Taal
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring
 • Expert op het gebied van luchtzuivering
 • Wereldwijd oplossingen op maat
 • Al 49 jaar ervaring

Discom

"Onze doelstelling, een reductie van de luchtvervuiling van 70%, is behaald. Wij zijn erg tevreden met dit resultaat!"
Dhr. Paul Groeneweg, teamleider productie
Discom

Introductie

Discom is een allround specialist die in een tijdsbestek van ruim veertig jaar haar werkterrein heeft verbreed van leverancier van geluiddempers tot allround-specialist in uitlaatgassensystemen.

 

Uitlaatgassensystemen moeten aan steeds strengere eisen voldoen. Geluidsbeperkende maatregelen worden aangescherpt. Bovendien stellen overheden nieuwe normen vast voor de emissie van verontreinigende gassen. In weer andere gevallen wilt u warmte hergebruiken uit uitlaatgassen.

 

Discom is specialist in de integratie van verschillende technieken en technologieën. Het leveren van maatwerk uitlaatgassensystemen verzorgt Discom met name in de maritieme sector, energiesector en de industrie. Het ideale systeem is telkens weer anders waarbij veel aspecten een rol spelen.

 

HFM luchtreiniger installatie bij industriële werkplaats Discom BV.
De Uitdaging

"Dampen die vrijkomen bij lassen, snijden en slijpen kunnen zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van werknemers."

Bij Discom worden de werkzaamheden uitgevoerd in drie verschillende hallen, waarvan er twee aan elkaar gekoppeld zijn. Door de diverse las- en slijpwerkzaamheden ontstaat er veel luchtvervuiling in de vorm van fijnstof. Het inademen is niet alleen slecht voor de gezondheid van de medewerkers. Gedurende de week komt overal wel stof op te liggen. Daardoor ontstaan er problemen met lasmachines en de besturing hiervan. De las-, snij- en slijpdampen die bij de werkzaamheden vrijkomen kunnen daarbij ook erg schadelijk zijn voor de gezondheid van de medewerkers.

 

Met name in de winter, wanneer de deuren van de werkplaats dicht blijven, was het voor één van de medewerkers onmogelijk om achterin de hal werkzaamheden te verrichten vanwege luchtwegproblemen.

EUROMATE-HF-series-air-Cleaners-680-680px -- rookafzuiging lassen
Oplossing

"De dampen die in de lucht hangen zijn inmiddels verdwenen, iets dat goed wordt ontvangen door medewerkers."

De werkplaatsen bij Discom zijn ruim opgezet. De hallen zijn hoog en medewerkers staan niet dicht op elkaar te werken. Er wordt ook gebruik gemaakt van persoonlijke beschermingsmiddelen. Echter streeft Discom ernaar om het beter te doen; zo werd ook besloten om de luchtkwaliteit te optimaliseren. De adviseur van Euromate heeft een luchtmeting gedaan en daarna een advies uitgebracht. In eerste instantie zijn twee (aan elkaar gekoppelde) hallen voorzien van vier HF luchtreinigers. De luchtmeting na installatie toonde aan dat het streven naar een luchtvervuiling reductie van 60-70% was behaald. Hierna zijn twee extra luchtreinigers aangeschaft voor de derde hal waar RVS wordt verwerkt

 

Discom heeft ook een vestiging in Roemenië waar de werkplaats inmiddels is voorzien van HF luchtreinigers. De rook die daar in de lucht zweef is verdwenen èn dat wordt gewaardeerd door het personeel. De keuze voor deze luchtreinigers was zeker voor één van de medewerkers met COPD een welkome oplossing. Nu de luchtkwaliteit zoveel beter is geworden kan hij zich in alle delen van de hal weer begeven zonder klachten van benauwdheid te krijgen.

lasafzuiging bij lassen in de werkplaats

Realiseer gunstige besparingen

 • Filtert tot wel 90% van de vervuiling
 • Oplossing op maat voor verschillende vervuilingsbronnen
Het Product

HF-Serie

Euromate heeft met de industriële luchtreiniger HFE een zeer effectief én efficiënt systeem om stofdeeltjes te filteren. Ook lasrook en vettige (olie-)nevels vormen geen probleem. De HFE applicatie is gebouwd rond een elektrostatisch filter en heeft een geïntegreerde ventilator.

 • Aanzienlijke kostenbesparing voor onderhoud en reparatie van apparatuurstoringen door stofverwijdering
 • De vermindering van stof en rubberdeeltjes resulteert in een prettige en gezonde werkomgeving
 • Zeer energiezuinig. De HFE-unit circuleert de gefilterde, voorverwarmde lucht, waardoor een luchtstroom ontstaat die een gelijkmatige temperatuur door de kamer handhaaft
 • De herbruikbare, reinigbare elektrostatische filters hadden de voorkeur boven wegwerpfilters, niet alleen vanwege de effectiviteit van het filter, maar ook omdat ze milieuvriendelijker zijn en de kosten verlagen
Lees meer

Contact Madiha

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie over onze oplossingen?