Skip links

Luchtreiniger school

Luchtkwaliteit verbeteren

op school

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een slechte luchtkwaliteit op school de leerprestaties van kinderen nadelig kan beïnvloeden. Helaas is op ruim 80% van de Nederlandse scholen het binnenmilieu niet gezond. Het is dus van belang om de luchtkwaliteit te verbeteren op school.

Vragen hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren?

Neem contact op
of
bel ons: +31 (0)76 5789 550

Bedrijven met schone binnenlucht

 
 
Bekijk alle bedrijven

Er zijn veel oorzaken waardoor de luchtkwaliteit op school juist zo slecht is:

  • Lawaai (b.v. van drukke verkeerswegen) is een reden om tijdens de lessen het raam gesloten te houden;
  • Nare, muffe luchtjes van de buitenlucht maar ook van de scholieren of slechte ventilatie;
  • Scholieren zijn vaak ziek en brengen daardoor bacteriën en virussen mee naar school waar ze in de lucht blijven hangen;
  • Tocht en warmteverlies kunnen ook een reden zijn om het raam gesloten te houden;
  • Scholen, gelegen langs belangrijke verkeerswegen, hebben last van (ultra)fijnstof door een overmaat aan uitstoot van uitlaatgassen. Vervuilde lucht wil je buiten laten;

Het spreekt voor zich dat voldoende verse lucht en vooral ook gezonde lucht belangrijk zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren op school. Dit probleem is vrij eenvoudig op te lossen door middel van luchtreiniging.

Muffe lucht op school

Op school is er in de lokalen vaak sprake van een muffe lucht. Deze worden veroorzaakt door slechte ventilatie. Als de lucht ‘stilstaat’ gaat deze muf worden. Daarnaast brengen de scholieren zelf ook allerlei luchtjes mee van zweet (na de gym) maar ook van kleding dat nat is geworden van de regen. In Nederland zijn de meeste klassen overvol wat betekent dat er veel potentiële ‘nare luchtjes’ de binnenlucht kunnen vervuilen.

Luchtreiniging tegen vervelende geuren

Nare luchtjes zijn niet bevorderlijk voor de leerprestaties maar kunnen vrij eenvoudig worden opgelost. Een luchtreiniger tegen vervelende geuren is in staat om de stank op te nemen, te filteren en neutraal weer terug te blazen in de ruimte. Euromate heeft de  VisionAir luchtreiniger tegen vervelende geuren uitgerust met een CarbonMax filter. Deze bevat veel koolstof zodat gassen en geuren achterblijven in het filter.

Vragen of gratis advies nodig?

Zijn er vragen over de luchtkwaliteit of wenst u een gratis inventarisatie op locatie? Laat uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op: