Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Holland Packing

"De luchtreiniger krijgt van ons een TIEN voor het reduceren van droogstof / fijnstof. Wij zijn super tevreden over de werking!"
Dhr. Thijs van der Made
Holland Packing

Introductie

Het verpakken van industriële producten en kapitaalgoederen is een creatief en specialistisch vak. Met een traditie van meer dan 135 jaar behoort Holland Packing al vele jaren tot één van de beste industriële verpakkers in Nederland.

Holland Packing ontwikkelt, produceert en levert kisten, kratten, houten en kartonnen verpakkingen. Niet alleen naar eigen standaard maar ook naar de specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever. Naar de richtlijnen van de Duitse HPE, de Franse SEILA of de British Standard. De diensten van Holland Packing zijn al even uitgebreid als de producten. Zo verpakken zij ook op locatie en zijn ze in te schakelen bij het stuwen van containers, machineverhuizingen en andere logistieke diensten.

Case: industriële luchtreiniger geplaatst bij Holland Packing BV.
De Uitdaging

"Holland Packing had al lang last van stofproblemen, met name van op de vloer liggend stof dat niet werd afgezogen door de bronafzuigsystemen op de machines."

Bij het bewerken of verwerken van hout komt houtstof vrij dat zich gemakkelijk door de lucht verspreid en zich afzet in de neus, keel en luchtwegen. Hierdoor kunnen serieuze gezondheidsrisico’s ontstaan. Hout bevat stoffen die de huid, ogen en slijmvliezen irriteren.

Bij Holland Packing had men veel last van stof, met name sluierstof welke niet wordt afgezogen door de bronafzuiging op de machines. Thijs van der Made: “Ik draai zelf mee in de operatie, ik kon mij goed vinden in de klachten van het personeel.”

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
De Oplossing

"Wij zijn super tevreden over de werking van de luchtreinigers. Het sluimerstof is nagenoeg verdwenen en onze medewerkers merken het verschil. Zij hebben veel minder last van stof."

Op het moment dat Holland Packing werd gebeld door één van de medewerkers van de telemarketing afdeling van Euromate was er direct interesse in een afspraak. Thijs van der Made: “Onze verpakkingswerkzaamheden vinden veelal plaats in een risicovolle omgeving. In werkplaatsen en fabrieken, nabij machines en installaties. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers verdient daarbij de hoogste aandacht. Een verbeterde binnenluchtkwaliteit hoort daar natuurlijk bij. De (gezondheids)klachten van ons personeel uitte zich vooral in een stofneus. Zelf werk ik mee in de operatie en realiseer mij daardoor de noodzaak van een gezonde werkomgeving nog meer.”

 

De adviseur van Euromate heeft een stofmeting op locatie gedaan. Dit onderstreepte de noodzaak van goede luchtreiniging in de vorm van fijnstof afzuiging op de werkplaats. Vier HFE/SFM-25 industriële stofafzuigsystemen werden geïnstalleerd bij Holland Packing. Thijs van der Made: “Wij zijn super tevreden over de werking van de luchtreinigers. Het sluimerstof is nagenoeg verdwenen en onze medewerkers merken het verschil. Zij hebben veel minder last van stof.”

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot wel 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende vervuilingsbronnen
Het Product

HF-Serie

Euromate heeft met  de industriële luchtreiniger HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters hadden de voorkeur boven wegwerpfilters, niet alleen vanwege de effectiviteit van het filter, maar ook omdat ze milieuvriendelijker zijn en de kosten verlagen
Lees meer