Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Timmermans Verspaningstechniek

“Onze medewerkers merken dat de olienevel flink is gereduceerd sinds de komst van de luchtreinigers.”
Arjan Timmermans, mede-eigenaar
Timmermans Verspaningstechniek

Introductie

Met ruim veertig specialisten die alles weten én kunnen als het om verspanen gaat, staat Timmermans Verspaningstechniek klaar om ieder werkstuk op de meest nauwkeurige wijze te vervaardigen. Timmermans Verspaningstechniek BV is opgericht in 1989 te Oudenbosch. Vanaf de start tot op heden groeit het bedrijf aanzienlijk.

 

Timmermans Verspaningstechniek heeft ruim 25 jaar kennis en ervaring in verspaningstechniek en een indrukwekkend machinepark. Technieken als kotteren, draaien, frezen, boren, vlakslijpen, rondslijpen, zagen en lassen worden allemaal ingezet om verspaningswerkzaamheden te verrichten aan de producten van de klanten. Alle medewerkers,  machines en gereedschappen maken deel uit van een bedrijfsvoering die gericht is op het veilig, duurzaam en efficiënt produceren van producten.

De Uitdaging

"Tijdens de verschillende verspaningstechnieken komen er veel oliedampen vrij. "

Tijdens de verschillende verspaningstechnieken komen er veel oliedampen vrij. Deze dampen uit de lucht filteren komt niet alleen ten goede van de gezondheid van de
medewerkers, het voorkomt ook storingen in de machines. Op het moment dat Arjan Timmermans door Euromate werd benaderd was de interesse direct gewekt; zij waren op zoek naar een partij die een oplossing kon bieden voor het reduceren van oliedamp en olienevel.

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
De Oplossing

"TDe luchtmeting na installatie toonde aan wat wij al zagen; de olienevel is nagenoeg verdwenen."

Arjan Timmermans: “Onze bedrijfsvoering is voor een groot deel gericht op veilig werken. De luchtzuivering zorgt voor kwaliteitverbetering van de lucht waarin onze  medewerkers werken. Dit levert een belangrijke bijdrage levert aan onze bedrijfsvoering die voor een groot deel is gericht op de medewerker in de werkplaats en veilig werken.” De Euromate adviseur heeft voor- en na de installatie een luchtmeting gedaan waarmee de effectieve werking van de luchtreinigers werd bevestigd.

Arjan Timmermans: “De luchtmeting na installatie toonde aan wat wij al zagen; de olienevel is nagenoeg verdwenen. Er is een merkbaar beter binnenklimaat bereikt. Dankzij de schonere lucht blijven onze machines ook in betere conditie en hebben we minder uitval. Wij zullen Euromate zeker aanbevelen bij andere bedrijven.”

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot wel 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende vervuilingsbronnen
Het Product

HF-Serie

Euromate heeft met de industriële luchtreiniger HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters zijn effectief en milieuvriendelijk
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op zoek naar een oplossing voor fijnstof of olienevel?