Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Zorggroep Noorderboog

De luchtreiniger heeft ongetwijfeld zijn doel bereikt. De collega's op de afdeling zien een merkbare verbetering van de luchtkwaliteit."
Heine Sietsma, manager facilitaire zaken
Zorggroep Noorderboog

Introductie Zorggroep Noorderboog

Zorggroep Noorderboog biedt verpleging, verzorging, behandeling en thuiszorg. De kracht van Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes.

Noorderboog wil mensen met een intensieve zorgvraag ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Voor thuiszorg kan men terecht bij CarePool, onderdeel van Zorggroep Noorderboog. Ook bieden zij de mogelijkheid voor consultatie en behandeling in de eerste lijn door onze (para) medici. Daarnaast werkt Zorggroep Noorderboog samen met gemeentes, wooncoöperaties, gespecialiseerde zorginstellingen, zorgverzekeraars en overheden.

Midden in het centrum van het landelijk gelegen Diever ligt Jan Thijs Seinenhof. Dit is een gecombineerd verpleeghuis voor mensen met lichamelijke beperkingen en voor mensen met een vorm van dementie of een andere stoornis in het geheugen.

.

De Uitdaging

"Wanneer de deur geopend werd verspreidde de onaangename lucht zich door de gang."

In verpleeghuizen wonen mensen die te maken kunnen hebben met incontinentieproblemen en gerelateerde kwesties. Zo ook in het Jan Thijs Seinenhof. De vestiging beschikt over een pospoelruimte waar incontinentiemateriaal wordt opgeslagen. Dit wordt één keer per week naar buiten gebracht. Hier worden tevens de gebruikte plaspotten geleegd en gespoeld. De indringende lucht bleef hangen in deze ruimte. Wanneer de deur geopend werd verspreidde de onaangename lucht zich door de gang. Bewoners en bezoekers ondervonden hier hinder van.

Heine Sietsma van Zorggroep Noorderboog: “Voor zowel onze bezoekers als bewoners is de geuroverlast niet wenselijk, een fris ruikende afdeling is een pré!”  Euromate heeft rookruimtes ingericht in deze vestiging, dus het contact om dit probleem op te lossen was zo gelegd.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

"We hebben voor Euromate gekozen op basis van prijs/kwaliteit."

“Euromate heeft eerder bij ons twee rookruimtes ingericht. We waren hier erg over te spreken en dus lag het voor de hand opnieuw Euromate te vragen om met ons naar dit probleem te kijken.” vertelt Hans Sietsma.

Adviseur Gerard Boomer bezocht de locatie om de situatie te beoordelen. Het advies was een VisionAir luchtreiniger met CarbonMax filter die voorkomt dat vervelende en indringende geuren blijven hangen.

Hans Sietsma: “De grootste uitdaging was hoe wij de luchtreiniger het beste konden bevestigen in deze kleine ruimte. De wandmontage bleek de beste en meest efficiënte optie. Onze collega’s zijn zeer tevreden met het apparaat en merken een aanzienlijke verbetering ten aanzien van de luchtkwaliteit. Niet alleen zij, maar ook de bewoners en bezoekers hebben veel minder hinder van de stankoverlast.”

 

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Wat kunt u verwachten

 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Product

Visionair Blue Line

De term fijn stof dekt veel verschillende soorten deeltjes. Fijn stof is stof met een deeltjesgrootte van 10 micrometer of minder, d.w.z. 0,001 centimeter. Maar niet alle soorten fijn stof zijn even groot of hebben hetzelfde effect. De iets grotere deeltjes, die tussen 5 en 10 micrometer groot zijn, worden door mensen alleen oppervlakkig ingeademd. Eén keer hoesten of niezen en de deeltjes zijn uit ons lichaam verdwenen. De kleinere deeltjes veroorzaken echter ernstigere gezondheidsproblemen en verstoren gevoelige elektronica.

Een luchtreiniger tegen fijnstof beschermt tegen ziekten en tegen bedrijfsstoringen als gevolg van elektronische storingen door fijnstof.

 • Filtert 99,96% van alle deeltjes van 0,1 µ
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Filtert fijnstof, virussen, geuren, rook, enz.
 • Opties: Ruimtebesparende installatie aan muur of plafond of mobiel op de vloer (wielen)
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig
meer informatie

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook geinteresseerd in frisse lucht, zonder onaangename geuren?