Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Schroth Group

“De schoonmaakkosten zijn gedaald en de luchtvervuiling is minder. De tevredenheid van onze medewerkers is ook toegenomen. ”
Mr. Schroth, eigenaar
Schroth

Introductie

In 1981 werd de Schroth Gruppe opgericht. Na uitgebreide groei bestaat het bedrijf nu uit 120 medewerkers. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Fichtenau, is gespecialiseerd in de productie, reparatie en verhuur van ladingdragers in de vorm van pallets zoals europallets, palletkisten, bevestigingsframes en wegwerppallets. Het  maandelijkse volume ligt hierbij op ongeveer 250.000 pallets en 7.000 palletkisten.

De Uitdaging

"Vooral bij de productie en reparatie van houten pallets ontstaat veel stof."

Vooral bij de productie en reparatie van houten pallets ontstaat veel stof. De hoeveelheid stof was zo groot geworden dat de Schroth Gruppe op zoek ging naar een oplossing  om de medewerkers te beschermen. De heer Schroth: “In ons snelgroeiende bedrijf zijn de medewerkers onze prioriteit en zij moeten worden beschermd. Niet alleen de  prestaties werden beter, maar er was ook minder uitval van medewerkers.”

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
De Oplossing

"De luchtreinigers in de hal doen waarvoor ze zijn ingezet."

De grote hal van 1.200 m² met een volume van 8.300 m³ werd door Euromate voorzien van een combinatieoplossing met elektrostatische filters en zakkenfilters. Bij Schroth werden zes HFE-25 + SFM-25 luchtreinigers aan het plafond gemonteerd. Na de installatie van de Euromate luchtreinigers gaf een stofmeting een afname van 70% aan. “Het advies van Euromate was deskundig en professioneel. De luchtreinigers in de hal doen waarvoor ze zijn ingezet. Niet alleen zijn de schoonmaakkosten gedaald en is de luchtvervuiling minder geworden. De tevredenheid van onze medewerkers is ook toegenomen. Zij gaan hierdoor weer met plezier aan het werk.”

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot wel 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende vervuilingsbronnen
Het Product

HF-Serie

Euromate heeft met de industriële luchtreiniger HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters zijn effectief en milieuvriendelijk
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over onze fijnstof oplossingen?