Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Ricoh

Ik ben zo blij met die luchtreinigers! Het werkt hartstikke goed, klachten zijn verdwenen en medewerkers zijn tevreden.”
Dhr. Bert Streppel, senior medewerker facility management
De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
Ricoh

Introductie Ricoh

Ricoh is opgericht in 1936 en levert diensten op het gebied van document management, consultancy, software en hardware aan bedrijven over de hele wereld. Ricoh is een wereldwijde technologieleverancier die organisaties helpt hun bedrijfsprocessen en informatiebeheer anders en beter in te richten. Het doel is bedrijven sneller, productiever, duurzamer en winstgevender te maken. Al vanaf Ricoh’s oprichting speelt innovatie een belangrijke rol.

 

Vandaag de dag helpen zij organisaties om anders en beter samen te werken. Ricoh blijft vooruit kijken en past haar dienstverlening aan op nieuwe ontwikkelingen en eisen aan de werkplek van nu.

De Uitdaging

"We hebben nooit eerder klachten gekregen over de binnenlucht. Maar na de in gebruikname van het callcenter kregen onze medewerkers last van hoofdpijn, droge en rode ogen."

In het kantoor van Ricoh aan de Magistratenlaan in ‘s-Hertogenbosch ontstonden klachten ten aanzien van de binnenlucht. Bert Streppel (Ricoh): “Op de tweede etage van ons pand is een callcenter gecreëerd met 44 werkplekken in een relatief kleine ruimte. We hebben nooit eerder klachten gekregen over de binnenlucht. Maar na de in gebruikname van het callcenter kregen onze medewerkers last van hoofdpijn, droge en rode ogen. Wij kregen daarbij ook klachten over muffigheid en geuroverlast.”

 

De oplossing werd bij Ricoh in eerste instantie gezocht in de temperatuur. Dit heeft vaak ook invloed op het welbevinden van de mens. Het omlaag brengen van de temperatuur bleek niet de oplossing voor de klachten. Bert Streppel ging op zoek naar een effectieve oplossing om ervoor te zorgen dat de medewerkers goed kunnen samenwerken in een schone binnenlucht.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

"Zo’n 90% van de binnenluchtvervuiling wordt uit de lucht gefilterd en daar zijn de medewerkers van Ricoh blij mee!"

“Op het moment dat wij op zoek gingen naar een oplossing, nam Jos Stoop van Euromate contact met ons op” vertelt Bert Streppel. “Accountmanager Jos wist Ricoh te overtuigen van de werking van de luchtreinigers. Na een inventarisatie werd een proefplaatsing van vier VisionAir Blue Line luchtreinigers voorgesteld. Op deze manier was het mogelijk om de luchtreinigers te testen, zonder enige verplichtingen. Tijdens de proefperiode werd de binnenluchtkwaliteit van het callcenter aanzienlijk verbeterd. De medewerkers merkten duidelijk het verschil. De medewerkers van het callcenter zijn positief en zeer tevreden. Zo’n 90% van de binnenluchtvervuiling wordt uit de lucht gefilterd en daar zijn ze bij Ricoh blij mee!

De luchtreinigers passen mooi in het interieur en zijn keurig geïnstalleerd. Bert Streppel: “We hebben ook een servicecontract afgesloten voor het periodiek en tijdig vervangen van filters. Zo zijn we altijd verzekerd van goed werkende apparatuur. Onderhoud vindt plaats op een tijd die voor ons het beste uitkomt en dat wordt altijd keurig vooraf aangekondigd. “

Luchtreinigers geplaatst op kantoor - Referentie Ricoh Nederland
De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Realiseer gunstige besparingen

 • Minder ziekteverzuim
 • Bespaar energie door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Dit zorgt voor een frisse en prettige werkomgeving en heeft een positief effect op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve extractie en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Filtert stof, virussen, geuren, rook, enz.
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

 

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse  geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over onze oplossingen voor uw kantoor?