Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis

"Medewerkers die in de gipskamer werken en onze patiënten zijn nu verzekerd van een veilige en schone (werk)omgeving."
Jeannette Zeevat, gipsverbandmeester
Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis

Introductie Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis richt zich op zorg, onderwijs en onderzoek naar ziekte en gezondheid van kinderen tussen 0 en 18 jaar. Het is het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. Door de unieke combinatie van kindergeneeskunde en kinderchirurgie met kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie kan het ziekenhuis een compleet zorgpakket bieden aan zowel kinderen als hun ouders.

 

Vanuit heel Nederland en het buitenland worden patiënten doorverwezen naar het Sophia Kinderziekenhuis. Het Erasmus MC-Sophia is onderdeel van het grootste universitair medisch centrum van Nederland, het Erasmus MC. Het Erasmus MC staat bekend om het leveren van excellente zorg door middel van onderzoek en onderwijs om te komen tot een gezonde bevolking.

De Uitdaging

“We maakten ons zorgen. We zijn de hele dag aan het zagen. We hebben geen raam in de ruimte en één deur die vaak dicht zit. Het was ook niet zo moeilijk om in te zien dat het niet goed ging.”

De gipskamer van het Sophia Kinderziekenhuis had al lang last van luchtkwaliteitsproblemen en medewerkers klaagden vaak over vermoeidheid. Ook kregen ze te kampen met longklachten zoals longontsteking. Het ziekenhuis is uitgerust met klimaatapparatuur, maar voor de gipskamer was deze niet toereikend. Patiënten komen op de afdeling om gips te laten plaatsen. De afdeling gebruikt veelal kunstpleisters die luchtdicht verpakt zijn en bij het openen van deze containers komen onaangename dampen vrij.

 

Wanneer patiënten enkele weken later terugkomen om hun gips te laten verwijderen, wordt een mobiele gipszaag gebruikt. De zaag is voorzien van een stofzuiger, maar deze werkt niet voldoende om alle stofdeeltjes uit de ruimte te verwijderen. Bij het verwijderen komen niet alleen stof in de lucht, maar ook huidschilfers en onaangename geuren. Jeannette Zeevat legt uit: “We waren bezorgd. We gebruiken de zaag de hele dag en de kamer heeft geen ramen en slechts één deur die vaak gesloten is. Het is niet zo moeilijk om te zien dat de situatie verre van ideaal was.”

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate
De Oplossing

"Medewerkers die in de gipskamer werken zijn nu verzekerd van een veilige en schone werkomgeving en patiënten kunnen genieten."

Erasmus MC-Sophia werd benaderd door Euromate omdat het ziekenhuis graag wilde zien wat het bedrijf in een gipskamer kon doen. De timing was perfect, want vooral de klachten in het ziekenhuis waren op dat moment prominent aanwezig. Het was een win-winsituatie. Na overleg is de ruimte bij wijze van proef voorzien van een luchtreiniger. Jeannette Zeevat: “We willen graag schone lucht in de gipskamers. Ik was erg benieuwd wat er zou gebeuren als we een luchtreiniger zouden laten plaatsen en wilde met eigen ogen zien wat er uitgefilterd zou worden.”

 

Jeannette vervolgt: “Om mijn collega’s te overtuigen, hebben we de filters zorgvuldig bestudeerd en konden we zien hoe verstopt ze waren met stof, resten en huidschilfers. We voelen ons nu allemaal veel energieker aan het eind van de dag en er is duidelijk minder stof, terwijl de geuren veel neutraler zijn. Het spreekt voor zich dat we de luchtreiniger hebben aangeschaft. Het proces verliep uiterst vriendelijk en vlot, ik heb niets dan lof voor Euromate!” De luchtreiniger draait continu op niveau 2 en het geluidsniveau is zeer redelijk. Medewerkers die in de gipskamer werken, zijn nu verzekerd van een veilige en schone werkomgeving en patiënten kunnen genieten.

De VisionAire Blue luchtreiniger - Euromate

Gunstige besparingen realiseren

 • Minder ziekteverzuim
 • Energie besparen door recirculatie
Het Product

Visionair Blue Line

De VisionAir Blue Line luchtreiniger van Euromate verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk. Het zorgt voor een frisse, prettige werkomgeving en heeft een positieve invloed op productiviteit en ziekteverzuim. De lucht wordt gerecirculeerd, vervuilde binnenlucht wordt gereinigd en schone lucht wordt terug de ruimte in geblazen. Zo gaat er geen waardevolle verwarmde of gekoelde lucht verloren.

 • Effectieve extractie en filtratie
 • Verkrijgbaar met verschillende filterpakketten
 • Filtert stof, virussen, geuren, rook, enz.
 • Voor ruimtes > 18 m3
 • Montagemogelijkheden: wand, vloer of plafond
 • Geluidsarm en gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig

 

Het moderne design van de VisionAir Blue Line past goed in elk interieur. Bovendien maakt de luchtreiniger weinig geluid en is hij zeer gebruiksvriendelijk in gebruik. Om een extra frisse geur door de ruimte te verspreiden, kunnen de luchtreinigers worden uitgerust met Free Breeze geurpatronen.

Lees Meer

Neem contact met ons op!

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze oplossingen? Neem contact met ons op!