Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Klingele Paper & Packaging Golfkartonfabriek Duitsland

Sinds de luchtfilters in gebruik zijn, is de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeterd.
Axel Schwarz, Technisch Manager
Golfkartonfabriek Duitsland

Klingele Paper & Packaging

De Klingele Paper & Packaging Group, met hoofdkantoor in Remshalden bij Stuttgart, is een van de grootste fabrikanten van golfbasispapier en golfkartonnen verpakkingen in Duitsland en een internationaal actieve leverancier van papier, golfkartonnen verpakkingsoplossingen en kleefstoffen.

Het bedrijf is opgericht in 1920 en is al drie generaties lang in familiebezit. Op vier locaties in Duitsland produceert Klingele golfkartonnen verpakkingsoplossingen in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Deze worden voornamelijk gebruikt als transport- en verkoopverpakkingen.

De golfkartonfabriek heeft 225 mensen in dienst en produceert jaarlijks ongeveer 160 miljoen vierkante meter golfkarton.

Passie

De perfecte golf

Wat drijft de 225 medewerkers in de fabriek?

“Wij creëren al meer dan 100 jaar nieuwe oplossingen in de golfkartonindustrie. Ons productassortiment omvat intelligente, efficiënte en hoogwaardige verpakkingsoplossingen van golfkarton, van eenvoudige transportverpakkingen tot opvallende verkoopverpakkingen en van speciale industriële verpakkingen tot effectieve displays”, legt Axel Schwarz, technisch manager bij Klingele, uit.

De teams ondersteunen klanten niet alleen als producenten, maar ook als ideeënleveranciers bij de ontwikkeling en het ontwerp van nieuwe golfkartonverpakkingen. De teams werken nauw samen met klanten vanaf de ontwikkelingsfase. Verpakkingen en verpakkingsconcepten worden ontwikkeld op basis van de specifieke eisen. Door een holistische kijk op het proces krijgen klanten deskundig advies op het gebied van brainstorming en ontwerp, optimalisatie van de toeleveringsketen, verpakkingsmachines, verpakkingstechnologie en nog veel meer.

Wat maakt Klingele bijzonder?

“Ons sterke team van toegewijde medewerkers.”

Uitdaging

"Er ontstaat zeer veel stof"

Axel Schwarz benadrukt: “De Klingele Groep investeert consequent in nieuwe technologieën, apparatuur en processen. Daarom is onze fabriek de eerste Duitse locatie waar Euromate-producten over de hele linie worden gebruikt om de arbeidsomstandigheden van de werknemers voortdurend te verbeteren.”

Zes Dust Free Industrial 8500 industriële luchtreinigers zijn sinds eind 2022 in gebruik genomen. Hoe is dit tot stand gekomen?

Axel Schwarz: “Door het reinigen van de machineomgeving werd keer op keer duidelijk hoeveel stof er vrijkomt bij de verwerking van golfkarton. We werken voortdurend aan het verbeteren van onze processen en werkomstandigheden. Daarom hebben we verder onderzoek gedaan naar het verbeteren van de binnenlucht. Door de ervaringen van onze zusterfabriek in Nederland werden we ons bewust van het product en de mogelijke toepassingen.”

Oplossing

"Onze medewerkers zijn zeer tevreden“

“Proefperiode“ voor de DFI

Een consultant van Euromate bezocht de fabriek en bood aan om een unit zoals die in gebruik is bij Klingele in Nederland een maand lang op proef te installeren om ervaring op te doen.

“De mogelijkheid om de unit te testen was een groot voordeel in het besluitvormingsproces,” zegt Axel Schwarz. “Tijdens de test kregen we meteen zeer positieve feedback van het personeel. We waren ook verrast door de lange levensduur van de ingebouwde filters.”

Resultaat

"De resultaten zijn uitstekend“

“Het product past gewoon perfect bij onze omstandigheden”, verklaart Axel Schwarz de snelle beslissing voor zes units. “De units werken precies zoals de test al aangaf. De resultaten zijn uitstekend. Onze medewerkers zijn zeer tevreden over de prestaties van de units. Sinds de luchtfilters in gebruik zijn, is de luchtkwaliteit op de werkplekken van de werknemers aanzienlijk verbeterd.”

Een laatste advies van Axel Schwarz: “Elk bedrijf dat te maken heeft met verhoogde stofniveaus en/of de luchtcirculatie in de hallen wil verbeteren, zou eens naar de Euromate DFI moeten kijken!”

Dust Free Industrial Luchtreiniger

Realiseer gunstige besparingen

 • Bespaar 70% op schoonmaakkosten
 • Gezonde werkomgeving met 40% minder ziekteverzuim
 • 30% besparing op energieverbruik
 • Onderhoudskosten tot 30% lager door minder machine-uitval
Het product

Dust Free Industrial (DFI) 8500

Speciaal voor productie en industriële omgevingen zoals werkplaatsen, retailbedrijven, bouwmarkten, groothandels, distributiecentra en warehouses heeft Euromate de Dust Free Industrial (DFI) 8500 ontwikkeld. Deze unieke totaaloplossing garandeert niet alleen een stofvrije werkomgeving en jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak.

 • Een slim meet- en regelsysteem voor een constante capaciteit, of het filter nu leeg of bijna vol is
 • Het apparaat herkent het filter en past de configuratie automatisch aan voor een optimale werking
 • Eenvoudige bediening met grafisch touchscreen
 • Een speciale LED-indicator geeft de status van het apparaat aan
Lees meer

Hebben uw medewerkers ook last van stof in de werkomgeving?

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik geef u graag vrijblijvend advies over een passende oplossing.