Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Scholengemeenschap De Nassau

"We hebben nu frisse en gezonde werk- en leeromgevingen en daar zijn we heel blij mee."
Hans Teunissen, bestuurder
De Nassau Breda luchtreinigers
School, leerlingen, klaslokalen
Scholengemeenschap De Nassau

Introductie

Bij scholengemeenschap De Nassau in Breda staat aandacht en respect hebben voor elkaar centraal. Daarbij wordt er gedacht in kansen en zijn resultaten en persoonlijke ontwikkeling heel erg belangrijk. Dit wordt gestimuleerd door hoogwaardig onderwijs, zorgvuldige leerlingenbegeleiding en maatschappelijke betrokkenheid. De Nassau is een grote school met twee locaties, drie afdelingen, zo’n 1800 leerlingen en 200 medewerkers. Op een schooldag zijn er veel bewegingen. Leerlingen die wisselen van lokaal, (onderwijzend) personeel dat aan het werk is, en daarbij wordt er veel gebruik gemaakt van het medialab en van de studieruimtes die door de hele school te vinden zijn.

 

Schone binnenlucht klaslokalen
De Uitdaging

Élke ruimte gezond en fris

Hans Teunissen is al ruim 15 jaar werkzaam bij De Nassau. In eerste instantie is hij begonnen als docent en inmiddels is hij werkzaam als een bevlogen bestuurder en
plaatsvervangend rector, die het beste wil voor alle leerlingen en medewerkers. Hans Teunissen geeft aan: “Tijdens een schooldag gebeurt er veel. Mede vanwege de vele bewegingen die dagelijks plaatsvinden, vinden wij het heel belangrijk dat de lucht in élke ruimte gezond en fris is. Wij maken met name gebruik van natuurlijke ventilatie en er was behoefte aan een aanvulling.”

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

Goede ervaringen

Teunissen vervolgt: “Wij vernamen dat er een onderzoek plaatsvond naar het verbeteren van de luchtkwaliteit in scholen. Dit onderzoek is opgezet door prof. dr. ir. Bert Blocken vanuit de Technische Universiteit Eindhoven en de Katholieke Universiteit Leuven. Wij hebben ons hiervoor aangemeld en zo zijn we in contact gekomen met Euromate, een van de grote partners in het onderzoek. Na een aantal gesprekken hebben we ervoor gekozen onze school te voorzien van Euromate’s gecertificeerde luchtreinigers om de luchtkwaliteit verder te verbeteren.”

Euromate pure air, De Nassau Breda
Over Euromate

Alles in eigen beheer

Eigenaar Chris Westerveld: “Bij Euromate ontwikkelen we onze eigen luchtreinigers. Dat doen we vanuit onze vestiging in Breda, waar we de apparaten ook in elkaar zetten. Daarnaast installeren we de luchtreinigers zelf en doen we het onderhoud.” Hij vervolgt: “Onze apparaten halen ongewenste deeltjes zoals virussen, bacteriën, pollen, schimmels en (fijn)stof uit de lucht met behulp van verschillende methodieken. Dit kan zijn via mechanische filtering, electrostatische filtering, UV of kool. In het geval van schoollokalen doen we dit met fijnmazige mechanische filtering. Voor deze oplossing heeft De Nassau ook gekozen omdat het de beste manier is om de ongewenste deeltjes uit de klaslokalen weg te halen.”

 

Eigen monteurs, lange levensduur
Prettige samenwerking

Goede afspraken

Hans Teunissen: “We hebben nu een combinatie van natuurlijke ventilatie en de luchtreinigers van Euromate. Hierdoor is de luchtkwaliteit in alle ruimtes goed. Wij
hebben gekozen voor de VisionAir Blue Line. Het zijn mooie, strakke apparaten die netjes aan de plafonds hangen. Ze vallen niet echt op en passen goed bij de uitstraling
van de ruimtes.” Hij sluit af: “De ervaringen zijn heel goed en de samenwerking met Euromate verloopt heel fijn. Zo konden we bijvoorbeeld goede afspraken maken over
de installatie van de apparaten. Dit is buiten de lestijden om gebeurd in de weekenden en vakanties. Hierdoor heeft er geen overlast plaatsgevonden. En het belangrijkste is dat we nu frisse en gezonde werk- en leeromgevingen hebben, daar zijn we uiteraard heel blij mee!”

Eigen monteurs, lange levensduur
De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Realiseer gunstige besparingen

 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk. Dit zorgt voor een frisse en prettige werkomgeving en heeft een positief effect op productiviteit en ziekteverzuim. Vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen. Zo gaat er geen kostbare verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve afzuiging en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Filtert stof, virussen, geuren, rook, enz.
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past in ieder interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is zeer gebruiksvriendelijk. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met FreeBreeze geurpatronen.

Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook geïnteresseerd in gezonde binnenlucht op uw school?