Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Bilfinger Noell GmbH

"Wij zijn zeer tevreden over Euromate. Onze medewerkers worden beschermd en onze producten behouden hun kwaliteit."
Dhr. Ronald Hepper, bestuursvoorzitter
Bilfinger Noell

Introductie

Bilfinger Noell, gevestigd in Würzburg, biedt speciale oplossingen en speciale hightech-machinebouw. De sterke punten zijn innovatieve oplossingen door het gebruik van efficiënte technologieën, zowel op het gebied van onderzoek, bij nucleair-technische toepassingen als bij opslag van energie. De aandacht is hierbij vooral gericht op toepassingen op het gebied van nucleaire, cryogene, magnetische, vacuüm- en supergeleidingstechniek.

 

Het prestatiespectrum van Bilfinger Noell reikt van ontwikkeling, ontwerp, planning, levering en inbedrijfstelling, tot het bedrijf van de geleverde installaties en de inrichtingen hiervan. De meer dan 270 medewerkers zijn hoofdzakelijk werkzaam bij de afdeling engineering. Met hun technische knowhow en aanzienlijke engineering-diepgang, analyseren de medewerkers de eisen van nieuwe projecten, ongeacht de branche en ontwikkelen ze passende oplossingen voor de betreffende eisen.

De Uitdaging

"Naast stationaire afzuigingen voor een effectieve filtering, werd bij Bilfinger Noell naar een oplossing gezocht die een hoogst mogelijke proceszekerheid garandeert."

De productie en montage van de zeer gevoelige producten en oplossingen, evenals de fijnmechanische onderdelen, vragen om een hoge mate van luchtzuiverheid, die constant moet worden gehouden en absoluut noodzakelijk is. Naast stationaire industrie afzuigingen voor een effectieve filtering, werd bij Bilfinger Noell naar een oplossing gezocht die klanten, evenals medewerkers een maximale en hoogst mogelijke proceszekerheid garandeert.

HF-serie industriële luchtreiniger geplaatst in een industriële werkplaats.
EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
De Oplossing

"Deze systemen bieden vooral bij lasrook en fijnstof een effectieve filtering. De filters zijn eenvoudig te reinigen, herbruikbaar, evenals milieuvriendelijk en kostenbesparend."

Als ervaren onderneming op het gebied van schone lucht, kon Euromate met een speciale oplossing voldoen aan de eisen van Bilfinger Noell. Door de aan het plafond hangende luchtsystemen van Euromate circuleert de lucht en wordt deze volgens het circulatieprincipe gefilterd. Het systeem zorgt ook dat bij de halluchtreiniging slechts geringe warmteverliezen ontstaan en zo verwarmingskosten efficiënt worden verlaagd.

 

Op de locatie Würzburg zijn de ruimteluchtsystemen van Euromate uitgerust met elektrostatische filters, ook wel elektrostatische filters (HFE) genoemd. Deze systemen bieden vooral bij lasrook en fijnstof een effectieve filtering. De filters zijn eenvoudig te reinigen, herbruikbaar, evenals milieuvriendelijk en kostenbesparend.

 

Bij de uitrusting van een tweede hal op de locatie Würzburg is een modulaire oplossing van Euromate toegepast. Hierbij worden naast de elektrische filters ook zakkenfilters voor de filtering van grof stof toegepast. Zo kunnen de elektrische filters zich volledig concentreren op het filteren van fijnstof. Indien nodig zijn deze modulaire systemen zelfs uitbreidbaar met actief kool.

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende bronnen van vervuiling
Het Product

HFE-serie

Euromate heeft met de industriële luchtreiniger HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters zijn effectief en milieuvriendelijk
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze oplossingen? Ik adviseer u graag!