Taal
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring

Old Church Coffee Shop

“Mijn collega’s worden zelf niet meer stoned van de lucht en houden zo hun koppie erbij!”
Tonny van Es, Eigenaresse
Old Church Coffee Shop

Introductie Old Church Coffee Shop

The Old Church Coffeeshop is gelegen aan de Amstel in de buurt van de bovenkant van het Amstelkanaal. Deze coffeeshop ontleent zijn naam aan de Oude Kerk, een beroemde historische kerk en architectonisch herkenningspunt in het Red Light District. De Oude Kerk is een populaire toeristische attractie en de Old Church Coffeeshop zat hier vlak naast. Vanuit de gemeente deed eigenaresse Tonny van Es mee aan een verhuisexperiment en mocht zij haar coffeeshop op een prachtige nieuwe locatie, in de binnenstad, heropenen.

Het interieur van deze winkel is verre van wat je zou verwachten met een naam als The Old Church. In plaats van ‘oud’ is het decor hier heel modern. Een van de meest opvallende kenmerken is een bakstenen muur, die zorgvuldig wordt omlijst met metaal en hout. Dit wordt aangevuld door opgeknoopte lichten, gepolijste houten tafels en met leer bedekte bankjes en stoelen. Er hangen ook een aantal prachtige kunstwerken op de muren waarop beroemdheden als Bob Marley en Jimi Hendrix afgebeeld staan. Dit etablissement beschikt over een gevarieerde selectie van hash en marihuana.

De Uitdaging

''Het pand beschikte immers over een ventilatiesysteem, echter bleek deze afzuiging niet voldoende.''

Tonny van Es, eigenaresse van The Old Church Coffeeshop, vertelt dat ze al jaren klant was bij Euromate. Maar nadat de coffeeshop elders haar deuren opende besloot ze geen luchtreiniger meer op te hangen. Het pand beschikte immers over een ventilatiesysteem, wat ervoor zorgde dat frisse buitenlucht in en uit het pand ging. Echter bleek deze afzuiging niet voldoende.

Daarbij werd dat ventilatiesysteem ook niet naar behoren onderhouden. Het gevolg was dat er dikke rookpluimen bleven hangen. “De zaak stond geregeld blauw van de rook!” vertelt Tonny van Es. “Voor onze medewerkers wilde ik schonere lucht om in te werken en dus heb ik weer contact gezocht met Euromate.” In Coffeeshop The Old Church wordt pure wiet gerookt. Tabak mag niet meer, dus is het pure wiet of een combinatie van wiet met nicotinevrije kruiden.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

''De vervuilde filters worden regelmatig gereinigd en vervangen.''

Tonny van Es: “Het roken van deze sigaretvervanger geeft dikke rookpluimen. De zaak stond vaak blauw van de rook. We proberen altijd wel ramen en deuren open te houden, maar dit werkt onvoldoende en kan ook niet altijd. Onze bezoekers zijn niet zo bezig met de luchtkwaliteit, maar voor onze medewerkers vind ik dat wel erg belangrijk. Zij moeten niet de hele dag in die rook staan. Zeker als je zelf niet rookt, komt dit hard aan en word je zelf stoned. Los van hun gezondheid moeten ze ook in staat zijn hun koppie erbij te houden.”

Tonny van Es was in het verleden erg tevreden over de Euromate-luchtreinigers en besloot weer contact op te nemen. Nu hangen in haar zaak twee VisionAir luchtreinigers. Tonny van Es besluit: “De Euromate monteurs waren erg vriendelijk en dachten goed mee om tot een optimaal resultaat te komen. De lucht is nu veel schoner en mijn medewerkers en ikzelf zijn er erg blij mee!” Het onderhoudscontract dat Tonny van Es afsloot bij Euromate verzekert haar dat de lucht goed gereinigd blijft. De vervuilde filters worden regelmatig gereinigd en vervangen.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Gunstige besparingen realiseren

  • Minder ziekteverzuim
  • Energie besparen door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk. Het zorgt voor een frisse, prettige werkomgeving en heeft een positieve invloed op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt terug de ruimte in geblazen. Zo gaat er geen waardevolle verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past goed in elk interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is hij zeer gebruiksvriendelijk in gebruik. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met Free Breeze geurpatronen.

Lees meer

Neem contact met ons op!

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over onze oplossingen?