Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Tollpost

"De HFE unit combineert alles wat we willen, hij doet zijn werk, is milieuvriendelijk en energiezuinig!”
Dhr. Trond Trehjørningen, technisch manager
Tollpost Globe AS

Introductie

Tollpost Globe AS is opgericht in 1926 en heeft een lange historie als leverancier van transport en logistieke diensten. Het is momenteel in handen van de Zweedse postgroep (Posten AB) en Deense post groep (Post Danmark A/S) die in februari 2009 gefuseerd zijn. Met een omzet van 2.4 biljoen Noorse kronen (ongeveer 270 miljoen EURO), 970 mensen in dienst, waarvan 700 chauffeurs en een omslag van 60.000 dozen per dag, behoort Tollpost tot de marktleiders in Noorwegen op het gebied van transport en  logistieke oplossingen en grensoverschrijdende pallet- en pakketdiensten van en naar Noorwegen. Binnen Noorwegen zijn er 29 logistieke centra die voorzien in een landelijke dekking. Het hoofdkantoor bevindt zich in Oslo en wordt uitgebreid met een nieuwe terminal.

De Uitdaging

"Stof slaat neer op camera’s, optische sensoren en computers en verhoogt daardoor de kosten voor onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden."

Zwevende microdeeltjes stof van papier en kartonnen dozen maar ook rubberen deeltjes van transportbanden en voertuigen komen gewoonlijk voor in omslagcentra,  postverwerkingsbedrijven, magazijnen, papierrecycling bedrijven en logistieke transport- en distributiecentra zoals bij Tollpost Globe AS. Als stof (vooral van papier en kartonnen dozen) wordt ingeademd door medewerkers en neerslaat op machines veroorzaakt dat gezondheidsklachten en uitval van machines. Het slaat neer op camera’s, optische sensoren en computers en verhoogt daardoor de kosten voor onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk stof uit de lucht te verwijderen voordat het neerslaat of wordt ingeademd. Euromiljø (onze Noorse distributeur) zag in dat de HFE luchtreiniger van Euromate uitermate geschikt zijn om dit probleem op te lossen.

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
De Oplossing

“Na installatie waren onze problemen grotendeels verdwenen.”

Om zoveel mogelijk stof te verzamelen werden er vier HFE-50 units geïnstalleerd bij een logistiek centrum van Tollpost op 6 meter hoogte, 2 meter hangend vanaf het plafond. Dit was een testopstelling voor een periode van vier weken. Na deze periode was er een duidelijk zichtbare vermindering van stof en was er minder onderhoud nodig. De filters werden uit de HFE unit genomen en gewogen en het resultaat was opmerkelijk. Elk filter bevatte 500 gram stof (papier en rubberen deeltjes).

De uitkomst was zo bevredigend dat Tollpost 26 HFE units heeft besteld om in hun nieuwe terminal te installeren. Het doel is om 26 kg stof per maand uit de lucht te filteren. Er zal een onderhoudsschema van eens per twee maanden worden aangehouden. De heer Trond: “Na installatie waren onze problemen grotendeels verdwenen.”

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot wel 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende vervuilingsbronnen
Het Product

HF-Serie

Euromate heeft met de industriële luchtreiniger HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters zijn effectief en milieuvriendelijk
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op zoek naar een oplossing voor fijnstof of olienevel?