Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Dierenbescherming Het Knaaghof

“Onze vrijwilligers hebben veel minder last van klachten door de fijnstofreductie en wat een verschil met schoonmaken!”
Merel Pieneman, manager
EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
Dierenbescherming Het Knaaghof

Introductie Dierenbescherming Het Knaaghof

Sinds 2010 is Dierenbescherming Het Knaaghof het konijnen- en knaagdieropvangcentrum voor de Zuidwestelijke Dierenwelzijnsregio. Het asiel vangt jaarlijks zo’n 600 konijnen en knaagdieren op. Konijnen en knaagdieren hebben steeds vaker onderdak nodig, vaak impulsief gekocht en aan de kant geschoven als de zorg teveel wordt.

De managers van het asiel werken met vrijwilligers en stagiaires om de dieren te verzorgen en om iedereen te adviseren die overweegt een konijn of knaagdier een huis te bieden. De medewerkers hebben gedegen expertise en ervaring waardoor ze gedegen advies kunnen geven en de geschiktheid van een dier voor zijn potentiële nieuwe eigenaar kunnen beoordelen. Professionaliteit staat bij Het Knaaghof hoog in het vaandel en dierenwelzijn staat altijd voorop.

 

De Uitdaging

"We zouden 's middags schoonmaken en de volgende ochtend zou je denken dat we niets hadden gedaan. Ik wilde echt de binnenlucht verbeteren, voor het personeel en de dieren.”

Vrijwilligers van Het Knaaghof werken nauw samen. Het asiel heeft 125 plaatsen voor dieren en als ze allemaal vol zijn, hopen fijne deeltjes zich snel op in de lucht. Manager Merel Pieneman legt uit: “We maakten ’s middags schoon en de volgende ochtend zou je denken dat we niets hadden gedaan. Ik wilde echt de binnenlucht verbeteren, voor het personeel en de dieren.”

Werkomgeving

“Omdat we met zoveel stro, hooi en zaagsel werken, hebben we veel last van fijnstof''

“Omdat we met zoveel stro, hooi en zaagsel werken, hebben we veel last van fijnstof. De dieren verliezen ook haar en huidschilfers. Dat hangt allemaal in de lucht’, legt Merel Pieneman uit. Dieren die onderdak vinden op Het Knaaghof genieten tijdens hun verblijf van stalen en plexiglas slaapplaatsen. Professionaliteit staat hoog in het vaandel en voor Merel is het belangrijk om een prettige werkomgeving voor vrijwilligers en een schone huisvesting voor de dieren te bieden.

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
De Oplossing

“We hebben nu onze eigen luchtreiniger en een zichtbaar verbeterde werkomgeving!”

Merel Pieneman vervolgt: “Ik ging online op zoek naar een fijnstofafzuigsysteem en kwam Euromate tegen. Adviseur Marco Balkema was direct enthousiast over onze opvang en heeft ons veel steun gegeven bij het zoeken naar de juiste oplossing. Dat gaf mij het vertrouwen dat ik nodig had en ben begonnen met het samenstellen van een projectaanvraag met een externe fundering. Dankzij dat en de vergoeding van Euromate hebben we nu onze eigen luchtreiniger en een zichtbaar verbeterde werkomgeving!” Met de bedieningskast kan het personeel de modus zelf aanpassen. Overdag werkt de luchtreiniger op een laag, stil niveau en ’s avonds op een hoger niveau voor een krachtige reiniging.

Gunstige besparingen realiseren

 • Filtert tot 90% van de vervuiling.
 • Oplossing op maat voor verschillende bronnen van vervuiling.
Het Product

HF-Serie

De HFE-unit van Euromate is een zeer effectief en efficiënt systeem voor het filteren van stofdeeltjes. Zelfs lasrook en olienevel vormen geen probleem voor dit systeem. Het HFE-systeem is opgebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Een aanzienlijke vermindering van storingen en kosten verbonden aan machineonderhoud door het verwijderen van fijnstof uit de lucht.
 • Vermindering van stof- en rubberdeeltjes draagt bij aan een prettige en gezonde werkomgeving.
 • Energiebesparend – stof dat door ventilatie uit de lucht wordt gehaald en naar buiten wordt afgevoerd, brengt hoge energiekosten met zich mee door warmteverlies en de noodzaak om binnenkomende verse lucht op te warmen. De HFE-unit filtert lucht volgens het luchtrecirculatieprincipe, waarbij verwarmde lucht wordt gerecirculeerd en kan weer naar beneden worden getransporteerd. Dit helpt om de verwarmingskosten te verlagen.
 • Herbruikbare elektrostatische filters die kunnen worden gereinigd, kregen de voorkeur vanwege milieu- en kostenbewustzijn.
Lees Meer

Neem contact met ons op!

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze oplossingen voor fijnstof?