Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Kifinesta B.V.

“Het apparaat zuigt op vol vermogen al het stof weg. Dit scheelt ons heel veel uren!”
Carolien Rooswinkel, eigenaar
Kifinesta

Introductie Kifinesta

Kifinesta is een schildersbedrijf in gespecialiseerd in het behandelen boten en schepen. Johan en Carolien Rooswinkel zijn de ervaren en gedreven krachten achter het bedrijf Kifinesta. In hun loods in Harlingen werken zij vaak gelijktijdig aan meerdere projecten. Hierbij gaat het om het schuren, behandelen en verven van boten en schepen.

De Uitdaging

"Bij het schuren van boten komt er veel stof vrij."

Bij het schuren van boten komt er veel stof vrij. Bij Kifinesta was er een oplossing die stof naar buiten perste, maar daarmee verdween ook de verwarmde lucht naar buiten met een hoge energierekening als gevolg. Een inefficiënte manier van werken waardoor Carolien en Johan zochten naar een andere oplossing. Carolien Rooswinkel: “Omdat er zoveel stof bij ons in de lucht hangt, zijn wij veel tijd kwijt aan het schoonmaken voordat we kunnen verven. Als we gelijktijdig met twee projecten bezig zijn, moet het andere project ook vaak afgedekt worden. Dit kost ons enorm veel tijd en geld. Een krachtige nieuwe oplossing was noodzakelijk!”

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
De Oplossing

"Wij zijn dik tevreden over de luchtreiniger. Tijdens het schuren zijn we al drie kwart van het stof kwijt.."

“Via internet zochten wij naar een goede oplossing voor ons probleem. Zo kwamen wij in contact met Euromate,” vertelt Carolien. Er werden twee HFE-25 + SFM-25
combinaties op huurbasis aangeschaft. De unit werd bevestigd aan een loopkat, zodat de luchtreiniger door de ruimte geschoven kan worden en zijn werk precies doet op de plek waar het nodig is. Carolien: “Wij zijn dik tevreden over de luchtreiniger. Tijdens het schuren zijn we al drie kwart van het stof kwijt. Dit scheelt ons heel veel uren aan schoonmaken en afdekken. Waar we ook blij mee zijn is dat de warme lucht binnen blijft en goed verdeeld wordt door de ruimte. De lucht is schoner en dat merken we!” Tijdens het schuren staat de luchtreiniger op de hoogste stand. Zo laten ze de unit ook wel eens in de nacht aan staan. De volgende dag is de ruimte stofvrij en kan er direct geverfd worden.

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot wel 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende vervuilingsbronnen
Het Product

HF-Serie

Euromate heeft met de industriële luchtreiniger HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters zijn effectief en milieuvriendelijk
Lees meer

Neem contact op met Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze fijnstofoplossingen?