Taal
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring
  • Expert op het gebied van luchtzuivering
  • Wereldwijd oplossingen op maat
  • Al 49 jaar ervaring

Memmingen Airport - de luchthaven van Allgau met rookcabines

"De aanschaf van een tweede rookcabine was voor ons onvermijdelijk."
Viola Zimmermann, Inkoopafdeling
Airport Memmingen

Luchthaven Memmingen - de hoogste luchthaven van Duitsland

Memmingen Airport ligt slechts vijf kilometer ten zuidoosten van Memmingen in de regio Allgäu, een van de populairste vakantieregio’s in Duitsland.

Memmingen Airport begon in 2007 met regelmatige lijn- en chartervluchten. Wat begon als een pioniersonderneming van lokale ondernemers is nu de grootste low-cost luchthaven van Zuid-Duitsland en neemt een vaste plaats in in de top 15 van Duitse commerciële luchthavens. In 2022 vestigde de luchthaven een nieuw record met bijna twee miljoen passagiers. Het succesverhaal van de luchthaven is gebaseerd op een mix van onderscheidende factoren. Aantrekkelijke non-stop verbindingen in heel Europa en de bijzondere ligging aan het snelwegknooppunt A7/A96 en in het centrum van een aantrekkelijk verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van München tot Zwitserland en Oostenrijk.

“We zijn blij met de grote groei”, benadrukt luchthavendirecteur Ralf Schmid, “die we hebben bereikt dankzij ons toegewijde team en onze sterke luchtvaartpartners.”

Luchthaven op groeikoers

Memmingen Airport - een sterke werkgever in de regio

Door de groei ontstaan er voortdurend nieuwe arbeidsplaatsen en is er behoefte aan extra personeel. Zo moeten de 237 medewerkers van Flughafen Memmingen GmbH en Allgate GmbH tot eind 2023 met ongeveer 50 nieuwe collega’s worden uitgebreid. “Wij hebben versterking nodig”, zegt bedrijfsleider Ralf Schmid, “en verheugen ons op nieuwe gemotiveerde medewerkers die met ons de groeikoers voortzetten.”

Ook de infrastructuur op de luchthaven van Memmingen wordt tot 2026 in meerdere stappen aangepast aan de grote vraag en de toenemende officiële eisen.

Zo worden onder meer de incheckzone en de bovenverdieping van de aankomsthal uitgebreid en wordt de bovenverdieping van de terminal uitgebreid.

Duurzaamheid

Duurzaamheid - 2030 agenda

In het algemeen speelt het thema duurzaamheid een centrale rol in de luchtvaartindustrie. De luchthavenexploitant zet zich in voor de Agenda 2030 van de Verenigde Naties en de Sustainable Development Goals (SDG’s) met concrete toezeggingen op het gebied van economie, ecologie en sociale zaken. De hoogste prioriteit is klimaatneutraliteit: tegen 2030 moet 0 procent CO² worden bereikt door vermindering en compensatie van CO²-uitstoot. Een maatregel om dit doel te bereiken is de e-vloot op Allgäu Airport.

Uitdaging

Uitdaging voor rokende reizigers

De fascinatie voor luchthavens, het verlangen om te reizen, ver weg te zwerven en onderweg verschillende culturen te ontmoeten, is meer dan ooit aanwezig. Maar luchthavens kunnen ook een uitdaging zijn voor reizigers: veiligheidscontroles, vliegangst, lange wachttijden in de vertrekruimte tussen “voor het geval dat, een uur te vroeg” en het eigenlijke instappen.

Wachttijden en lange rijen zijn niet alleen een uitdaging voor ouders met kleine kinderen – maar ook voor rokers. De luchthaventerminal is een rookvrije zone, roken is verboden in het vliegtuig en op het platform. Een lange tijd voor rokers, voor wie het wachten na de veiligheidscontrole (en met het oog op de komende vlucht) behoorlijk lang kan zijn.

Neem een snelle sigaret...

Even roken... Zeker! In de rookcabine

Het is niet zo gemakkelijk om op de luchthaven de frisse lucht in te gaan en te roken. “Sommige mensen zoeken dan een manier om in het gebouw te roken – zonder betrapt te worden”, zegt Viola Zimmermann, die verantwoordelijk is voor Inkoop/Voorraad & Inkoop op Memmingen Airport.

Om dit probleem tegen te gaan, is er op Memmingen Airport na de veiligheidscontrole een biertuin in de openlucht. Deze bevindt zich echter in het Schengengebied. Dit betekent dat passagiers die naar een niet-Schengengebied reizen en al door de douane zijn gegaan, hier geen gebruik meer van kunnen maken.

De oplossing. Rookcabine.

Een rookcabine in de veiligheidszone van de luchthaven

Sinds maart 2018 is er een Smoke’n Go Plaza rookcabine in het vertrekgebied van Memmingen Airport. Deze wordt intensief gebruikt en veel passagiers komen er graag langs om hun nicotinehonger te stillen.

“Aangezien onze luchthaven voortdurend in ontwikkeling is en we een continue passagiersgroei hebben en verwachten dat deze zal aanhouden, was de aanschaf van een tweede rookcabine nu onvermijdelijk voor ons. We hebben nu dus één rookcabine op de bovenste verdieping en één op de begane grond”, zegt Viola Zimmermann. “Helaas hebben we geen referenties van reizigers”, legt Viola Zimmermann uit. “Maar in principe zijn we tevreden over de kwaliteit en de uitstraling van de rookcabine.”

Een tweede rookcabine

Een tweede rookcabine voor de luchthaven van Memmingen

Ook de tweede rookcabine, die in januari 2023 door twee technici van Euromate werd geïnstalleerd, is een Smoke’n Go Plaza dat idealiter door twaalf tot 14 personen tegelijk kan worden gebruikt – en zonder dat er rook of geuren naar buiten ontsnappen.

Aangezien de wanden van de cabines van glas zijn, hebben de rokers binnen een volledig zicht op wat er buiten gebeurt – hun familieleden, de scoreborden of gewoon het uitzicht op de hoogste commerciële luchthaven van Duitsland.

Rookcabines

Rookcabines voor de snelle sigaret

De Smoke ’n Go rookcabine is verkrijgbaar in verschillende maten voor twee tot 28 rokers. Hij is stabiel, voldoet aan de rook- en veiligheidsvoorschriften en nodigt uit tot snel maar ontspannen roken. De rookcabine is standaard transparant, zodat de ruimte altijd zichtbaar is. Hij is relatief eenvoudig te monteren en stekkerklaar.

Er hoeven geen uitlaatpijpen of kanalen in de cabine te worden aangebracht om de tabaksrook af te voeren. Het recirculatiesysteem filtert de tabaksrook en verontreinigende stoffen uit de lucht. De schone lucht wordt teruggevoerd naar de cabine zonder stank of overlast van tabaksrook in de omgeving te veroorzaken.

  • Mobiele rookcabine in vier maten, met een capaciteit tot 28 rokers
  • Geen stankoverlast van tabaksrook voor mensen buiten de rookcabine
  • Elektrostatisch filter voor hoge efficiëntie en lage bedrijfskosten
  • Getest en gecertificeerd door BGIA, TÜV, ECN
Lees meer over de Smoke 'n Go rookcabine

Meer informatie over onze rookoplossingen voor luchthavens?

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vul het formulier in en ik neem binnen een werkdag contact met u op!