Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Kinderdagverblijf Madelief

''Onze collega's vinden de luchtreinigers helemaal top!''
Astrid de Jong, eigenaresse
Kinderdagverblijf Madelief

Introductie

Na jaren werkzaam te zijn geweest als groepsleidster op een instituut voor meervoudig gehandicapte, slechthorende en taalspraakgestoorde kinderen, besloot Astrid de Jong in 1997 Kinderdagverblijf Madelief op te richten. Er werd een pand gezocht en gevonden in de voormalige basis van Thuiszorg Utrecht. En na een periode van verbouwen en schilderen gingen de deuren van Madelief uiteindelijk 27 september 1997 officieel open. Het team bestond in die tijd uit Astrid en een tweetal enthousiaste vrijwilligers.

 

Nu worden iedere week opnieuw gemiddeld 65 baby’s, dreumesen en peuters opgevangen. Verantwoordelijk voor de kwaliteit is een team van professionele pedagogisch medewerkers. Het zijn deze ‘madelieverds’ die het kinderdagverblijf maken tot wat het is: een veilig en warme omgeving waar het kind zich oprecht veilig, vertrouwd en gerespecteerd voelt.

De Uitdaging

"Het is duidelijk dat vuile luiers en andere geuren in de kamers ons wat problemen bezorgen."

Het doel van Madelief is om kinderen een veilige omgeving te bieden, waarbij veiligheid en hygiëne voorop staan. De crècheleiders zijn goed opgeleid op die gebieden die de meeste aandacht nodig hebben. Daarnaast zijn in de door de gemeente vastgestelde regels voor kinderopvang en de algemene maatregel van bestuur van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport duidelijke regels gesteld met betrekking tot veiligheid en hygiëne op Madelief.

 

Door de overheidsmaatregelen die op 1 april 2017 in werking zijn getreden, zijn ook de regels voor luchtkwaliteit en ventilatie aangescherpt. Astrid de Jong legt uit: ‘We hadden niets om de lucht te zuiveren. We gebruiken wel CO2-meters en we zetten regelmatig de ramen open om de meters in het groen te houden. Het is duidelijk dat vuile luiers en andere geuren in de kamers ons wat problemen bezorgen.’

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

"Onze collega's vinden de luchtreinigers helemaal top.""

‘We werden op het juiste moment benaderd door medewerkers van Euromate. We waren natuurlijk op de hoogte van de op handen zijnde wijzigingen, vandaar dat adviseur van Euromate ons een bezoekje bracht’, legt Astrid uit. ‘Alles was vrij duidelijk en het besluit om te investeren in een gezonde leef- en werkomgeving voor de kinderen en ons personeel was een schot in de roos.’ Kinderdagverblijf Madelief koos voor de aanschaf van vier VisionAir luchtreinigers, allemaal met een CarbonMax-filter.

 

Astrid vervolgt: ‘We gebruiken de luchtreinigers veel. In het begin moesten we even wennen aan het geluid, zeker als ze vol stonden. Maar onze collega’s vinden ze uitstekend! Ze staan altijd aan in alle groepen en na een luierwissel zetten we ze vol aan om de nare luchtjes kwijt te raken. Vaak worden dingen verplicht gesteld waar onze collega’s nog even van moeten overtuigen, maar dat hoefden wij hier niet te doen!’ Ook sloot Astrid de Jong een onderhoudscontract af zodat de luchtreinigers altijd in een smetteloze staat verkeren om de lucht schoon te houden . In principe wordt altijd een vaste periode afgesproken, maar ook hier is enige flexibiliteit wat Astrid als een groot voordeel ziet.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Gunstige besparingen realiseren

 • Minder ziekteverzuim
 • Energie besparen door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk. Het zorgt voor een frisse, prettige werkomgeving en heeft een positieve invloed op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt terug de ruimte in geblazen. Zo gaat er geen waardevolle verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve extractie en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Filtert stof, virussen, geuren, rook, enz.
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

 

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past goed in elk interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is hij zeer gebruiksvriendelijk in gebruik. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met Free Breeze geurpatronen.

Lees hier meer

Neem contact met ons op!

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u in uw kinderdagverblijf of zorginstelling graag luiergeurtjes wegwerken?