Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Frankfurt Airport

"Dit project werd binnen drie weken zonder veel hinder afgerond."
Harald Nierula, senior manager
Rookcabine installatie bij Frankfurt Airport.
De Uitdaging

"Efficiency is een van de hoofdprioriteiten van een vliegveld. Er ontstonden veel onnodige problemen en kosten doordat er niet meer mocht worden gerookt in de terminals."

De antirookwet van oktober 2007 zorgde voor serieuze problemen op het vliegveld van Frankfurt, omdat roken is verboden binnen alle luchthaventerminals. Zoals verwacht werd, probeerden veel passagiers de terminal te verlaten om te roken – of rookten zij illegaal in de toiletten. Aangezien efficiency een van de hoofdprioriteiten van een vliegveld is, werden veel onnodige problemen en kosten veroorzaakt doordat er niet meer mocht worden gerookt binnen in de terminals. De noodzaak om een flexibele oplossing te zoeken kreeg daarom de hoogste prioriteit.

 

Een andere kwestie was het verbod op tabaksreclame. Dit leverde veel problemen op voor JTI, Japan Tobacco International, met een snel afnemend aantal rokers. De Europese Unie en de Wereldgezondheidsorganisatie bepaalden dat vanaf 27 februari 2005 geen tabaksreclame meer mocht worden gemaakt. JTI is the internationale tabaksdivisie van Japan Tobacco Inc., ’s werelds op twee na grootste tabaksbedrijf.

 

Harald Nierula: “De rookcabines van Euromate zijn geplaatst op strategische punten binnen de terminals, waardoor de efficiency van passagiersstromen eindelijk is geoptimaliseerd. Eerdere problemen bij de douane en/of sanitaire faciliteiten behoren daarmee tot het verleden. De mogelijkheid voor JTI om op te reden als sponsor voor de rookcabines was voor beide partijen zeer interessant. Het service- en onderhoudsteam doet elke dag geweldig werk. Niemand hoeft zich nog ergens zorgen over te maken. Vanwege de expertise van Euromate werd dit project binnen 3 weken geïnstalleerd zonder dat de luchthaventerminals en de passagiers hier veel last van hadden.”

Rookcabine PHO PRO van Euromate
De Oplossing

"De rookcabines gaan niet alleen naadloos op in het architectonische ontwerp van Frankfurt Airport, maar de vrijstaande units functioneren ook onafhankelijk van het bestaande luchtbehandelingssysteem."

De rookcabines van Euromate zijn verkrijgbaar in diverse groottes, vanaf het compacte model tot de grotere plaza-unit met diverse mogelijkheden. Het rookgebied kan op verschillendemanieren worden ingericht, wat dit de flexibele oplossing maakte waarnaar Frankfurt Airport op zoek was.

 

De rookcabines gaan niet alleen naadloos op in het architectonische ontwerp van Frankfurt Airport, maar de vrijstaande units functioneren ook onafhankelijk van het bestaande luchtbehandelingssysteem.

 

Rokende passagiers kunnen dankzij de glazen wanden oog houden op de vertrekschermen. Frankfurt Airport is het eerste vliegveld met zelfsluitende schuifdeuren die zijn ontwikkeld als antwoord op wettelijke voorschriften. De voorbereiding, installatie en service vragen om een gespecialiseerd projectteam. Als het gaat om de logistiek, dan verschilt de installatie van rookcabines op vliegvelden van de installatie van cabines in kantoren vanwege de veiligheidsvoorschriften en beperkte werktijd tijdens de nacht.

Rookcabine oplossing product afbeelding van Euromate.

Realiseer gunstige besparingen

 • Comfortabele oplossing ook voor niet-rokers, aangezien mensen buiten de rookcabine de tabaksrook niet ruiken en schadelijke gassen inademen.
 • Rookcabines kunnen overal worden geplaatst, wat kosten en ruimte bespaart omdat er geen speciale rookruimtes hoeven te worden gecreëerd.
Het Product

Rookcabine

Euromate’s vrijstaande, modulaire rookcabine kan overal geïnstalleerd worden. Binnen uw kantoor, in een gang, bij een coffee-corner of in een openbaar gebied. Dankzij een uniek filtersysteem verwijdert de cabine niet alleen tabaksrook, maar verbetert ook de algehele luchtkwaliteit binnen door recirculatie van omgevingslucht.

 • Rookcabines kunnen overal worden geplaatst, waardoor wordt bespaard op kosten en ruimte, aangezien geen speciale rookkamers hoeven te worden gemaakt.
 • Het ontwerp past perfect in de robuuste luchthavenomgeving.
 • Een comfortabele oplossing voor rokers, aangezien de hoogst efficiënte afzuiging geen sporen van tabaksrook en onaangename geuren achterlaat.
 • Ook voor niet-rokers een comfortabele oplossing, omdat mensen buiten de rookcabine de tabaksrook niet ruiken en geen schadelijke stoffen inademen.
 • Veel marketingmogelijkheden zowel binnen als buiten de cabines.
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op zoek naar een rookoplossing voor uw bedrijf? Ik help u graag.