Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Stephan Schulze | Notaris in Rottweil

"Als ik op de luchtzuiveraars wijs, reageren mijn klanten positief. Ze waarderen het."
Stephan Schulze, Notaris
Stephan Schulze Notaris

Introductie

”Ik maak het mooi”: dit motto hanteert notaris Stephan Schulze bij de inrichting van het notariskantoor aan de Königstraße 68 in Rottweil, Zuid- Duitsland, evenals bij de vormgeving van de website. Iedereen die een notaris zoekt, weet wat een notaris is en doet, zegt hij, en wil alleen weten: “Kan ik daar parkeren?” en: “Is hij sympathiek?” “Daarom breng ik indrukken over op de website wat betreft foto’s van de kamers, het gebouw, het personeel, mijzelf, en een paar trefwoorden als attent, mindful, samen…”

 

Of met de informatie dat 1 team met 13 werknemers in totaal 200 jaar beroepservaring inbrengt. En dat er genoeg parkeerplaatsen direct naast het gebouw zijn. Ik maak het mooi: Dit heeft ook te maken met ervaringen uit 30 jaar werken als notaris – sommige daarvan in de verste uithoek van een gemeentehuis “waar niemand anders wilde komen”, toen hij nog ambtenaar-notaris in overheidsdienst was. Sinds 2018 werkt Stephan Schulze als zelfstandig notaris in zijn geboortestad Rottweil.

De Uitdaging

"Meneer Schulze, ik ben positief!" - en een goede ingeving

“Ik weet nog hoe de flits van inspiratie over de luchtzuiveraars bij me opkwam,” zegt Stephan Schulze. “Ik herinnerde mij dat een goede vriendin van mij op een seminar in Allgäu een prachtig verhaal had verteld over de mensen in haar bedrijf die een apparaat hadden omgebouwd zodat het tegen coronavirussen kon worden gebruikt. Dus ik zei tegen mijn vrouw: “Stuur haar meteen een bericht, we hebben luchtzuiveraars nodig op kantoor!” De kennis, die bij Euromate werkt, ontving het bericht terwijl ze op vakantie was in Argentinië: “Hallo, ik heb een vraag. Is de luchtreiniger ook beschikbaar voor kantoren? We hebben wat nodig voor in ons notariskantoor.” Een paar links en klantreferenties later, kwam het bericht: “Maak een offerte voor twee ruimtes en voor de receptie. Staande units zouden ideaal zijn.”

 

“De publieke discussie over luchtzuiveraars in de media, vooral waar het ging om scholen en openbare gebouwen, had reeds mijn aandacht getrokken. Dan zie je zulke  apparaten in de sportschool en denk je dat het goed is, net als wanneer je uit eten gaat in een restaurant. Maar de ‘trigger’ was het telefoontje van een cliënt met wie ik de dag ervoor lang aan tafel had gezeten en gewerkt, en die vervolgens ‘s ochtends belde en zei: ‘Mijnheer Schulze, de test van vanmorgen was positief!’

De Oplossing

De apparaten storen totaal niet!

“Er is een oplossing, dacht ik, en zei tegen mijn vrouw: neem contact op met Euromate, nu meteen!” Zo gezegd, zo gedaan. “Wat me het meest aanstond was de snelle opvolging. De volgende dag al nam een medewerker van de verkoopafdeling contact met mij op en stuurde een offerte, ik bestelde meteen en na zeven of acht werkdagen waren de apparaten er. We schroefden de voetjes erop en namen de luchtreinigers meteen in gebruik. Ik was blij dat het zo adequaat en vooral zo snel ging!”

 

Welke ervaringen hebben Stephan Schulze en zijn medewerkers opgedaan in de periode sinds de luchtzuiveraars in gebruik zijn genomen? “Een paar dagen geleden heeft een klant intensief navraag gedaan en het typeplaatje gefotografeerd,” was het spontane antwoord. “Hij neemt waarschijnlijk contact op als hij de kans krijgt.” En tijdens het werk? “Je raakt zo gewend aan de apparaten dat je ze bijna niet meer opmerkt. Een zacht piepje bij het aan- en uitschakelen, dat is alles! De airconditioning in de vergaderzalen is bijna nog afleidender! Ik zit in beide kamers zodat de apparaten links van mij staan en ik hoor alleen een heel zacht gezoem. De klanten hebben er nooit last van gehad. Als ik op de luchtzuiveraar wijs, reageren de klanten positief. Ze waarderen het.”

 

Neveneffect

Positief neveneffect - de stank is weg!

Stephan Schulze heeft een positief neveneffect opgemerkt: “De stank is weg!” Wat bedoelt hij? “Je zit immers lange tijd in een kamer met een of meer klanten wanneer bijvoorbeeld een certificaat wordt voorgelezen. Vooral ‘s middags, als de klanten terugkomen van de lunch, ruiken ze naar eten in hun kleren. Als ik daarna de kamer verliet om iets te doen en weer binnenkwam, dacht ik altijd: Wat een stank! Doe het raam open. Dat is al een hele tijd niet meer zo sterk. Natuurlijk moet het af en toe gelucht worden – in ons bedrijf heeft iedereen die het dichtst bij het raam zit een “license to air” – maar alleen vanwege de zuurstof. De muffe geur is weg!”

 

Waar zou Stephan Schulze nog meer luchtzuiveraars willen zien? Op basis van de goede ervaringen met de drie VisionAir MicrobeFree in zijn kantoor – waar zou Stephan Schulze nog meer luchtreinigers wensen? “In scholen! Zeker in elke klas. Ik weet wat ik betaald heb voor drie eenheden, het was het waard! Als een schoolbestuur er 100 of 200 bestelt, krijgen ze korting. Er zijn ook subsidies. Het is ongelofelijk dat deze fondsen niet zijn gebruikt. Met een luchtzuiveringsinstallatie zou er tijdens de pauze, net als vroeger, een goede ventilatie zijn, maar zouden de kinderen niet met dikke jassen en sjaals in de klas hoeven te zitten. Bestellen, aansluiten, gebruiken – dat zou voor elke school moeten gelden!”

Realiseer gunstige besparingen

 • Minder ziekteverzuim
 • Energiebesparing door recirculatie
Het Product

Vision Air Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk. Het zorgt voor een frisse, prettige werkomgeving en heeft een positieve invloed op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt terug de ruimte in geblazen. Zo gaat er geen waardevolle verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve afzuiging en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Filtert stof, virussen, geuren, rook, enz.
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past goed in elk interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is hij zeer gebruiksvriendelijk in gebruik. Om een ​​extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met Free Breeze geurpatronen.

Meer informatie

Wilt u een virusproof oplossing in uw werkruimte?

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.