Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 45 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 45 jaar ervaring

Zorggroep Noorderboog

“De luchtreiniger heeft zijn doel zeker bereikt. Medewerkers op de afdeling merken een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit.”
Heine Sietsma, manager facilitaire zaken
Zorggroep Noorderboog

Introductie Zorggroep Noorderboog

Zorggroep Noorderboog biedt verpleging, verzorging, behandeling en thuiszorg. De kracht van Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes. Noorderboog wil mensen met een intensieve zorgvraag ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Voor thuiszorg kan men terecht bij CarePool, onderdeel van Zorggroep Noorderboog. Ook bieden zij de mogelijkheid voor consultatie en behandeling in de eerste lijn door onze (para) medici. Daarnaast werkt Zorggroep Noorderboog samen met gemeentes, wooncoöperaties, gespecialiseerde zorginstellingen, zorgverzekeraars en overheden.

 

Midden in het centrum van het landelijk gelegen Diever ligt Jan Thijs Seinenhof. Dit is een gecombineerd verpleeghuis voor mensen met lichamelijke beperkingen en voor mensen met een vorm van dementie of een andere stoornis in het geheugen.

De Uitdaging

Telkens als de deur werd geopend, verspreidde de onaangename lucht zich door de gang.

In verpleeghuizen wonen mensen die ook te maken kunnen hebben met incontinentieproblemen en gerelateerde kwesties. Zo ook in het Jan Thijs Seinenhof. De vestiging beschikt over een pospoelruimte waar incontinentiemateriaal wordt opgeslagen. Dit wordt één keer per week naar buiten gebracht. Hier worden ook de gebruikte plaspotten geleegd en gespoeld. De indringende lucht bleef hangen in deze ruimte. Wanneer de deur geopend werd verspreidde de onaangename lucht zich door de gang. Bewoners en bezoekers ondervonden hier hinder van.

 

Heine Sietsma van Zorggroep Noorderboog: “Voor zowel onze bezoekers als bewoners is de geuroverlast niet wenselijk, een fris ruikende afdeling is een pré!” Euromate heeft rookruimtes ingericht in deze vestiging, dus het contact om dit probleem op te lossen was zo gelegd.

De Oplossing

"We hebben voor Euromate gekozen op basis van prijs/kwaliteit."

“Euromate heeft eerder bij ons twee rookruimtes ingericht. We waren hier erg over te spreken en dus lag het voor de hand opnieuw Euromate te vragen om met ons naar dit probleem te kijken.” vertelt Hans Sietsma. Adviseur Gerard Boomer bezocht de locatie om de situatie te beoordelen. Het advies was een VisionAir luchtreiniger met CarbonMax filter die voorkomt dat vervelende en indringende geuren blijven hangen.

 

Hans Sietsma: “De grootste uitdaging was hoe wij de luchtreiniger het beste konden bevestigen in deze kleine ruimte. De wandmontage bleek de beste en meest efficiënte optie. Onze collega’s zijn zeer tevreden met het apparaat en merken een aanzienlijke verbetering ten aanzien van de luchtkwaliteit. Niet alleen zij, maar ook de bewoners en bezoekers hebben veel minder hinder van de stankoverlast.”

Gunstige besparingen realiseren

 • Minder ziekteverzuim
 • Energie besparen door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk. Het zorgt voor een frisse, prettige werkomgeving en heeft een positieve invloed op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt terug de ruimte in geblazen. Zo gaat er geen waardevolle verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve extractie en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Filtert stof, virussen, geuren, rook, etc
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

 

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past goed in elk interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is hij zeer gebruiksvriendelijk in gebruik. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met Free Breeze geurpatronen.

Lees Meer

Neem contact met ons op!

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over onze oplossingen voor uw geuroverlast?