Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

HVC Afval inzameling

“Wat een verbetering! Als de luchtreiniger aan staat, merken we het verschil meteen. Het maakt het veel prettiger om hier te werken.”
Esther Bolluyt, medewerker klantenservice
HVC Afvalinzameling

Introductie HVC

In Middenmeer bevinden zich zowel één van de 7 afvalinzamellocaties van HVC als een vergistingsinstallatie. HVC is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders. Daarnaast produceert HVC duurzame energie. Deze energie leveren zij aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. Verder ondersteunen ze bij maatregelen om lokaal te verduurzamen.

 

HVC zet zich onverminderd in om steeds meer materialen te hergebruiken. Dat doen zij door diverse soorten afval apart in te zamelen. HVC is de grootste niet commerciële afvalinzamelaar van Nederland. Duurzame energie (warmte, elektriciteit en gas) halen zij uit afval, biomassa, wind, zon en geothermie.

De Uitdaging

"Omdat het kantoor zich op een afvalverwerkingslocatie bevindt, komen er regelmatig onaangename geuren het kantoor binnen."

HVC heeft een klantenservice voor vragen en opmerkingen over afvalinzameling en één voor vragen en opmerkingen op het gebied van energie. Op deze afdeling werken twaalf collega’s nauw samen. Computers staan de gehele dag aan om achter te werken. Doordat het kantoor zich op een afvalverwerkingslocatie bevindt komen er regelmatig vervelende luchtjes het kantoor binnen, met name veroorzaakt door de groene GFT containers.

 

Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat op de afdeling vaak een benauwde en muffe lucht hing. Ventilatie door buitenlucht naar binnen te laten is geen oplossing gezien de afvalverwerking buiten. De medewerkers van de afdeling ondervonden hinder van deze omstandigheden en keerden zich tot de facilitaire dienst van de organisatie. Zij hecht gelukkig veel waarde aan het welzijn van haar medewerkers en zo werd er gezocht naar een effectieve en passende oplossing.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

"We hebben voor Euromate gekozen op basis van prijs/kwaliteit."

De heer Sjaak Smit en mevrouw Bets Bobeldijk, afdeling facilitaire zaken bij HVC, kwamen in contact met Gerard Boomer, accountmanager bij Euromate. Na de inventarisatie van de klachten ten aanzien van de luchtvervuiling, was de installatie van een VisionAir2 luchtreiniger al snel een feit.

 

Medewerker Esther Bolluyt: “Wij kunnen de snelheid van het apparaat zelf instellen. Aan het einde van de dag gaat hij meestal een standje hoger, zodat hij nog beter zijn werk doet. Het is zo’n grote verbetering, als hij uitstaat merken wij het meteen. We checken dan eerst of de luchtreiniger wel aan staat. Doordat de vieze luchtjes weg zijn is het zoveel prettiger om in deze ruimte te werken.”

 

Een bijkomend voordeel is dat de algehele luchtkwaliteit is verbeterd. Op de afdeling is ook een airco aanwezig, dankzij de luchtreiniger wordt deze koele lucht beter verdeeld.

 

Sjaak Smit, afdeling facilitair: “Het verkoopproces hebben wij als positief ervaren. We kozen Euromate op basis van de prijs / kwaliteit, maar ook een goede service en levertijden telden mee voor ons.”

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Gunstige besparingen realiseren

 • Minder ziekteverzuim
 • Energie besparen door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk met professionele stofafzuiging. Het zorgt voor een frisse, prettige werkomgeving en heeft een positieve invloed op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt terug de ruimte in geblazen. Zo gaat er geen waardevolle verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve extractie en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Afzuiging voor rookruimte, stof, virussen, geuren, etc
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

 

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past goed in elk interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is hij zeer gebruiksvriendelijk in gebruik. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met Free Breeze geurpatronen.

Lees Meer

Neem contact met ons op!

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over onze oplossingen voor uw kantoor?