Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Woningcorporatie Woonstede

“De klachten zijn opgelost en daar gaat het ons om!”
Gerard de Nooij
Woningcorporatie Woonstede

Introductie Woonstede

Woonstede helpt zo veel mogelijk starters, jonge gezinnen, uitbreidende gezinnen en senioren om een plek te vinden waar ze kunnen ontspannen en lekker kunnen leven.

 

Woningcorporatie Woonstede kampte met luchtproblemen veroorzaakt door apparatuur in een reproruimte van het moderne hoofdkantoor. Diverse onderzoeken gaven onvoldoende inzicht in het probleem, maar Euromate bracht de oplossing met een luchtreiniger.

De Uitdaging

Deze hadden vooral betrekking op branderige ogen en een penetrante geur.

Woningcorporatie Woonstede beschikt over een speciale printerruimte van ca. 38m2. In deze ruimte bevinden zich 3 laserjet printers, 1 deskjet printer en 1 kopieermachine. Verder staan er in deze ruimte open opbergkasten en is er mechanische ventilatie via plafondroosters. De ruimte is inpandig, dus geen ramen en heeft een open toegang.

 

Het verblijf in de printerruimte leidde tot klachten onder het personeel. Deze hadden vooral betrekking op branderige ogen en een penetrante geur. Intensief onderzoek en aanpassingen aan de printers, de mechanische luchtverversing en zelfs het printpapier leverden geen verbeteringen op.

Luchtanalyse

Objectieve meting

Woonstede kwam in contact met Euromate met het verzoek een advies en oplossing te bieden om deze aanhoudende klachten te verhelpen. Om te beginnen schakelde Woonstede en Euromate de organisatie RPS Analyse BV in om objectieve meting van de de luchtkwaliteit uit te voeren en het directe effect van de luchtreiniger te constateren.

 

Ten aanzien van MAC-waarden en ervaringscijfers voor fijnstof, vaste tonerstoffen, ozon en micro-organismen stelde RPS geen probleem waarden vast. Dit had zowel betrekking op de nulmeting zónder luchtreiniger als de nameting mét luchtreiniger. Echter, bij het belevingsonderzoek een maand later bleek dat de betrokken medewerkers duidelijk verbeteringen merkten ten aanzien van de luchtkwaliteit en lichamelijke klachten.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

Het voorfilter in de luchtreiniger vangt onder andere het grove stof, haar en huidschilfers op.

De oplossing die is geboden door de adviseur van Euromate is een VisionAir2 luchtreiniger die ingebouwd werd in het plafond van de printerruimte. Het voorfilter in deze luchtreiniger vangt onder andere de grove stofdeeltjes, haren en huidschilfers af. Het ElektroMax filter filtert vuildeeltjes tot 0,01 micron (=0,00001 mm). Daarnaast is de luchtreiniger uitgerust met een verzwaard actief koolfilter (OdourFree). Dit wordt vooral geadviseerd wanneer indringende geuren verschijnen. Het OdourFree filter verwijdert een groot spectrum van gassen en geuren en heeft een hoog verzadigingsniveau.

 

Tot slot is de optie SterilAir toegevoegd. Deze optie elimineert micro-organismen en kan op elk gewenst moment geïnstalleerd worden. Mirco-organismen (bacteriën, virussen en gisten) kunnen zich zeer snel in de lucht verspreiden en aangrenzende gebieden verontreinigen.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Gunstige besparingen realiseren

 • Minder ziekteverzuim
 • Energie besparen door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk. Het zorgt voor een frisse, prettige werkomgeving en heeft een positieve invloed op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt terug de ruimte in geblazen. Zo gaat er geen waardevolle verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve extractie en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Luchtreiniger voor tabaksrook, stof, virussen, geuren, etc
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

 

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past goed in elk interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is hij zeer gebruiksvriendelijk in gebruik. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met Free Breeze geurpatronen.

Lees Meer

Neem contact met ons op!

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over onze oplossingen?