met luchtreinigers”

De gasten hadden niet allemaal begrip voor de 3G-regels, zegt Alessandro Zanchetta, maar de voorwaarden waaraan vanwege de coronaregels moest worden voldaan, waren een grotere uitdaging. Want: “We mogen hier dan een groot panoramaraam met fantastisch uitzicht hebben, we kunnen het niet openzetten!” Luchten? Ho maar. Het ventilatiesysteem van het winkelcentrum brengt frisse lucht in het gebouw, maar kan de coronavirusdeeltjes niet uit de lucht filteren.

Fijnstofafzuiging van de pure Aireshield voor een gezonde werkomgeving.
Professioneel advies

Professioneel advies

“En dus hebben we ons moeten informeren over luchtreinigers. We zijn gaan zoeken op internet”, vertelt Alessandro Zanchettta. “We hadden nog niet veel aanbieders gevonden toen we Euromate tegenkwamen. Het deskundige advies heeft ons al snel weten te overtuigen.”

 

Alessandro Zanchetta en zijn partners wilden graag apparaten die wat betreft vormgeving en formaat in de inrichting van Gelatissimo pasten en die aan de vereisten voldeden. Montage aan het plafond was te kostbaar geweest en daarom kwamen alleen staande apparaten in aanmerking.

 

“De adviseur van Euromate heeft zich toen uitvoerig laten informeren over het ventilatiesysteem en zijn prestaties, de luchtsnelheden berekend en ons op basis van onze foto’s een aanbeveling gedaan voor de optimale plaatsing van de apparaten. Dat was echt zeer professioneel.”

Luchtreiniger PAS
De Oplossing

"De reacties zijn dan altijd erg positief. De gasten zijn dankbaar dat we zorg dragen voor hun veiligheid."

Alessandro Zanchetta heeft gekozen voor vier Pure Air Shield 3300-units. “We hebben er een tafel voor weggehaald en de apparaten geplaatst zoals de adviseur had aanbevolen.” Er is wel wat plaatsverlies, maar veiligheid gaat voor.

 

Het lichte gezoem van de luchtreiniger valt helemaal weg in het geroezemoes van gesprekken en van het winkelcentrum, en stoort daardoor helemaal niet. Dat de apparaten gecertificeerd zijn, is voor Alessandro Zanchetta en zijn medewerkers belangrijk. “Binnenkort hangen we hier ook stickers op om erop te wijzen dat hier luchtreinigers worden gebruikt.”

 

Zijn er reacties gekomen van gasten? “Veel vragen het niet”, zegt Alessandro Zanchetta. “Sommigen kijken geïnteresseerd naar de apparaten en een aantal wil ook daadwerkelijk weten wat het zijn en hoe de luchtreinigers werken. De reacties zijn dan altijd erg positief. De gasten zijn dankbaar dat we zorg dragen voor hun veiligheid. En dat ze hier van ijs en wafels kunnen genieten zonder zich zorgen te maken over het corona- en griepvirus.”

Fijnstofafzuiging van de pure Aireshield voor een gezonde werkomgeving.
Luchtreiniger PAS

Realiseer gunstige besparingen

 • Reinigt tot wel 99,99% van de vervuiling uit de lucht
 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Het product

Pure Air Shield 3300

Met de Pure Air Shield 3300 creëer je veilige (werk)omgeving. Deze luchtreiniger is geschikt voor grote binnenruimtes en filtert (fijn)stof, bacteriën en virussen zoals corona uit de lucht. Vervuilde lucht wordt aan de onderkant van de luchtreiniger aangezogen aan de bovenkant weer schoon uitgeblazen. Doordat de lucht niet één maar meerdere keren per uur wordt gereinigd is de continuïteit van schone lucht verzekerd.

 • Reinigt op zeer efficiënte wijze tot wel 99,995% van de zwevende deeltjes en aerosolen uit de lucht
 • SGS gecertificeerd en daarmee bewezen effectief
 • Fluisterstil
 • Gemakkelijke bediening
 • Plug and Play systeem
 • Energiezuinig door timerfunctie

U kiest voor de Pure Air Shield als u verzekerd wilt zijn zijn van écht schone lucht in uw werk- of verblijfsruimte. Hiermee stelt u de gezondheid van uzelf en uw medewerkers centraal. Het design past goed in ieder interieur.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op zoek naar een oplossing voor uw restaurant? Ik help u graag!