Overlast door geuren op werk? 3 tips om geur te neutraliseren of verwijderen
Stank is erg vervelend: wanneer je er ooit mee te maken hebt gehad, vergeet je het nooit meer. Thuis heb je de geurtjes in de lucht makkelijk zelf in de hand: regelmatig poetsen, een raampje openzetten en je kunt gebruik maken van luchtverfrisser. Maar wanneer je last hebt van vervelende geuren op je werk, dan kun je er zelf niet zomaar iets aan doen. Nare geurtjes kunnen ervoor zorgen dat je je slechter kunt concentreren. Je kunt er zelfs hoofdpijn van krijgen of echt ziek van worden! Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom delen we in dit artikel 3 tips om geur te neutraliseren of zelfs helemaal te verwijderen.
1. Zorg voor regelmatige schoonmaak
Schoonmaken is de allerbelangrijkste tip als het gaat om het voorkomen van nare geurtjes. Door te voorkomen dat er vieze geurtjes ontstaan, zul je er namelijk ook geen last van hebben. Kantoren worden in veel gevallen niet op de juiste manier schoongemaakt. Bacteriën kunnen zich ophopen in stofwolken, toetsenborden, op computermuizen en in vieze hoekjes. Maak dit bespreekbaar met de rest van je team, en ga samen aan de slag met een goede schoonmaakbeurt. Wanneer je dit eens in de paar weken samen doet, zal dit samen met de reguliere schoonmaak een hoop verschil maken!
2. De juiste luchtventilatie
Er zijn kantoren waar er niet zo makkelijk een raampje open kan. Wanneer je op een hoge verdieping zit, bijvoorbeeld. Of wanneer jouw gebouw nu eenmaal geen ramen heeft die open kunnen. In zo’n geval is het heel erg belangrijk dat er een goede luchtventilatie in het gebouw is aangelegd. Op kantoor zijn veel luchtvervuilers; zo is de lucht die we zelf uitademen vervuilend, maar ook printers, computers en overvolle prullenbakken kunnen de luchtkwaliteit op kantoor negatief beïnvloeden. Wanneer het buiten te koud is om een raampje open te zetten of wanneer dit gewoonweg niet kan, is er effectieve luchtreiniging nodig. Euromate kan je helpen bij het zoeken van de juiste oplossing voor de situatie op jouw kantoor.
3. Regelmatige opruimbeurten
Naast het schoonmaken van de ruimtes, kun je ook regelmatig de boel weer een opfrisbeurt geven door goed op te ruimen. Dat doe je door bijvoorbeeld gezamenlijk af te spreken geen etensresten te laten slingeren, de afvalbakken op tijd te legen en door iedere avond je bureau schoon en netjes achter te laten. Zo krijgen bacteriën en nare geurtjes geen kans om zich te ontwikkelen, en dragen jullie als team bij aan een gezonde werksfeer!
Kleine moeite, groot plezier
Met een paar kleine aanpassingen kun je dus al zorgen voor een veel frissere lucht op kantoor. Dat zorgt ervoor dat jij en je collega’s jullie beter kunnen concentreren en dat de werkomgeving een stuk gezonder wordt. En dat mag ook wel, als je er gemiddeld 40 uur per week doorbrengt! Benieuwd naar wat wij voor jullie zouden kunnen beteken? Neem dan vooral contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.