Welke ervaringen hebben Thomas-Peter Mühlbauer en zijn medewerkers met de “virusvernietigers” van Euromate? “Senol Göktas, bedrijfsleider van Euromate Duitsland, heeft ons uitgebreide informatie gegeven en al onze vragen beantwoord. Naast de prestaties van de apparaten was het voor ons ook belangrijk hoe vaak onderhoud nodig is, wie het uitvoert en dat de apparaten gedurende de gehele levenscyclus goed presteren.”
De ervaring was zo goed dat Thomas-Peter Mühlbauer meteen akkoord ging toen de Senol Göktas aanbood om de gloednieuwe luchtreiniger voor grote ruimtes PAS (Pure Air Shield 3300) op testbasis in de trainingsruimten op te zetten. “De twee apparaten zijn in gebruik geweest in onze twee trainingsruimten en onze collega’s en medewerkers konden zichzelf overtuigen van de manier waarop ze werken”, zei Thomas-Peter Mühlbauer nadat de twee PAS luchtreinigers twee maanden hadden gedraaid.
Hoewel face-to-face trainingen momenteel zoveel mogelijk worden vermeden, was het toch onvermijdelijk om bepaalde trainingen onder alle hygiëne-eisen uit te voeren. De krachtige luchtreinigers hebben ons in staat gesteld dit onder de moeilijke omstandigheden zo goed mogelijk te doen. Een kleine enquête onder collega’s gaf een zeer bevredigend beeld. De binnenluchtkwaliteit was altijd goed op niveau 4 (zeer stille werking) zelfs bij een bezetting van 10 personen.”
Dat naast coronavirussen ook fijnstof uit de lucht wordt gefilterd, is een wenselijk neveneffect. “Uit professionele ervaring weet ik hoe luchtkanalen er na een paar jaar gebruik uitzien. En dit alles zit ook in onze longen.” Geen leuk idee.
En gaandeweg is dankzij afstand, gezichtsmaskers en luchtreinigers het aantal besmettingen met griep en loopneus sterk verminderd. Ook om deze reden is Mühlbauer ervan overtuigd dat luchtreinigers ook na de coronapandemie zinvol zijn. “Nu en in de toekomst wil ik graag luchtreinigers tegen virussen en bacteriën in elke ruimte waar 10 tot 15 personen langer dan 1 tot 2 uur samen zijn.”
Mühlbauer is ervan overtuigd dat binnenlucht in de toekomst belangrijker zal zijn dan ooit tevoren. De coronacrisis met het besef dat een groot deel van de besmettingen binnenshuis plaatsvindt, heeft mensen gevoelig gemaakt voor de kwaliteit en zuiverheid van de binnenlucht.