Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

DB Services

"Ventilatie alleen is niet voldoende. Luchtreinigers worden standaard."
Thomas-Peter Mühlbauer, head of services / service-manager
De Uitdaging

"Maak ook in coronatijden face-to-face training mogelijk. “We hebben een virusdoder nodig!”

Maak ook in coronatijden face-to-face training mogelijk. “We hebben een virusdoder nodig!” Thomas-Peter Mühlbauer, Service Manager, denkt met een glimlach terug aan de eerste keer dat hij naar oplossingen zocht. “We bestookten mensen met vragen en deden intensief onderzoek op internet, want het was ons duidelijk: we kunnen niet werken zonder face-to-face training!”

 

“Natuurlijk is geprobeerd om zoveel mogelijk online over te brengen, maar tegelijkertijd was het een kwestie om klassikale training voor de deelnemers en trainers mogelijk te maken met een zo hoog mogelijk niveau van beveiliging tegen Corona-besmettingen.” Er werden plexiglas scheidingswanden opgesteld en tafels werden bezet door minder personen. Sinds eind september 2020 hangen of staan zes luchtreinigers uit de VisionAir BlueLine MicrobeFree Global lijn in de kamers van DB Services Neurenberg. “De apparaten zien er goed uit en draaien hier elke dag. Ook is het goed dat we twee van de toestellen hebben aangeschaft voor mobiel gebruik.”

De Oplossing

“Nu en in de toekomst wil ik graag luchtreinigers tegen virussen en bacteriën in elke ruimte waar 10 tot 15 personen langer dan 1 tot 2 uur samen zijn.”

Welke ervaringen hebben Thomas-Peter Mühlbauer en zijn medewerkers met de “virusvernietigers” van Euromate? “Senol Göktas, bedrijfsleider van Euromate Duitsland, heeft ons uitgebreide informatie gegeven en al onze vragen beantwoord. Naast de prestaties van de apparaten was het voor ons ook belangrijk hoe vaak onderhoud nodig is, wie het uitvoert en dat de apparaten gedurende de gehele levenscyclus goed presteren.”

 

De ervaring was zo goed dat Thomas-Peter Mühlbauer meteen akkoord ging toen de Senol Göktas aanbood om de gloednieuwe luchtreiniger voor grote ruimtes PAS (Pure Air Shield 3300) op testbasis in de trainingsruimten op te zetten. “De twee apparaten zijn in gebruik geweest in onze twee trainingsruimten en onze collega’s en medewerkers konden zichzelf overtuigen van de manier waarop ze werken”, zei Thomas-Peter Mühlbauer nadat de twee PAS luchtreinigers twee maanden hadden gedraaid.

 

Hoewel face-to-face trainingen momenteel zoveel mogelijk worden vermeden, was het toch onvermijdelijk om bepaalde trainingen onder alle hygiëne-eisen uit te voeren. De krachtige luchtreinigers hebben ons in staat gesteld dit onder de moeilijke omstandigheden zo goed mogelijk te doen. Een kleine enquête onder collega’s gaf een zeer bevredigend beeld. De binnenluchtkwaliteit was altijd goed op niveau 4 (zeer stille werking) zelfs bij een bezetting van 10 personen.”

 

Dat naast coronavirussen ook fijnstof uit de lucht wordt gefilterd, is een wenselijk neveneffect. “Uit professionele ervaring weet ik hoe luchtkanalen er na een paar jaar gebruik uitzien. En dit alles zit ook in onze longen.” Geen leuk idee.

 

En gaandeweg is dankzij afstand, gezichtsmaskers en luchtreinigers het aantal besmettingen met griep en loopneus sterk verminderd. Ook om deze reden is Mühlbauer ervan overtuigd dat luchtreinigers ook na de coronapandemie zinvol zijn. “Nu en in de toekomst wil ik graag luchtreinigers tegen virussen en bacteriën in elke ruimte waar 10 tot 15 personen langer dan 1 tot 2 uur samen zijn.”

 

Mühlbauer is ervan overtuigd dat binnenlucht in de toekomst belangrijker zal zijn dan ooit tevoren. De coronacrisis met het besef dat een groot deel van de besmettingen binnenshuis plaatsvindt, heeft mensen gevoelig gemaakt voor de kwaliteit en zuiverheid van de binnenlucht.

Realiseer gunstige besparingen

 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Het Product

Pure Air Shield 3300

Met de Pure Air Shield 3300 creëer je een veilige (werk)omgeving. Deze luchtreiniger is geschikt voor grote binnenruimtes en filtert (fijn)stof, bacteriën en virussen zoals COVID-19 uit de lucht. Vervuilde lucht wordt aan de onderkant van de luchtreiniger aangezogen aan de bovenkant weer schoon uitgeblazen. Doordat de lucht niet één maar meerdere keren per uur wordt gereinigd is de continuïteit van schone lucht verzekerd.

 • Reinigt op zeer efficiënte wijze tot wel 99,995% van de zwevende deeltjes en aerosolen uit de lucht
 • SGS gecertificeerd en daarmee bewezen effectief
 • Fluisterstil
 • Gemakkelijke bediening
 • Plug and Play systeem
 • Energiezuinig door timerfunctie

U kiest voor de Pure Air Shield als u verzekerd wilt zijn van écht schone lucht in uw werk- of verblijfsruimte. Hiermee stelt u de gezondheid van uzelf en uw medewerkers centraal. Het design van de Pure Air Shield past goed in ieder interieur.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze oplossingen? Ik help u graag!